ClickCease

עוגת שיש בחושה חלבית

כל חמישי בבוקר,

כבר חודש,

אני מקדישה כמה שעות כדי לאפות.

לאפות כדי לשמח אחרים,

לאפות כדי להרגיש שאני יכולה להמתיק את יומם של כמה אנשים,

שהמתוק והמאפה ותשומת הלב – ישמחו אותם.

קשישים, חיילים בודדים, כל אדם שאפשר להגיע אליו ולשמח אותו.

וכל פעם אני אופה משהו אחר – פעם חלות, פעם בחושות.

הבוקר קמתי קצת אבודה, לא ממש יודעת מה לאפות, וכבר לא היה לי זמן להתפיח בצק לחלות,

אז פניתי לבלוג של מלכת האפייה והעוגות הבחושות בפרט – חברתי נטלי לוין, הלא היא "עוגיונט",

ומצאתי אצלה מתכון לבחושה שיש – פרווה.

אממה – הייתי צריכה להכפיל כמויות, ולא היה לי מספיק שמן, ובכלל לא היה לי קרם קוקוס,

אז החלטתי לאלתר גרסה חלבית, ו-וואלה, יצא ממש מוצלח!

אפיתי דוגמית הביתה כדי לתת לילדים לטעום, והם ממש אהבו והפכו את העוגה הזו למועדפת עליהם!

אז אני שמחה לשתף אתכם עם הגרסה שאפיתי, החלבית,

כדי שתוכלו להכין אותה כבר בסופ"ש הקרוב.

 

רכיבים – לעוגת קוגלהוף בקוטר 18 ס"מ

2 ביצים בטמפרטורת החדר

100גרם סוכר

כפית תמצית/מחית וניל

————

165 גרם קמח רגיל

5 גרם אבקת אפייה

————-

50 גרם רוויון (ניתן להחליף לחלב רגיל)

150 גרם חלב

————–

75 גרם חמאה מומסת

—————–

60 גרם שוקולד מריר (בסביבות ה 55-60 אחוז מוצקי קקאו)

 

הכנה:

מחממים תנור ל 170 טורבו, מכינים תבנית לאפייה (משמנים עם חמאה, מקמחים שכבה דקה עם קמח).

ממיסים חמאה

ממיסים בנפרד שוקולד מריר לטמפרטורה של 50 מעלות (חשוב! אם השוקולד יהיה קר מדי עשויים להיווצר גושים)

מקציפים ביצים וסוכר עם מחית/תמצית וניל לקצף תפוח וגבוה,

מוסיפים את החמאה המומסת בערבוב איטי, עד ההטמעה, מומלץ עם וו גיטרה.

מוסיפים מחצית מכמות האבקות (קמח, מלח, אבקת אפייה) ומחצית הנוזלים (רוויון + חלב),

מערבבים (אפשר עם וו גיטרה, או ידנית),

ולאחר מכן מוסיפים מחצית שנייה של אבקות והנוזלים, מערבבים להטמעה.

מוסיפים חצי מכמות הבלילה לתוך השוקולד וטורפים היטב מיד,

מעבירים את הבלילות לשקי זילוף/מדי ליטר,

ממלאים את התבניות עם שתי הבלילות, ויוצרים דפוס של שיש באמצעות סכין.

אופים כארבעים דקות, ובודקים עם קיסם האם העוגה מוכנה.

 

בתאבון! אני זמינה לכל שאלה בקבוצה שלי "אופים עם נלי"

נ.ב. – הרישום לקורס הדיגיטלי בנושא של לחמי ומאפי מחמצת נמשך:

קורס לחמי ומאפי מחמצת

 

כתיבת תגובה

× לשאלות בנוגע לקורסים או סדנאות