טורטה דה לה נונה

בטיול המשפחתי שלנו לפני מספר חודשים לצפון איטליה,

נתקלתי במספר קונדיטוריות בטארט שנקרא "טורטה דה לה נונה" –

הטארט של סבתא.

הכי פשוט שיש, והכי טעים שיש –

בצק פריך נימוח ומנחם,

קרם פטיסייר עשיר ולימוני,

צנוברים ועוד שכבה של בצק פריך.

100% מגע ידה של סבתא אוהבת שמפנקת את משפחתה,

פשטות ושמחה גדולה של חומרי גלם מצויינים.

ידעתי שאני חייבת לבנות את הגרסה שלי לטארט הזה,

ואתם בטוח מכירים את זה,

אתם כותבים לכם משימה, והיא נבלעת בין הררי המשימות האחרות, ונדחית שוב ושוב.

 

ההזדמנות לפתח את המתכון הגיעה ביומולדת של סבא שלי, האהוב,

בן ה 94.

עוגות גדולות ומפוארות לא מרשימות אותו יותר מדי,

הוא אוהב את הדברים הפשוטים יותר,

ומה יותר נפלא מלהכין לו את "העוגה של סבתא", בגרסה שלי,

מלאה באהבה,

הפעם של נכדה לסבא.

דמיינתי לעצמי את סבתי ז"ל, מכינה לו את העוגה הזו בדיוק,

התחבר לי בדיוק לאדם ולסיטואציה,

והתוצאה – נהדרת!

מזל טוב סבא אהוב שלי! אתה תמיד ההשראה שלי לחוזק וגדלות הנפש,

ולמרות שעברת חיים לא פשוטים בכלל,

אתה תמיד מספר לכולם כמה החיים טובים ושאתה מאושר!

 

אני שמחה לשתף אתכם את המתכון,

כאן בגרסה הכתובה,

ובערוץ היוטיוב שלי בסרטון שבניתי עבורכם, שלב שלב.

ספרו לי איך יוצא! ואם יש לכם שאלות – אשמח לענות בקבוצה שלי בפייסבוק "אופים עם נלי"

בצק פריך

250 גרם קמח רגיל

160 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות

40 גרם אבקת שקדים

גרידה מלימון אחד

50 גרם אבקת סוכר

קורט מלח

——

50 גרם שמנת מתוקה 38% שומן

הכנה –

מערבבים במיקסר עם וו גיטרה (או מעבד מזון) את כל הרכיבים למעט השמנת,

עד קבלת תערובת חולית ושאין יותר גושי חמאה.

מוסיפים את השמנת ומערבבים עד האיחוד.

מרדדים בין שני ניירות אפייה לעובי של כ 3 מ"מ,

מקררים רבע שעה במקפיא,

מניחים את הבצק ברינג (קוטר 20) – כפי שהודגם בסרטון.

מגלגלים את שאריות הבצק לצורת נקניק ומקפיאים הכל לכחצי שעה, בזמן הכנת הפטיסייר.

ניתן לשמור במקרר, מכוסה, לא אפוי – עד יומיים.

 

פטיסייר לימוני עם צנוברים קלויים

240 גרם חלב

60 גרם שמנת 38%

60 גרם חלמון (שלושה חלמונים מביצה L)

30 גרם קמח

60 גרם סוכר

גרידה מלימון אחד (ניתן להוסיף גם חצי מקל וניל חצוי)

40 גרם חמאה בטמפרטורת החדר

 

100 גרם צנוברים קלויים שנערבב לתוך הקרם (לא חובה)

30 גרם צנוברים לא קלויים שנפזר מעל הטארט ונאפה.

 

מבשלים פטיסייר – לפי ההדגמה בסרטון ההדרכה שלי –

מרתיחים חלב ושמנת, משווים טמפרטורה עם תערובת חלמונים, סוכר וקמח, ומבשלים הכל להסמכה,

מוסיפים חמאה וטורפים היטב.

מכסים את פני השטח בניילון נצמד ומקררים מעט (כ 20 דקות, חצי שעה) – ניתן גם לוותר על שלב הקירור ולערבב מיד צנוברים קלויים ולמלא את הקלתית.

 

הרכבה וקישוט:

מגוררים את שארית הבצק שנשאר על פומפיה, מניחים את הבצק המגורר במקפיא,

בינתיים מסדרים בתוך קלתית את הקרם עם הצנוברים,

מעל זה שכבה של בצק פריך מגורר ומקורר (שהה מספר דקות במקפיא, שיהיה נוח לעבוד איתו ולא ימס בידיים),

ומעל מפזרים 30 גרם צנוברים לא קלויים.

 

אופים הכל ב 170 טורבו למשך 35-40 דקות.

רצוי לצנן מספר שעות לפני ההגשה.

 

אם אתם רוצים ללמוד עוד על טארטים – מוזמנים לקרא על קורס "טעימות פטיסרי" הדיגיטלי שלי

 

בתאבון!

נלי

2 מחשבות על “טורטה דה לה נונה”

סגור לתגובות.

× לשאלות בנוגע לקורסים או סדנאות