הידעתם ש 05/03 זה יום הפנקייק הבינלאומי?
לי נודע ממש לא מזמן,
מזל שיש לי מתכון בנמצא לפנקייק,
שאני משתמשת בו כבר שנתיים,
שמבוסס על המתכון של עוגיו.נט, הלא היא נטלי לוין הנהדרת,
בשינויים שלי שהכנסתי עם הזמן,
כששפני הניסוי שלי הם שני ילדי הפרטיים, מיקה ויהל.
כיום אני בגרסה שהם מטורפים עליה (בעיקר עם נוטלה),
סופר אוורירית וטעימה,
ואפשר להגיד שכמעט כל יום שבת – פנקייק זה הנוהל שלנו.
מצרכים:
175 גרם קמח רב תכליתי
200 גרם ריוויון
100 גרם חלב
2 ביצים בגודל L (כ 120 גרם סה"כ)
100 גרם חמאה מומסת
40 גרם סוכר
רבע כפית מלח
רבע כפית אבקת אפייה
כפית תמצית וניל/מחית וניל
*הרוויון תורם לנפח ואווריריות הפנקייק, ניתן בהחלט להחליף לחלב
הכנה:
מערבבים ביצים עם חלב וריוויון,
מוסיפים את האבקות (סוכר, קמח, אבקת אפייה, מלח), מערבבים (ניתן שישארו גושים),
מוסיפים חמאה ומערבבים.
מומלץ להשהות לחצי שעה-שעה לפני שמטגנים, אבל לא חובה.
מחממים מחבת נון סטיק , ומטגנים (אין צורך בשימון נוסף),
מגישים עם חמאה ומייפל, או נוטלה, קצפת, תותים ומה שבא לכם.
משמינים בכיף!