לחמניות מושלמות להמבורגר

ואו כמה זמן אני עושה פיין טיונינג למתכון הזה,

והנה הגעתי לנחלה!

לכמות המדויקת ביותר שעובדת לי בול!

לתמהיל קמחים מדויק, ואני מרוצה מאד מהתוצאה ושמחה לשתף איתכם את המתכון.

כמו שאני מציינת בסרטון היוטיוב שלי – אני אישית מכינה את הגרסה החלבית, יחד עם זאת מציינת לכם למטה את ההמרה לשמן, כדי ששומרי הכשרות יוכלו להנות מהלחמניות המעולות הללו

הכמויות הרשומות מספיקות ל 8 לחמניות במשקל של 115 גרם לערך:

120 גרם ביצים (2 ביצים גודל L)

130 גרם מים (סה"כ 250 גרם – מים וביצים יחד)

70 גרם תפוח אדמה מבושל, מעוך לפירה

10 גרם שמרים יבשים

10 גרם מלח

30 גרם סוכר

50 גרם חמאה (או 45 גרם שמן זית לגרסת פרווה)

300 גרם קמח מניטובה לבן – של "הטחנות הגדולות"

200 גרם קמח רב תכליתי של "שטיבל" (ניתן להחליף גם לקמח לבן פשוט)

הערה בנוגע לקמחים: המתכון יעבוד עם מגוון רחב של קמחים, יחד עם זאת – את התמהיל הזה אהבתי במיוחד והוא נתן בצק מאוזן באופן מושלם – יציב, לא יבש ואוורירי ומצד שני כזה שמחזיק קציצה בקלות ולא רך מדי

תראו את הדרכת היוטיוב שהכנתי עבורכם:

שוקלים לתוך קערת מיקסר ביצים, מים, שמרים, מלח, סוכר, חמאה ואת התפוח אדמה המבושל.

מעל שוקלים את הקמחים.

לשים את כל החומרים עם וו לישה, עד קבלת בצק אחיד שישאר מעט דביק (סדר גודל של 5 דקות לישה).

מכדררים כדי שיווצר בצק יפה וחלק,

מכסים ומתפיחים כשעה עד שעתיים בטמפרטורת החדר.

לבצק הזה יש נטייה לתפוח יחסית מהר לבצק השמרים, הודות לעמילן תפוחי האדמה שבו.

אחרי שהבצק תפח, מחלקים לכדורים של 110 -115 גרם ליחידה,

מכדררים (ראו סרטון יוטיוב),

ומברישים בביצה טרופה.

מתפיחים במקום מכוסה עוד כשעה, עד שהלחמניות מלאות באוויר והכפילו את נפחן.

מחממים את התנור ל 170 מעלות טורבו

מברישים פעם נוספת, מפזרים סומסום ואופים כ 25-30 דקות.

מצננים על רשת בסיום האפייה

 

 

 

× לשאלות בנוגע לקורסים או סדנאות