שלום לכולם,
אז אני נלי ימפולסקי, קונדיטורית מזה חמש וחצי שנים,
נושמת, חולמת וחיה את עולם הקונדיטוריה והאפייה.
למדתי קונדיטוריה ב"אסטלה כיתת אמן" לפני חמש וחצי שנים,
ומאז הספקתי לעבור עשרות הדרכות והשתלמויות על שפים בארץ ובחו"ל,
כל תת תחום בקונדיטוריה מעניין אותי,
אני מטורפת על בצקים ומאוהבת בדיוק של עוגות קונדיטוריה בוטיק,
שוקולד ולחמי מחמצת.
אני מעמיקה את המחקר בכל דבר שאני עושה כי חשוב לי להבין כל חומר גלם –
כיצד הוא עובד,
מה היחסים בין המרכיבים במתכון,
מה מגיב באיזו טמפרטורה ואת כל הדקויות הקטנות ביותר כדי לדעת לבנות מתכון לא פחות ממעולה.
מעבר לכך – אני אשת הדרכה בכל רמ"ח איברי.
אני פשוט אוהבת ללמד.
אני אוהבת לבנות אצלי ידע במטרה להעביר את הידע שלי הלאה ולחלוק אותו עם העולם.
זה אולי ישמע מצחיק אבל כל פעם שאני עובדת על מתכון חדש,
אני מתאמנת בשקט על איך אני מלמדת אותו –
עושה חזרה גנרלית עם עצמי ומוודאת שאני יודעת היטב מה תפקידו של כל חומר גלם ולמה אני עושה כל פעולה בצורה מסוימת.
אני נהנית מלעבוד עם אנשים,
ועוד יותר נהנית מלראות איך בזכות השיטה שבה אני מלמדת עוד ועוד אנשים צוברים הצלחות ובטחון בעשייה,
ומוצאים ריפוי של ממש דרך האפייה.
בעיני זה לא פחות משליחות ללמד קונדיטוריה ואפייה,
כי אני רואה איך דרך המפגשים שלנו והעשייה של הלקוחות שלי –
הם מרגישים יותר טוב עם עצמם,
בטוחים יותר בעצמם,
והם פשוט חווים הצלחה אחרי הצלחה דרך האפייה,
וזה הפרס הכי גדול שלי.
אני יודעת להגיד שטכניקת ההוראה שלי והמתכונים שלי מביאים להצלחה,
פשוט כי התנסיתי וניסיתי בלי סוף.
אני עומדת שעות במטבח הפרטי שלי,
עושה ניסויים,
משחקת עם חומרי גלם,
זורקת בלי סוף ניסיונות כושלים,
עושה ועושה ועושה – עד שיוצאת תוצאה שאני יודעת להסביר לעצמי למה היא יצאה טוב.
וכשאני יודעת להסביר לעצמי למה הצלחתי (או נכשלתי) –
אני יכולה להעביר הלאה את המתכון ושיטת ההכנה על כל הניואנסים הקטנים ביותר,
ולהעביר אליכם את כל הידע הכי נחוץ כדי לדעת איך להכין את המתכון לבד,
בביתכם, בקלות ולהצליח.
אני עושה את זה בכל מתכון שאני מפרסמת בבלוג שלי,
ואני עושה את זה בכל שיעור שאני מלמדת בקורסים שלי.
אני באמת ובתמים מאמינה שכל אדם יכול לייצר בביתו קינוחים ומאפים ברמה הכי גבוהה שאפשר למצא בארץ,
וזאת מבלי שיהיה ציוד מקצועי או תעודת קונדיטור.
פשוט צריך לעבוד עם חומרי גלם מתאימים ולהבין ממש טוב מה עושים ולמה עושים,
וללמד את זה – זה בדיוק ההתמקצעות שלי.
מקווה שאתם נהנים מהטיפים והמתכונים שלי,
כאן בשבילכם,
נלי