
עוגה בחושה מדלן פקאן
בטיול שלי לפריז קניתי תבניות לעגיות מדלן, עוגיות פריזאיות מקסימות, שמעולם לא הכנתי והחלטתי להכין כעת. העניין הוא שהן בבסיסן
בטיול שלי לפריז קניתי תבניות לעגיות מדלן, עוגיות פריזאיות מקסימות, שמעולם לא הכנתי והחלטתי להכין כעת. העניין הוא שהן בבסיסן
ההורים שלי חזרו לא מזמן מפינלנד, והביאו לי לטעום לחם. הם טענו שהוא ממש מיוחד (וההורים שלי מעריצים מושבעים של
מאז שאני בתחום המזון וההדרכה, אני קצת יותר מרוצה מעצמי. הסיבה מאד פשוטה, אני מבינה כל יום יותר טוב ממה
כמה כיף זה להכין משהו ושהוא יצא לך בדיוק כמו שרצית, בדיוק כמו שדמיינת וזכרת את אותה העוגייה המופלאה. אני
חוזרת משבוע של חופשה, מגרד לי בידיים להכין לחם, אממה – אין קמחים. סיימתי ומכרתי את כל המלאים שלי ללקוחות
בואו נתחיל קודם כל מהסבר על מה זה פרלינה. מדובר במחית אגוזים קלויים עם קרמל. איזה אגוזים? איזה שבא לכם
לבבה רום התוודעתי כאשר עבדתי כקונדיטורית במלון "הנורמן", לפני קצת יותר משלוש שנים. המאפה המוזר הזה, ספוג הרום, עם הקצפת,
ביקשתם קינוח כוס, קיבלתם קינוח כוס! מדובר בגרסה קלילה וסופר טעימה לקיץ, קינוח כוס שכיף להכין, כיף להגיש והכי חשוב
אני מודה,הלייבים שלי מוציאים אותי מקופסת הנוחות החמודה שלי, וגורמים לי להתאתגר במתכונים שיהיו קלים לביצוע אבל בלתי מתפשרים מבחינת
אז בואו נתחיל מהסוף – למה ללמד פיננסייר, למה זה טוב? קודם כל – אני רוצה ללמד אתכם להכין חמאה
כולם מתחרפנים ממנו, כמעט כולם סוגדים לו, וזה כנראה הקינוח הכי נפוץ בישראל, כמעט כל בית קפה ומסעדה יגישו וריאציה
עונת המשמשים הקצרה תמיד תופסת אותי לא מוכנה. רגע אחד הם כאן, ורגע אחרי – המשמשים אוזלים. השנה החלטתי לתפוס
את סיפור האהבה שלי עם עולם האפייה התחלתי מהבראוניז ועוגות גזר. אלו היו שני דברים שהכנתי ממש אבל ממש טוב
לא תכננתי לפתח את המתכון הזה, אבל כשלקוחה ותיקה (וחברה) ביקשה, לא יכולתי לסרב. לקחתי את מתכון הבסיס שלי לבצק
אני לא אוהבת עוגות גבינה אפויות קלאסיות. משהו במרקם שלהן לא מסתדר לי, והחלטתי לפני שנתיים שלסדנת שבועות אני לא