עוגת בלינצ'ס כשרה לפסח

כשהייתי ילדה,

לסבתי ז"ל הייתה חברה טובה, פירוזה שמה.

היא הייתה קונדיטורית ומהנדסת מזון.

את כל החגים שלנו חגגנו יחד,

וכל חג היא הייתה מהנדסת לנו קינוחים שונים ומפעימים,

ואני כל פעם הייתי מתחקרת אותה בסקרנות רבה –

מה זה העוגה המדהימה שהביאה הפעם,

איך היא הכינה אותה, איך מזלפים ורדים, ואיך עושים קרמים ובצקים שונים.

זה מאד עניין אותי, ופירוזה מצידה הייתה עונה לי ומסבירה לי בסבלנות אין קץ.

אני חושבת שהרבה מהאהבה שלי לקינוחים – זה בזכותה.

 

הקינוח המסורתי שלה לפסח היה עוגת שכבת מצות,

שביניהן מלית גבינה ומעל ציפוי שוקולדי.

הכל היה בנוי בתוך תבנית פיירקס.

עוגה לא אסטטית במיוחד, אבל זכורה לי ככל כך טעימה,

בעיקר ביום שלאחר החג,

וכל כך עשויה מהלב, שלפני מספר שבועות,

צץ לי בראש הרעיון לשחזר אותה,

אבל בדרך שלי.

זו יצירתיות בעיני – לקחת זכרון,

תחושה או חוויה ישנים שלי,

ולתרגם אותם למשהו עכשווי באמצעות אפייה.

זו בדיוק היצירתיות שאני מדברת עליה בהרצאה שלי שתתקיים ב 30/04/19 ושאני מנסה להראות שכל אדם יכול לפתח בתוכו.

כך נולדה עוגת הקרפים לפניכם –

את העוגה החלבית הזו אני בונה בין שכבות שכבות של קרפים מקמח מצה,

וביניהם מלית של גבינות שונות.

מעל כל היופי הזה באה שכבת גנאש שוקולד מריר,

והנה לכם עוגה מרשימה ויפה,

מאד נוסטלגית (יש שיאמרו אפילו אירופאית קלאסית),

שמתאימה בול לפסח.

סה"כ היא מאד קלה להכנה, רק שהיא דורשת סבלנות בעת טיגון הקרפים,

מעבר לכך אין בה שום סיבוכיות.

*הכמויות במתכון מתאימות לעוגת קרפים גבוהה בקוטר 16 ס"מ, או עוגה יותר נמוכה בקוטר 20 ס"מ

קרפים מקמח מצות:

200 גרם קמח מצות

900 גרם חלב

60 גרם ביצה (ביצה גודל L)

7 גרם מלח

70 גרם סוכר (ניתן להשמיט לגרסה מלוחה)

10 גרם מחית וניל/תמצית וניל (לא חובה)

 

מעבדים את כל המרכיבים באמצעות בלנדר (לכל הפחות עם מעבד מזון, אבל רצוי מאד בלנדר כדי שתהיה מאסה חלקה לגמרי),

מחממים מחבת נונסטיק בגודל הרצוי,

מוזגים שכבה דקה של הבלילה,

תמיד הראשון יוצא לא טוב, אל דאגה!

מטגנים את הקרפים אחד אחד,

רצוי לשמן קלות את המחבת לפני כל קרפ שמטגנים.

עורמים בערימה את הקרפים המוכנים.

מצננים היטב לפני המילוי בקרם הגבינות.

 

מלית גבינות חלבית –

250 מסקרפונה

120 גרם גבינת שמנת 30%

200 גרם שמנת חמוצה 15%

200 גרם שוקולד לבן מומס

גרידת לימון/תפוז/וניל – להעשרת הטעם (לא חובה)

 

מערבבים את כל הגבינות והגרידה/וניל,

ממיסים שוקולד לבן המסה מלאה,

לוקחים שתי כפות ממאסת הגבינות ומערבבים בתוך השוקולד,

מאחדים בין שתי התערובות.

מעבירים לשק זילוף (לנוחות בעת ההרכבה, לא חובה)

*שימו לב, אם החלטתם לשמור על המלית במקרר לפני המילוי, השוקולד יגבש אותה מעט ואז יהיה לכם קצת יותר קשה למרוח אותה על העוגה.

ממליצה להכין אותה כשהקרפים כבר מוכנים והצטננו,

ולהשתמש מיד.

מורחים שכבה בין שני קרפים, עד שהכל נגמר 🙂

אחרי המילוי לשמור את העוגה במקרר כדי שתתייצב.

 

גנאש שוקולד מריר לציפוי

100 גרם שוקולד מריר

120 גרם שמנת

30 גרם מירור/נפאז' (תורם לברק, לא חובה)

ממיסים שוקולד מריר ביחד עם השמנת, מוסיפים מירור/נפאז'.

מעבדים עם בלנדר מוט.

מוזגים מעל עוגה שהתקררה מעט.

 

מקשטים עם תותים.

 

גיוונים –

ניתן למרוח ריבה שאוהבים בין השכבות (בעדינות עם זה כדי לא להמתיק יותר מדי את העוגה)

ניתן להכין בגרסה מלוחה ללא סוכרים/שוקולד לבן

 

חג שמח!

נלי

× לשאלות בנוגע לקורסים או סדנאות