כולם מתחרפנים ממנו,
כמעט כולם סוגדים לו,
וזה כנראה הקינוח הכי נפוץ בישראל,
כמעט כל בית קפה ומסעדה יגישו וריאציה שלו,
ואת האמת?
בצדק!
הקרם ברולה הוא קינוח סופר קל להכנה, לאחסון, וכל התפעול סביבו מאד פשוט.
קלאסיקה במיטבה.
אתם כמובן מכירים את הגרסה הונילית,
אבל כיוון שהווניל כנראה הולך להיעלם מחיינו,
התחלתי לחשוב מה עוד ילך טוב עם אינסוף שמנת –
ובכן קפה!
קפה ושמנת זה שידך משמים! או לפחות עבורי 🙂
בכל מקרה אני כותבת גם גרסה של המתכון עם וניל,
אבל אתם חייבים להבטיח לי להכין גם וגם טוב?
פטור יינתן רק לשונאי קפה (אתם אנשים מוזרים מאד! איך אפשר לא לאהוב קפה?)
הקטע הוא שההכנה של קרם ברולה זה הדבר הכי קל ביקום! הוא רק דורש היערכות מוקדמת (זה לא מתכון לספונטנים, כי הוא דורש יצוב במקרר).
וכן, אפשר להקפיא – אבל ללא שכבת הקרמל (איך ידעתי שתשאלו!)
לייב:
המתכון מספיק לכ 7-8 כלים אישיים
הכנה מקדימה (רצוי יום לפני כדי שיהיה מיצוי טעמים טוב)
250 גרם חלב
50 גרם פולי קפה ערביקה
משרים חלב עם פולי הקפה, רצוי גם לחמם מעט, להוריד מהאש, לעטוף עם ניילון נצמד ולקרר כמה שעות במקרר, אפילו יום לפני כדי שהקפה ימצה טעמים בתוך החלב.
לקרם ברולה – לשקול לתוך מד ליטר של ליטר וחצי:
150 גרם חלמונים (חלמון מ 8 ביצים גודל L)
620 גרם שמנת 38%
180 גרם חלב שמיצינו בו את טעמי הקפה, מסונן מפולי הקפה
120 גרם אבקת סוכר
מבלנדרים הכל עם בלנדר מוט ומכניסים לתנור טורבו על 120 בתבנית עמוקה, ובתוכה מים (אפיה בתוך אמבט מים), למשך כשעה.
יודעים שהברולה מוכן כאשר הוא מתייצב ורוטט מעט במרכז.
הוא יתייצב במקרר ולכן כדאי לתת לו לפחות 12 שעות קירור לפני הגשה.
להגשה:
לבזוק מעט סוכר דמררה (חום בהיר) ולשרוף עם מבער.
לא ממליצה להכניס לתנור לצורך הקרמליזציה, כיוון שמאד חשוב שהקרם ישאר קר.
* לגרסה של וניל
להוסיף למתכון של הבלילה תכולה של מקל וניל או 5 גרם מחית וניל אמיתי (אין צורך בשלב מקדים ויספיק רק 180 גרם של חלב).
בתאבון!
היי נלי,
את המים שמים בתנור מההתחלה, כשמדליקים אותו לחימום? או רק כשמכניסים את התבניות?
כשמכניסים את התבניות לאפייה
האם יעבוד טוב בתוך קוקטים מנייר של סופלה/מאפינס?
אמנם מסתבכים עם המבער, אבל גם כך אין לי,
יש לך פתרון לעניין?
תודה
לדעתי לא, זה רטוב מדי. אפשר לנסות בכלי אלומיניום
סליחה, נשלח לי שוב.
תודה.
והאם יש פתרון אחר להעדר מבער?
האם יעבוד טוב בתוך קוקטים מנייר של סופלה/מאפינס?
אמנם מסתבכים עם המבער, אבל גם כך אין לי,
יש לך פתרון לעניין?
תודה
הגב
האם יש לך רעיונות מלבד קרם ברולה לניצול של חלמונים שניתן להקפיא ? זה עבור ארוע בעוד חודש וחצי…
חלמונים לא ניתן להקפיא, הם לא עוברים טוב הפשרה