טראפלס שוקולד מריר טבעוני

"גנאש על בסיס מים?? איך אפשר לעשות כזה דבר?"

זה תגובה די נפוצה שאני מקבלת בקבוצת הפייסבוק שלי,

כשאני מציעה תחליף לחלב בגנאשים.

משום מה "תקוע" לנו בראש שגנאש חייב להיות בהכרח עשוי מחלב/שמנת + שוקולד,

אבל זה ממש לא חייב להיות כך,

למעשה, יש אסכולה שלמה (שאני בהחלט מתחברת אליה),

שאומרת שחלב ושמנת רק מפריעים ו"משתיקים" טעמים אמיתיים של שוקולד,

ואילו המים – מאפשרים את מלוא הבמה לשוקולד להתבטא.

זו הסיבה שהחלטתי הפעם להקדיש פוסט והדרכת יוטיוב מצולמת לנושא –

כדי שעוד אנשים ידעו שבהחלט אפשר, ואפילו לפעמים רצוי, לשלב בין שוקולד איכותי למים,

רק צריך לדעת איך לעשות את זה.

את הנושא של בניית גנאשים אני מלמדת לעומק בקורס השוקולד הדיגיטלי שלי וגם בקורס הקונדיטוריה שלי,

אבל אני מביאה לפניכם מתכון מדויק לטארפלס קלים להכנה,

טבעוניים וכמובן שגם פרווה,

שירשימו כל אורח שלכם.

אני אישית השתמשתי בשוקולד 70% של "קקאו בארי", מותג הפרימיום של חברת "קליבו",

יש לקחת בחשבון ששוקולד עם פחות מוצקי קקאו או מבנה שונה של מוצקי קקאו (חלוקה שונה בין חמאת קקאו לקקאו) יניב תוצאה שונה מאשר במתכון שלי,

יציבה פחות או יותר,

ויתכן ותצטרכו להוריד או להגדיל את כמות הנוזלים.

מצרכים לטראפלס:

130 גרם מים

5 גרם צ'ילי חריף גרוס/פלפל שאטה מיובש אחד

גרידה מחצי תפוז

(את התבלינים ניתן להשמיט או להחליף לכל תבלין אחר – כמו טונקה, וניל, קינמון, ציפורן ועוד)

40 גרם סוכר אינוורטי (ניתן להחליף ב 40 גרם דבש)

285 גרם שוקולד מריר 70%

 

הכנה:

מתחילים בהכנת כלי לא גדול שאליו נמזוג את השוקולד להתגבשות.

אני השתמשתי בתבנית אינגליש קייק באורך 20 ס"מ, מרופדת בניילון נצמד. ניתן להשתמש בתבנית פיירקס קטנה או רינג בגודל דומה.

ממיסים את השוקולד המסה מלאה,

מרתיחים מים, סוכר אינוורטי/דבש ותבלינים,

מסננים מעל השוקולד המומס,

מערבבים עם לקקן ולאחר מכן מעבדים עם בלנדר מוט (חובה) עד קבלת מרקם חלק וקרמי.

מעבירים לתבנית שהכנו מראש,

נותנים להתקרר כשעה בטמפרטורת החדר, ולאחר מכן מכסים על פני השטח ומקררים במקרר ל 12 שעות (מינימום).

אחרי 12 שעות חותכים לקוביות,

מצפים בקקאו איכותי (אני השתמשתי בולרונה),

שומרים בטמפרטורת החדר (בקיץ מומלץ לשמור במקרר).

 

ספרו לי איך יצא לכם!

 

אני זמינה לכל שאלה בקבוצה שלי "אופים עם נלי"

שלכם,

נלי

6 מחשבות על “טראפלס שוקולד מריר טבעוני”

  1. וואו נראה מדהים! האם אפשר לשים משהו אחר במקום הדבש שאינו ממתיק? (שמן קוקוס,חמאת קקאו) תודה

    • סוכר אפשר או להשמיט או להחליף בסוכר אחר, לא בשמן כמו שאת מציעה.
      אם את משמיטה את הסוכר –
      חיי המדף מתקצרים,
      המרקם פחות חלק וכמובן שהמוצר הסופי יותר מריר מהמתכון המקורי. לשיקולך 😊

סגור לתגובות.

× לשאלות בנוגע לקורסים או סדנאות