הימים הם ימי קורונה העליזים –
הילדים אכולי סוכר, ורוויי מסכים,
ואני משתוקקת למתכונים חדשים ולנסות דברים שטרם ניסיתי 🙂
ואז עיני נחתו על איזה תמונה בפייסבוק עם כותרת "פנקייק קייזרשמרן",
פנקייק קרעים, שנאפה בתנור,
אוורירי בטירוף, עם סיכויי הצלחה גבוהים,
אז נכנסתי למתכון, מה יש לי להפסיד?
רק כמה ביצים (מצרך די נדיר בימים מטורללים אלו)
התבוננתי במתכון שהכיל ביצים, חלב, קמח וסוכר,
ואמרתי – לא, זה לא מספיק לי 🙂 אני אעשה את הגרסה שלי עם גבינת שמנת.
שלפתי את הילדים מהמסכים,
ואת הביצים מהמקרר,
שמתי את הבכורה בתפקיד כותבת המתכונים, והשוקלת הרשאית,
ויצאנו לדרך אני ושני הזאטוטים להרפתקה וינאית עתירת קלוריות.

מוכנים גם אתם?
יאללה – אלה המצרכים:
4 ביצים מופרדים לחלבונים וחלמונים
30 גרם סוכר לחלבונים
30 גרם סוכר לחלמונים
125 גרם קמח
2 גרם אבקת אפייה
85 גרם גבינת שמנת + 85 גרם גבינת סקי
5 גרם תמצית וניל איכותית או מחית וניל (אופציונלי)
הכנה:
מחממים תנור ל 180 מעלות טורבו. אני מכניסה מחבת בקוטר 28, משומנת עם חמאה מזוקקת, לתנור – שתתחמם בזמן ההכנה.
מקציפים 4 חלבונים עם 30 גרם סוכר למרנג יציב, מעבירים לקערה נקייה.
מקציפים 30 גרם סוכר עם החלמונים עד קבלת תערובת תפוחה ובהירה,
מוסיפים גבינות (ותבלינים אם יש) ומערבבים פנימה,
מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבבים,
ואחרי שהתערובת אחידה עושים רגע הפסקה מהערבובים,
מכינים מחבת בקוטר 20 ס"מ – ממקמים אותה על האש כדי להמיס חמאה,
משמנים עם חמאה גם בצדדים, ולאחר מכן מיד מכניסים לתנור (מחבת ריקה עם חמאה). בתכלס אפשר גם להשאיר אותה על אש קטנה, המטרה היא שהמחבת תהיה לוהטת כשאנחנו מוזגים לתוכה את הבלילה.
חוזרים לבלילה שלנו – מוסיפים בשלוש פעמים את המרנג,
בקיפולים עדינים,
נזהרים לא לערבב יותר מדי כדי לא לפגוע במרקם האוורירי,
מעבירים מיד למחבת הלוהטת בתנור,
ואופים 12-15 דקות (תנור טורבו 180) עד ההזהבה מלמעלה.
מיד עם סיום האפייה קורעים את הפנקייק באמצעות מרית/תרווד,
מפזרים אבקת סוכר ומגישים!
רעיונות לשדרוג:
אנחנו הוספנו לבלילה שוקולד (במטבעות) – כדי שלא יחסר סוכר ופחמימה, חלילה וחס!
אפשר להוסיף לבלילה גרידת תפוז, או וניל ואפילו קינמון אם אתם אוהבים!
בתאבון!
באוסטריה משרים צימוקים ברום ומוסיפים לבלילה.
בגרמניה מגישים עם רסק תפוחים ליד 🙂
נכון מאד, גם אני הוספתי והילדים לא אהבו, אז לא טרחתי להוסיף את המידע הזה 😂