חובבי אפייה מלוחה התפקדו! פרוייקט העוגיות הגדול שלי ממשיך,
וזה המתכון האולטימטיבי בשבילכם –
עוגיית פרמזן ופקאן,
נימוכה, חמאתית, שבאה בטוב עם כל דבר – שמנת, סלמון, פסטו,
או סתם,
בלי כלום,
פשוטה – עם ציפוי של גרעינים או בלי.
מה שבטוח – היא מלאת אהבה ויופי של מתאבן לתחילת הארוחה, או סתם ליום יום כשלא בא משהו מתוק.
התחלתי לפתח את המתכון הזה לפני שנה ומשהו,
לא הגעתי למרקם שרציתי (עקב חוסר נוזלים – מוזמנים לקרא על הגורמים המשפיעים על מרקם של בצק פריך בפוסט שכתבתי בנושא),
וזנחתי את המתכון אי שם בפתקים של הטלפון.
לאחרונה עשיתי קצת "ניקיון" בטלפון ומצאתי את המתכון הזה,
עשיתי לו קצת פיין – טיונינג, והנה, הוא לפניכם.
לא לשכוח לספר לי על התוצאה בקבוצה שלי "אופים עם נלי",
ואם אתם רוצים שאעשה לכם סרטון הדרכה לערוץ היוטיוב שלי או לאינסטגרם – רק תבקשו 🙂
כמויות:
מספיק לגליל שיוצאות ממנו בערך 30 עוגיות בקוטר 4 ס"מ לערך
100 גרם פקאן טחון – טוחנים לבד במטחנת תבלינים, או מעבד מזון. ניתן בהחלט להמיר לאבקת/קמח שקדים, או כל אגוז אחר שאוהבים. לא לוותר על האגוז, מאד משפיע על המרקם והטעם
150 גרם קמח לבן פשוט
100 גרם חמאה קרה
25 גרם פרמזן מגורר הכי דק שיש – אני השתמשתי בפרמז'אנו רג'אנו מיושן 30 חודש, שיש לו טעם מאד חזק ומובהק.
פלפל שחור, קורט מלח – כיוון שמדובר בתבלינים, אין פה כמויות מדויקות, וזה מאד תלוי בטעם שלכם.
30 גרם ביצה (לוקחים ביצה, מעבדים עם בלנדר מוט כדי שתהיה נוזלית וחלקה ושוקלים 30 גרם) – חצי ביצה L
בימים חמים – ממליצה מאד! לקרר את כל המרכיבים טרם ההכנה
הכנה:
- מחממים תנור ל 160 טורבו (עם מאוורר)
- מעבדים במיקסר עם וו גיטרה (או מעבד מזון) את כל החומרים, למעט הביצה, עד שאין גושי חמאה אבל הבצק עדיין חולי ולא אחיד (חשוב!!)
- מוסיפים ביצה, מערבבים מעט מאד עד ההטמעה. בבצק פריך חשוב לשמור על זמן עיבוד מאד קצר של הבצק מרגע הוספת הנוזלים כדי לא לפתח גלוטן.
- יוצרים גליל באמצעות עיטוף בניילון נצמד ומקררים היטב את הבצק, ניתן גם להקפיא. ניתן גם ליצור כדורים קטנים מהבצק ולאפות אותם כמו שהם
- אופציונלי – כשהבצק קר ויציב לחלוטין, מברישים עם מעט ביצה טרופה/חלבון ומדביקים מסביב תערובת זרעים (פרג, פשתן, סומסום, קצח)
- חותכים לעיגולים בעובי של 2-3 מילימטר (הבצק צריך להיות קר ויציב!!) ומניחים על מגש עם משטח אפייה/נייר אפייה, אופים למשך כ 20 דקות.
- מצננים היטב לפני שאוכלים כדי לאפשר לבצק להתייצב.
בתאבון, לבריאות ולא לשכוח לספר לי שהכנתם ב "אופים עם נלי"
שלכם,
נלי