בננה ברד – עוגה בחושה בננות בשילוב מחמצת

אני מודה שתחזוקת מחמצת,

ולא כל שכן שלוש מחמצות כמו שיש לי כרגע ("חמיצי", "פיצי" ו"בוצי"),

היא עסק שמצריך ממני יצירתיות והרבה סבלנות.

פעם הייתי נפטרת מהשאריות כל האכלה/רענון – הייתי פשוט זורקת לפח,

בלי יותר מדי רגשות אשם,

אבל בתקופה של הקורונה חל בי שינוי,

ונפל לי האסימון שאין שום צורך שאזרוק את המחמצת,

אלא שמדובר בחומר גלם יקר ערך, בעל טעם וארומה, שאפשר להשתמש בו,

בטח כשאני מתחזקת אותה בתדירות גבוהה,

אני יכולה לאמן את שריר היצירתיות שלי ולנסות לאלתר ממנה כמה שיותר דברים,

ולמצא לה שימושים,

כך שאני ארגיש שכל חומר גלם שיש לי, מקבל שימוש ולא נזרק לפח.

השאיפה הזו התחזקה עוד יותר כשעשרות האנשים שלומדים אצלי בקורס הדיגיטלי שלי איך לעבוד ולאפות עם מחמצת,

ביקשו ממני רעיונות לשימוש בשאריות,

וכך גם כל העוקבים שלי שהתחילו לטפח מחמצת בזכות ההדרכות שלי.

 

לפני כמה שבועות פרסמי חברתי נטלי לוין, הלא היא עוגיונט, מתכון לבננה ברד

גם הא מתכון שנוצר כדי להתמודד עם בננות בשלות מדי שלא נאכלו בזמן (אני אגב הרבה פעמים מקפיאה אותן ומוסיפה לשייקים),

והחלטתי שאני לוקחת את הגרסה שלה לבננה ברד,

"לחם בננות", שזה בעצם שם נוסף לעוגה בחושה עשירה,

כי אני סומכת מאד על המתכונים של נטלי, ובמקרה הזה לא ממש התחשק לי לפתח מתכון מ 0,

אז נעזרתי במתכון שלה, ועשיתי מספר המרות ושינויים משלי כדי לשלב את המחמצת.

 

במתכון שלי למחמצת אין שימוש כמתפיח, אלא כחומר משפר טעם.

חשוב לי שתבינו את העקרון של השילוב של המחמצת בתוך העוגה.

בסופו של דבר מדובר בקמח ומים.

אין בעיה לשים פחות או יותר מחמצת במתכון, הכל תלוי בכמויות שיש (או אין) לכם,

העיקר שתשימו לב שאתם שומרים על הפרופורציות של הנוזלים והקמחים בעוגה.

במידה וחסרה לכן מחמצת (או חלק ממנה) – פשוט תוסיפו את החלק החסר לתוך המתכון כקמח רגיל ונוזלים כלשהם (מים/חלב/רוויון).

ההתפחה במתכון מתרחשת בזכות בעיקר אבקת האפייה, הסודה לשתייה והרוויון.

המחמצת בעיקר – תורמת טעם ולכן אין צורך להתפיח את העוגה לפני האפייה, אלא נכניס אותה מיד לאפייה בסיום הערבוב

 

אני מאד מרוצה מהתקבלה  – עוגת בננות עשירה,

טעימה,

אוורירית,

שאני ממש שמחה לחלוק איתכם פה,

כעוד אופציה לטיפול בשאריות מחמצת.

 

 

כמויות – מספיק לעוגת אינגליש קייק בתבנית (לא חד פעמית!) – אורך 30 ס"מ:

130 גרם מחמצת נוזלית (במידה ואין – ניתן להוסיף למתכון עוד 65 גרם מים/חלב/רוויון ו 65 גרם קמח)

100  גרם חמאה רכה/חצי מומסת

200 גרם סוכר דמררה

350 גרם בננות בשלות מעוכות במזלג – כ 3 בננות סה"כ, מעורבבות עם כמה טיפות של לימון טרי סחוט כדי למנוע השחרה

60 גרם רוויון (אפשר להחליף לחלב, אבל הרוויון מאד תורם למרקם האוורירי)

60 גרם ביצה (ביצה אחת בגודל L)

210 גרם קמח (רגיל)

5 גרם אבקת אפייה + 2 גרם סודה לשתייה

קורט מלח

1 כפית קינמון (אופציונלי)

1 כפית תמצית או מחית וניל (אופציונלי)

100 גרם תוספות – שוקולד צ'יפס, אגוזים.

אני הוספתי שוקולד חלב, שוקולד גולד (לבן מקורמל) ופקאנים לא קלויים, במשקל כולל של 100 גרם

 

הכמות מספיקה לתבנית אינגליש קייק גדולה באורך 30 ס"מ

 

הכנה:

מחממים תנור ל 170 מעלות טורבו.

ממיסים את החמאה המסה חלקית, כך שלא תהיה נוזלית לחלוטין, אלא משחתית ורכה

מערבבים עם סוכר דמררה.

מוסיפים לבננות המעוכות ביצה ורוויון,

מאחדים עם הסוכר והחמאה ומוסיפים תבלינים במידה ורוצים.

לבסוף מוסיפים קמח, אבקת אפייה, סודה לשתיה ומלח,

מערבבים עם לקקן ומוסיפים שוקולד/אגוזים,

מעבירים לתבנית משומנת ומקומחת, ואופים למשך כ 50 דקות.

ניתן לקשט עם פלחי/רצועות בננה מעל,

יש לאפות עד שהעוגה הופכת למקורמלת מאד,

והקיסם יוצא יבש.

 

בתאבון ולבריאות!

ואם תרצו ללמוד את נושא האפייה עם מחמצת באופן מעמיק ומקצועי, מוזמנים לקרא כאן פרטים על הקורס הדיגיטלי שלי:

קורס לחמי ומאפי מחמצת

 

× לשאלות בנוגע לקורסים או סדנאות