הדרכת לייב להכנת הטירמיסו:
בישקוטים:
35 ג' חלמונים
20 ג סוכר
————–
67 גרם חלבונים
25 סוכר
————–
22 קורנפלור
22 קמח
מקציפים חלבונים ו 25 סוכר לקצף יציב מאד, מעבירים לקערה ושומרים בצד
מקציפים חלמונים ו 20 סוכר למסה תפוחה ובהירה
מקפלים מרנג לתוך תערובת החלמונים המוקצפת, לא מגיעים למסה אחידה
מנפים קורנפלור וקמח ומקפלים בזהירות
מזלפים עיגולים בקוטר של כ 6 ס"מ (תלוי בגודל הכוסות שבחרתם לעבוד איתה).
אופים בחום של 170 למשך כ 20 דקות עד היבוש המלא, תלוי בגודל המוצר
לאחר קירור קורצים עיגולים בגודל הרצוי.
150 גרם אספרסו/נס קפה
50 גרם סוכר
25 גרם ליקר אמרטו (דיסרונו)
קרם מסקרפונה –
60 גרם חלמונים (3 חלמונים ביצה L)
15 גרם סוכר
———–
60 ג חלבונים
15 גרם סוכר
———-
250 גרם מסקרפונה (קופסה)
הכנה:
מקציפים חלבונים עם 15 גרם סוכר עד קבלת קצף יציב, מעבירים לקערה נקיה ושומרים בצד
מקציפים מעל בן מרי חלמונים וסוכר, עד קבלת מרקם קצפתי, בהיר ותפוח ויש סרט נע.
מעבירים את התערובת למיקסר, מקציפים היטב במשך דקה שתיים עד הצינון ומוסיפים מסקרפונה, מקציפים לקבלת מרקם יציב. חשוב להשתמש ב מסקרפונה קרה.
מקפלים את המרנג לתוך תערובת החלמונים והמקסרפונה. מעבירים לשק זילוף.
הרכבה של הטירמיסו:
מזלפים שכבה ראשונה של קרם מסקרפונה, עד בערך אמצע הכוס.
1. ניתן להקפיא את המוצר
2. במידה ורוצים להכין עוגה בקוטר 20 – יש להכפיל את כמות הקרם וכמובן שניתן להכפיל בישקוטים כדי לקבל יותר בישקוטים אבל לא חובה. מבחינת כמות תערובת הקפה – היא תספיק לעוגה שלמה.
3. במידה ומכינים עוגה – מומלץ להוסיף 2-3 גרם ג'לטין בשלב סיום בישול החלמונים, ואז המסה ומיד הקצפה