ClickCease

גביניות עם מסקרפונה ושוקולד לבן

מה יותר קלאסי לשבועות ממאפה שמרים אישי במילוי מלית גבינות מפנקת?

הפעם החלטתי לבנות לכם הדרכה על גביניות, אווריריות, וכיפיות להכנה – במיוחד בשבועות, אבל גם בכל סופ"ש הם ימלאו את הבית שלכם בריח מאפה טרי ואיכותי!

לחלק הוספתי אוכמניות טריות, ולחלק צימוקים שהשריתי ברום – וקיבלתי תגובות נלהבות ביותר!

מקווה שהמתכון יככב אצלכם וכמו תמיד – מוזמנים לתייג אותי בסטורי, ולעלות תמונה בקבוצה שלי,

כל כך משמח אותי יותר לראות אתכם אופים ונהנים מהמתכונים שלי!

מתכון לבצק שמרים גבינתי – נכין יום מראש, מספיק ל 14-16 גביניות:

180 גרם ביצים (3 ביצים גודל L)

30 גרם חלב (אם הבצק מרגיש יבש – ניתן להוסיף עוד 10 ואף 20 גרם חלב, כל קמח סופח נוזלים בצורה שונה מעט)

100 גרם גבינת שמנת "נפוליאון"

10 גרם שמרים יבשים

10 גרם מלח

80 גרם סוכר

80 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות

10 גרם מחית וניל (לא חובה, אפשר גם לוותר או להשתמש ב 10 גרם של תמצית וניל אמיתי)

500 גרם קמח לבן/קמח לחם

הכנה – הכנתי לכם סרטון יוטיוב עם הדרכה מפורטת בערוץ שלי – מוזמנים לצפות, להגיב ולשתף:

וזו שיטת ההכנה:

במיקסר נשקול את כל החומרים הרטובים, בתוכם את השמרים, סוכר, מלח, מחית וניל ומלמעלה קמחים.

הכל חוץ מהחמאה

נלוש עם וו לישה עד שהבצק מתאחד, נוסיף חמאה בפעמיים, ונסיים ללוש כשהבצק אחיד ואלסטי.

ההמלצה שלי היא לתת לבצק לעמוד כשעתיים בטפרטורת החדר עד שהוא מתחיל להראות סימני תפיחה, ולאחר מכן להכניס למקרר.

מטרת הקירור היא להקל על העבודה איתו בשלב העיצוב וכן לאפשר לבצק לפתח טעמים.

נכסה ונתפיח במקרר כ 6 שעות לפחות (עד 24 שעות)

יום למחרת נחלק את הבצק ל 2-3 יחידות ונרדד למלבנים.

את המלבנים יש לחתוך לריבועים בגודל של 10*10, לזלף את המלית (מתכון למטה),

להוסיף פירות במידה ותרצו (או צימוקים ברום),

לסגור ולהתפיח בטמפ' החדר (מכוסה) עד שהגביניות תפוחות ומוכנות לאפייה (בין שעה לשעתיים),

נמרח בביצה, נקשט בשקדים פרוסים ונאפה בתנור שחומם מראש על 160 מעלות, טורבו – למשך כ 20 דקות.

מיד עם סיום האפיה נמרח סירופ סוכר (65 גרם סוכר, עם 50 מים רותחים) – נצנן על רשת, ונגיש!

*ניתן להקפיא גביניות מוכנות ואפויות, להפשיר במקרר, ולחמם מעט לפני ההגשה – יצא מצויין!

 

בואו ללמוד איתי לאפות לחמי ומאפי מחמצת של מקצוענים, והכל מבלי לצאת מהבית!

למידע על קורס לחמי ומאפי המחמצת שלי: https://nelly.co.il/lp/sd1/

מלית גבינות:
100 גרם גבינת "כנען" או "טוב טעם"

50 גרם גבינת סקי 9%

50 גרם מסקרפונה

30 גרם קורנפלור

40 גרם סוכר

100 גרם שוקולד לבן מומס

גרידה מלימון/תפוז (או כמה גרם של מחית וניל)

הכנה:

נמיס את השוקולד הלבן,

בקערה נפרדת נערבב את הגבינות, סוכר, גרידה וקורנפלור לתערובת אחידה

נאחד עם השוקולד ונעביר לשק זילוף ונמלא את המאפים כפי שאני מדגימה בסרטון שלי.

ניתן להקפיא את שאריות המלית במידה ונשאר.

 

ספרו לי איך יוצא, ואם יש לכם שאלות – אני זמינה ב"אופים עם נלי" וביוטיוב שלי

 

שיהיה לכם חג שמח! מלא אור, אהבה, משפחה ומאפים משובחים!

נלי

 

כתיבת תגובה

× לשאלות בנוגע לקורסים או סדנאות