אוזני המן "באונטי" – במילוי גנאש קוקוס וציפוי שוקולד

לפני שנה הפסקתי להתעלם מפורים.

עד אז אוזני המן היו בעיני עוגייה חסרת מעוף,

ודי החלטתי שאני לא מתייחסת לאוזני המן ומתכוני אוזני המן,

לא מפתחת מתכונים ולא מנסה להיות יצירתית.

כי בחיאת, כמה יצירתי אפשר להיות עם עוגיה בצורה של כביכול אוזן?

אז שנה שעברה החלטתי להתאתגר ויצרתי מתכון לאוזני המן קפה במילוי קרמל ואגוזים,

שהיו הצלחה מסחררת,

והשנה, ממש בדקה ה 90, נחת בראשי רעיון לעשות אוזני המן שהתחפשו לבואנטי,

או באונטי שהתחפש לאוזני המן, מה שתרצו 🙂

בכל מקרה מדובר בבצק פריך נימוח,

ממולא בגנאש שוקולד לבן וקוקוס,

והאוזן מצופה בקוקוס קלוי ומעל שכבה של שוקולד(ים) ועוד פתיתי קוקוס.

יצאו לי מרקמים מדהימים, והעוגיה הזו ממכרת לחלוטין!

אז אם בא לכם להכין אוזן המן מפונפנת, מרשימה, טעימה – שאף אחד לא ישכח,

זה המתכון בשבילכם!

 

כמיטב המסורת, צילמתי גם הדרכת יוטיוב לערוץ שלי,

אבל כשבאתי לערוך את הסרטון, נוכחתי לדעת שהסאונד הוקלט בצורה גרועה,

אז לצערי הפעם אין סרטון,

אבל מצרפת לכם הנחיות מפורטות,

ואשמח לענות על כל שאלה בקבוצת הפייסבוק שלי "אופים עם נלי"

 

המתכון מספיק ל כ 12 יחידות אוזן המן גדולות (עיגולים בקוטר 9 ס"מ)

בצק פריך:

250 גרם קמח

130 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות קטנות

20 גרם אבקת שקדים

40 גרם אבקת סוכר

2 גרם אבקת אפייה

קורט מלח

50 גרם שמנת מתוקה 38% שומן

הכנה:

במעבד מזון/מיקסר עם וו גיטרה מעבדים את כל החומרים, למעט השמנת, לתערובת חולית, עד שאין יותר גושי חמאה,

מוסיפים שמנת, לשים עד האיחוד,

מרדדים בין שני ניירות אפייה,

קורצים עיגולים בקוטר 9 ס"מ,

מקפיאים לכחצי שעה לפני שמעצבים לצורה של אוזן המן.

 

מילוי גנאש שוקולד לבן וקוקוס:

100 גרם שוקולד לבן

60 גרם שמנת מתוקה

5 גרם קורנפלור

45 גרם שבבי קוקוס

 

ממיסים את השוקולד,

מחממים מעט את השמנת ומאחדים עם השוקולד,

מוסיפים את הקורנפלור ושבבי הקוקוס, מערבבים היטב,

ומאחסנים במקרר למשך כשעה, להתגבשות.

אחרי שהגנאש התגבש – יוצרים כדורים במשקל 10 גרם כל אחד,

מניחים בתוך עיגולי אוזן ההמן, מוודאים שהבצק לא קר מדי לעבודה אבל יציב מספיק כדי לעצב צורה של אוזן המן,

סוגרים היטב את האוזן, מברישים בביצה ומפזרים מעל שבבי קוקוס (לא חובה),

ואופים בחום של 160 מעלות טורבו, למשך 20-25 דקות.

ניתן להקפיא לפני האפייה, אך לא חובה,

הבצק והמלית יציבים מספיק לאפייה מיד אחרי העיצוב.

אחרי האפייה מניחים לאוזני ההמן להתקרר על רשת צינון,

ובמידה ורוצים לצפות בשוקולד – יש להקפיא היטב, למשך מספר שעות (כדי שהשוקולד יתפס על הבצק).

 

ציפוי שוקולד (אופציונלי):

200 גרם שוקולד (מריר/חלב/לבן – ניתן גם לעשות מספר קעריות שוקולד ולערבב בין הסוגים כדי ליצור אפקט משויש)

70 גרם שמן קנולה

ממיסים את השוקולד, מוספים שמן צמחי, מערבבים היטב (ניתן עם בלנדר מוט) ומצננים לטמפרטורה של מתחת 28 מעלות לערך.

מצפים מוצר קפוא, טובלים ישר בשבבי קוקוס ומניחים לשוקולד להתקשות (קורה תוך כמה דקות) על נייר אפייה.

אני אוהבת לנעוץ אוזן המן על קיסם ולטבול אחת אחת בשוקולד ולאחר מכן בקוקוס.

 

הציפוי הוא כמובן – אופציונלי

 

רוצים ללמוד להיות קונדיטורים מקצועיים ביתיים, ולפתח את היצירתיות שלכם?

מוזמנים לקרוא על קורס הקונדיטוריה שלי

 

חג שמח!

נלי

 

× לשאלות בנוגע לקורסים או סדנאות