גאלט גבינות מלוח עם אנטיפסטי

לפני שנתיים,

כשעוד לימדתי תלמידים אצלי בבית, פרונטלי,

בניתי סדנת שבועות חדשה ומרגשת, אחת היצירתיות ביותר שלי!

לקחתי שילובי טעמים ומרקמים, ועפתי איתם גבוה.

כבר אז לא הייתה לי האפשרות לקבל אלי את כל התלמידים שביקשו להגיע ללמוד,

והבנתי שזה רק עניין של זמן – שצריך יהיה לעשות התאמות בעסק שלי ובאופן שבו אני מנגישה ידע לתלמידים.

אז צילמתי את הסדנה, ושיווקתי והקהל הגיב ממש יפה, אבל עדיין לא היה בשל להכרזה שלי –

שזה הפורמט שאני הולכת לעבוד בו, מעתה ואילך.

לקח לי עוד שנה וחצי כדי להשלים את המהלך הזה ולהפוך להיות עסק הדרכות 100% דיגיטלי,

הקורונה – האיצה את התהליך המבורך,

וקירבה אותי לעוד אלפים רבים של עוקבים ולקוחות דוברי עברית בכל רחבי הארץ והעולם.

כן, מדי יום אני מקבלת לכל הפחות פנייה אחת מאנשים שרוצים לבוא ללמוד אצלי, קרוב אלי, בבית, פרונטלית, "לגעת בחומר",

ומדי יום אני מסבירה – שהלמידה הדיגיטלית – היא הדרך שלי, מה שמדויק לי,

ואני מאמינה שהתועלת שבלימודים הדיגיטלים, בבית, בסביבה שלכם, בזמן שנוח לכם – עולה פי כמה מונים על זו שנעשית אצלי בבית,

כי מעבר לחוויה, יש ממש תהליך של תלמידה, ותחקור, והתאמה למטבח שלכם, ורמות הסיפוק של תלמידים שמצליחים לאפות מוצרים איכותיים ומקצועיים בבית – היא עצומה,

ונותנת לי את הכח והרצון להתמיד ולהמשיך בדרכי.

ואתם? חוסכים זמן יקר שאתם מבזבזים על נסיעות ופקקים, ואשכרה לומדים ומצליחים בבית לאפות דברים שבעבר – הייתם חייבים לנסוע פיזית מ וללמוד בבתי ספר לקונדיטוריה.

זו הסיבה העיקרית שאני כל כך אוהבת גם לבנות את התוכן שלי ליוטיוב והסיבה שאני מנגישה את המתכון של ה"גאלט" (סוג של קיש) גבינות שלי,

גם לקהל הרחב, בפורמט חינמי,

כדי שכל מי שירצה – יוכל לאפות דברים מדהימים בלי לצאת מהבית.

ואם תרצו, בהמשך, תוכלו להמשיך את הכיף הזה ביחד איתי באחד מהקורסים הדיגיטלים שלי

כך או כך – אני שמחה ונרגשת להגיש לכם את ההדרכה והמתכון הזה,

שאני כל כך אוהבת:

בצק פריך מלוח,

בפנים פלפלים קלויים, שכבת גבינות מתובלת בלימון ובזיל, ומעל עגבניות שרי לחות.

הכל אנחנו נכין, כפי שאני מדגימה בסרטון ההדרכה שהכנתי עבורכם, ויצא גאלט טעים במיוחד!

 

מומלץ להתחיל בקליית הירקות:

נקח 3-4 פלפלים מתוקים (גמבות), נחצה ונקלה (ללא שמן וללא תבלינים) בחום גבוה 180-200 מעלות, עד שהן מתרככות ומשחימות מעט.

יש להעביר מיד בסיום האפייה לכלי סגור, ולאחר צינון – לקלף ולחתוך.

עגבניות שרי – נקח כחצי סלסלת עגבניות שרי, נחצה, נוסיף מעט שמן זית ומלח, נניח על נייר אפייה ונאפה בחום של 120-130 שעות כשעה.

גיוונים לירקות – הגאלט ילך עם כל ירק שאתם אוהבים, לרבות בטטות, פטריות, תרד ועוד!

בצק פריך לגאלט:

250 גרם קמח

135 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות

5  גרם מלח

60 גרם ביצה (ביצה בגודל L)

הכנה:

לשים את כל החומרים עם וו גיטרה, למעט הביצה, עד קבלת מרקם חולי,מוסיפים ביצה ולשים עד האיחוד.
מרדדים בין שני ניירות אפייה/גיטרה, חותכים עיגול בקוטר של 26 ס"מ לערך,
מניחים למנוחה של חצי שעה במקרר.

אחרי הצינון ואחרי שהירקות ומלית הגבינות מוכנה – נמלא בדיוק כפי שמודגם בסרטון.

יש להבריש קצוות בביצה טרופה לפני האפייה.

הנחיות אפייה – בהמשך

 

מלית גבינות

חצי גליל פרומעז/גבינת עיזים 28% שומן

100 גרם גבינת שמנת נפוליאון

100 גרם פטה כבשים/בולגרית

20 גרם קמח/קורנפלור

מלח פלפל, גרידת לימון, כמה עלי בזיליקום בזיליקום קצוץ דק

לערבב את הכל – מומלץ גם לעבד בבלנדר ולהעביר לשק זילוף.

 

אפייה 170 טורבו, חצי שעה עד 40 דקות, עד הזהבה.

יש לצנן היטב לפני שמעבירים לצלחת ההגשה.

ניתן להקפיא, לא אפוי – ולאפות ישר מהקפאה. משך האפייה עשוי להתארך!!

ניתן גם להקפיא מוכן, להפשיר במקרר ביום ההגשה, לחמם כרבע שעה ולהגיש.

אני ניסיתי לחמם על מחבת עם מכסה, על אש ישירה ויוצא מושלם!!

 

בתאבון!!

אשמח לענות על השאלות שלכם ביוטיוב ובקבוצה שלי "אופים עם נלי"

ולתיוגים שלכם בסטורי

 

חג שמח!

נלי

 

× לשאלות בנוגע לקורסים או סדנאות