לחמניות "אצבע" כוסמין – מושלמות לילדים לבית ספר

בערך כל שאלה שנייה ששואלים אותי אחרי שפרסמתי את מתכון הלחמניות שלי,

זה איך אפשר להחליף את הקמח חיטה רגיל לקמח כוסמין.

אני רק רוצה להבהיר – כוסמין הוא חיטה ככל החיטות, אין בו שום דבר בריא יותר או פחות מחיטה רגילה שהוכח חד משמעית בניסויים,

אבל אין ספק שמדובר בסוג חיטה מאד פופולרי שיש לו בהחלט שם של קמח "בריא" ואני מודה שגם אני, עצמי – נהנית מאד מלחמי כוסמין.

אני מאד אוהבת את הדגן הזה, בעיקר בגלל המרקם והטעם שלו.

אז החלטתי להענות לבקשות שלכם ולעשות סדר, וגם לבנות לכם הדרכה שבה תראו איך אני מכינה את הבצק,

מעצבת אותו, אופה וכו' כדי לקבל תוצאה אופטימלית.

לקחתי את המתכון הבסיסי שלי ושיחקתי עם הכמויות.

אני יודעת שיש רצון לרוב לעשות מקמחים מלאים,

אבל – זה מאד משפיע על המרקם ולאו דווקא לטובה (לפחות לטעמי).

החלטתי לבנות את המתכון הזה עם כוסמין לבן וכוסמין מלא 70%,

שימו לב שאם אתם משחקים עם קמחים ומעלים את אחוז הקמח המלא במתכון – ככל הנראה שתצטרכו יותר נוזלים.

כמה? קשה לי להגיד מבלי לעשות ניסוי קודם.

לרוב אני נוהגת לעלות ב 5 עד 10 אחוז את כמות המים ובודקת האם התוצאה לטעמי.

אין פה נכון ולא נכון – יש פה מרקם שאתם אוהבים ואתם מוזמנים לשחק עם כמויות המים,

קחו בחשבון שיותר מים – עשוי להניב בצק יותר נוזלי שקשה לעבוד איתו.

הערה בנוגע למותג הקמחים –

אני לא עובדת בשיתוף פעולה מסחרי עם אף גוף/יצרן/חנות ולא מקבלת מתנות או סחורות בחינם או תשלום על פרסום,

מאד חשוב לי לשמור על "ניקיון" המותג שלי ולתת המלצות שנטולות אינטרסים מסחריים,

כך שבאמת שההמלצה שאתם מקבלים כאן היא המלצה של ספק שאני אישית אוהבת לעבוד איתו ואוהבת את הקמחים שלו.

יחד עם זאת – יש עוד מספר ספקים מצויינים לקמח כוסמין בארץ, אתם מוזמנים לבדוק את המתכון על קמח של ספק אחר, יתכן ותדרש התאמה בכמות הנוזלים.

 

ואחרי כל ההקדמה הזו – הנה מתכון וכמויות שיתאימו ל 10 לחמניות אצבע:

350 גרם קמח כוסמין לבן של "קמח הארץ"

150 גרם קמח כוסמין 70% של "קמח הארץ"

10 גרם מלח

10 גרם שמרים יבשים

60 גרם סוכר

30 גרם שמן צמחי (זית, קנולה וכו')

260 גרם מים קרים

הנה קישור להדרכה מצולמת (ולמטה בהמשך הפוסט הוראות כתובות)

 

הכנה:

שוקלים לתוך קערת מיקסר את המצרכים בסדר הבא –

מים, שמרים, מלח, סוכר, שמן ומעל – את קמחי הכוסמין.

לשים עם וו לישה עד האיחוד של הבצק, במשך 3-4 דקות.

עם כוסמין יש להימנע מלישה ממושכת.

מכדררים את הבצק, מעבירים לקערה נקייה, מכסים בנילון, ומתפיחים בטמפרטורת החדר, כשעתיים (בחורף יותר) עד הכפלת נפח.

ניתן גם להתפיח לילה במקרר.

לאחר שהבצק תפח –

מעבירים למשטח מקומח קלות,

מחלקים לכדורים של 80 גרם לערך,

מכדררים ומעצבים ללחמניות אצבע (ראו הדרכת יוטיוב שבה אני מדגימה את ההכנה של הלחמניות הללו).

מברישים בביצה,

מתפיחים התפחה שנייה עד קבלת לחמניות תפוחות, מברישים פעם נוספת,

ואופים בטמפרטורה של 170 מעלות – טורבו (תנור שחומם מראש) – למשך 20-25 דקות.

 

 

טיפ התפחה – כדאי לשים את תבנית הלחמניות אחרי העיצוב בתנור קר, מכובה, כך הן לא יתייבשו בזמן שהן תופחות.

ניתן להוסיף כוס מים רותחים – אבל כדאי להיזהר בכמויות המים כדי לא להגיע להתפחת יתר.

כמובן שיש להוציא החוצה את הלחמניות לפני שמדליקים את תהנור לחימום.

 

טיפ שמירת טריות/הקפאה – הלחמניות טריות באותו יום, אך אני נוהגת להקפיא אותן אחרי הצינון,

ובבוקר להפשיר 30 שניות במיקרו, כשהלחמניה עטופה במגבת מטבח. יוצא טרי טרי!

 

הילדון שלי, שמכור ללחמניות האלה ורגיל לאכול אותן בגרסת חיטה רגילה – ממש התלהב! אז בטוחה שזה יעבור בכיף גם בבית שלכם.

 

בתאבון, לבריאות וספרו לי איך יצא בקבוצה שלי "אופים עם נלי"

 

אם הפוסט הזה הועיל לכם ולמדתם ממנו, ותרצו כאות הערכה לתרום לעסק שלי ולתמוך בפעילות שלי – אשמח מאד לקבל גם מכם 🙂

הנה הקישור לתרומה, על כל סכום שתבחרו:
https://meshulam.co.il/quick_payment?b=bcefd98bba82604e6a43dd3a3da6bc8d

× לשאלות בנוגע לקורסים או סדנאות