עוגת שיש בחושה חלבית

כל חמישי בבוקר,

כבר חודש,

אני מקדישה כמה שעות כדי לאפות.

לאפות כדי לשמח אחרים,

לאפות כדי להרגיש שאני יכולה להמתיק את יומם של כמה אנשים,

שהמתוק והמאפה ותשומת הלב – ישמחו אותם.

קשישים, חיילים בודדים, כל אדם שאפשר להגיע אליו ולשמח אותו.

וכל פעם אני אופה משהו אחר – פעם חלות, פעם בחושות.

הבוקר קמתי קצת אבודה, לא ממש יודעת מה לאפות, וכבר לא היה לי זמן להתפיח בצק לחלות,

אז פניתי לבלוג של מלכת האפייה והעוגות הבחושות בפרט – חברתי נטלי לוין, הלא היא "עוגיונט",

ומצאתי אצלה מתכון לבחושה שיש – פרווה.

אממה – הייתי צריכה להכפיל כמויות, ולא היה לי מספיק שמן, ובכלל לא היה לי קרם קוקוס,

אז החלטתי לאלתר גרסה חלבית, ו-וואלה, יצא ממש מוצלח! אפיתי דוגמית הביתה כדי לתת לילדים לטעום, והם ממש אהבו,

אז אני שמחה לשתף אתכם עם הגרסה שאפיתי, החלבית,

כדי שתוכלו להכין אותה כבר בסופ"ש הקרוב.

כיוון שביקשתם בקבוצה שלי ממני את המתכון כבר לסופ"ש הקרוב – מפרסמת עם צילומים די בינוניים, אז עוד אחזור לפוסט הזה ואערוך תמונות ליפות,

אבל בינתיים – לא רוצה לעכב לכם מתכון, רק בגלל שאין לי תמונה יפה 🙂

 

רכיבים (לשלוש עוגות אינגליש קייק קטנות אורך 20 ס"מ):

4 ביצים בטמפרטורת החדר

200 גרם סוכר

כפית תמצית/מחית וניל

————

350 גרם קמח רגיל

10 גרם אבקת אפייה

רבע כפית מלח

————-

150 גרם רוויון (ניתן להחליף לחלב רגיל)

250 גרם שמנת מתוקה 38%

————–

75 גרם חמאה מומסת + 75 גרם שמן צמחי (ממיסים חמאה ומוסיפים שמן צמחי) – אפשר גם לעשות 150 חמאה מומסת או 150 שמן צמחי.

—————–

100 גרם שוקולד מריר

 

הכנה:

מחממים תנור ל 170 טורבו, מכינים תבניות (משמנים עם חמאה, מקמחים שכבה דקה עם קמח).

ממיסים חמאה, מוסיפים לה שמן לאותו כלי ומערבבים.

ממיסים בנפרד שוקולד מריר לטמפרטורה של 50 מעלות (חשוב! אם השוקולד יהיה קר מדי עשויים להיווצר גושים)

מקציפים ביצים וסוכר עם מחית/תמצית וניל לקצף תפוח וגבוה,

מוסיפים את תערובת החמאה שמן בערבוב איטי, עד ההטמעה, מומלץ עם וו גיטרה.

מוסיפים מחצית מכמות האבקות (קמח, מלח, אבקת אפייה) ומחצית הנוזלים (רוויון + שמנת מתוקה),

מערבבים (אפשר עם וו גיטרה),

ולאחר מכן מוסיפים מחצית שנייה של אבקות והנוזלים, מערבבים להטמעה.

מוסיפים חצי מכמות הבלילה לתוך השוקולד וטורפים היטב מיד,

מעבירים את הבלילות לשקי זילוף/מדי ליטר,

ממלאים את התבניות עם שתי הבלילות, ויוצרים דפוס של שיש באמצעות סכין.

אופים כחצי שעה, ובודקים עם קיסם האם העוגה מוכנה.

אם אתם בוחרים לאפות בתבנית אחת, גדולה – זמן האפייה יתארך.

 

ואם אתם רוצים להצטרף לקבוצת האפייה שלי (קבוצה שקטה בוואטסאפ) – שבה אנחנו אופים בהתנדבות לקשישים, חיילים וכל מי שצריך וישמח אותו לקבל מאפה,

אתם מוזמנים:

https://chat.whatsapp.com/IDCtqi3n9aV2g6vSo7RtmQ

 

בתאבון! אני זמינה לכל שאלה בקבוצה שלי "אופים עם נלי"

נ.ב. – הרישום לקורס הדיגיטלי בנושא של לחמי ומאפי מחמצת נמשך:

קורס לחמי ומאפי מחמצת

 

× לשאלות בנוגע לקורסים או סדנאות