הקינוח המשגע הזה הומצא לטובת שיתוף פעולה שעשיתי עם רות אופק, מהבלוג "שמח במטבח"
עשינו מספר מפגשים בנושא צילום אוכל במסגרת קורס הקונדיטוריה שלי, ובמהלך השיעור אני הדגמתי את הקינוח המפואר הזה, והמשתתפות צילמו בהנחייתה של רות.
הדגש בקינוח הזה הוא שהוא מאד מאד טעים, הוא גם מצטלם נהדר, אבל למען הגילוי הנאות – זה קינוח שיש להזדרז ולאכול אותו.
זה לא קינוח שיכול לעמוד על השולחן יותר מרבע שעה, זאת כיוון שמה שמחזיק את כל הקונסטרוקציה הוא מוס תות,
ומוס על בסיס מחית פרי הוא מאד נוזלי בטבעו (על אף שהוספתי למתכון גם ג'לטין וגם חמאת קקאו לייצוב).
תוסיפו על זה גם קרם מסקרפונה ותקבלו הרבה נוזלים שמרטיבים את בסיס המקרון,
כך שאם אתם מתכננים לנסוע עם הקינוח הזה לאנשהו, עדיף להחליף במלוי יותר עמיד (נניח על בסיס קרם חמאה).
אז ברגע שאתם מודעים לחסרונות ויתרונות של הקינוח (הוא באמת טעים בצורה מדהימה),
אפשר לגשת לעבודה!
1. הכנת מקרונים:
בשלב הראשון נכין מקרונים בקוטר של 5 ס"מ וכן בתבנית נפרדת נזלף מקרונים קטנטנים בקוטר של 1.5 ס"מ לקישוט.
את המתכון וההדרכה להכנת המקרונים אתם יכולים לקחת מהפוסט והלייב שעשיתי בנושא. ממליצה להכין כמות כפולה של מקרונים (212 גרם אבקת שקדים, 212 גרם אבקת סוכר וכו' – ראו מתכון מקורי), ולהכין מראש שבלונה לזילוף עם עיגולים בקוטר 5 ס"מ.
2. מוס תות:
מוס זה מורכב ממרנג איטלקי, מחית פרי תות וקצפת
250 גרם מסקרפונה ,