
עוגת שמרים – שוקולד פיסטוק
תמיד אנשים מתפלאים כשאני מספרת להם שהייתה תקופה – שבה לא ידעתי לאפות. נראה לי שמי שמכיר אותי מהגלגול שלי
תמיד אנשים מתפלאים כשאני מספרת להם שהייתה תקופה – שבה לא ידעתי לאפות. נראה לי שמי שמכיר אותי מהגלגול שלי
אי שם, לפני משהו כמו חמש שנים, פיתחתי סדנה חדשה, כולה סביב קינוחי ביס, עוד בתקופה שהייתי נוסעת לבתים של
מיקה, בת ה 9 שלי, אוהבת לקחת פיתות לבית הספר. לא משנה באיזה לחמים אני מנסה לפתות אותה, היא תמיד
כבר שנים יש לי מתכון שאני ממש אוהבת ומרוצה ממנו לסופגניות בריוש, אבל – החלטתי גם השנה לפתח לכם מתכון
סוף סוף מתקרר, וזה סימן בשבילי לשלוף מערוך, קמחים טובים, חמאה מצויינת – ולהתחיל לכרוך בצקים! אין דבר יותר טעים
בכלל לא תכננתי לאפות לחם, התארגנו אני, ובן זוגי יורי, לריצה מוקדמת בשבת בבוקר, והשעון שלו נתקע ודרש סנכרון עם
ראש השנה בפתח, והחלטתי להוסיף לשלל המתכונים שאני מפתחת לקהילה שלי, כתוכן חינמי, גם מתכון לטארט תפוחים בקרמל. יש בי
בערך כל שאלה שנייה ששואלים אותי אחרי שפרסמתי את מתכון הלחמניות שלי, זה איך אפשר להחליף את הקמח חיטה רגיל
כל חמישי בבוקר, כבר חודש, אני מקדישה כמה שעות כדי לאפות. לאפות כדי לשמח אחרים, לאפות כדי להרגיש שאני יכולה
חובבי אפייה מלוחה התפקדו! פרוייקט העוגיות הגדול שלי ממשיך, וזה המתכון האולטימטיבי בשבילכם – עוגיית פרמזן ופקאן, נימוכה, חמאתית, שבאה
ממשיכים בפרוייקט העוגיות שלי לבלוג ולחברי הקבוצה שלי "אופים עם נלי" – שאלתי אתכם איזה מתכונים תרצו שאפתח בשבילכם, ואחת
פילחתי מאמא שלי מחבת קטנה להכנת ופלים. היא אלופה בלקנות ציוד למטבח (שהיא לאו דווקא צריכה), ואני הכי אוהבת בעולם
כחלק מהמגמה שאני חווה של החזרה לפשטות, החלטתי להקדיש את התקופה הקרובה לעיסוק בהכי פשוט וביתי שיש – עוגיות. למה?
אחרי שחצי ממדינת ישראל התחילו לטפח מחמצת (הנה הפוסט למתחילים ולמי שרוצה להבין מה זה ואיך מגדלים אותה – אם
אני מודה שתחזוקת מחמצת, ולא כל שכן שלוש מחמצות כמו שיש לי כרגע ("חמיצי", "פיצי" ו"בוצי"), היא עסק שמצריך ממני