ביסקוטי קפה

ממשיכים בפרוייקט העוגיות שלי לבלוג ולחברי הקבוצה שלי "אופים עם נלי" –

שאלתי אתכם איזה מתכונים תרצו שאפתח בשבילכם,

ואחת התשובות שחזרה על עצמה הייתה עוגיות ביסקוטי.

היתרון הגדול בביסקוטי הוא שמדובר בעוגיות חיתוך, יבשות לגמרי,

שכמעט לא מכילות שומן.

השומן היחיד, למעשה הוא שומן שמגיע מתוך החלמון של הביצים, ומעבר לזה –

מדובר למעשה בקרקר מתוק, מפוצץ אגוזים.

כשעשיתי את הגרסה הראשונה שלו – הכנתי אך ורק עם אגוזי לוז ועם קליפות תפוז מסוכרות, ויצא מדהים!

בגרסה השנייה, שאני מפרסמת כאן – אני ממליצה על תערובת אגוזים, אבל קחו בחשבון שאתם יכולים להגדיל ולהקטין כמויות,

להוסיף פירות מיובשים, קליפות הדרים וכל מה שאתם אוהבים, רק צריך להיזהר איתם מאפיית יתר,

אבל באמת שקחו את המתכון הזה כבסיס לשינויים 🙂

 

מצרכים:

170 גרם ביצים (3 ביצים גודל L)
250 גרם קמח + 5 גרם אבקת אפייה
כף נס קפה (10 גרם) – לא חובה, תורם לצבע ולטעם, לאוהבי הקפה. אפשר בהחלט להשמיט, או להוסיף גרידת תפוז, או גרידה מכל פרי הדר אחר שאתם אוהבים.
125 גרם סוכר כהה חום (לאפייה) – תורם בעיקר לצבע הכהה, ניתן להחליף לסוכר לבן
2 גרם מלח
כפית תמצית וניל/מחית וניל
200 גרם תערובת אגוזים – שקדים, לוז, פקאן

 

מהכמות הרשומה יוצאים 2 "נקניקים" של בצק שאותם נתחוך דק דק ונקבל קופסה מאד מכובדת של עוגיות.

לא ספרתי כמה יחידות 🙂

הכנה:

בקערה גדולה/מיקסר עם וו גיטרה – נערבב ביצים, סוכר, תבלינים, תמצית טעם/גרידת הדרים,

לאחר מכן נוסיף קמח ואבקת אפייה, נערבב, ולבסוף את האגוזים/פירות יבשים.

הבלילה תצא דביקה ורטובה, זה בסדר גמור!

נכין מגש עם נייר אפייה, ועם ידיים רטובות נסדר שני "נקניקים" (שישתטחו מעט, זה בסדר וצפוי) של בצק, אחד ליד השני,

ונכניס לתנור שחומם מראש ל 170 מעלות טורבו, לחצי שעה.

אחרי חצי שעה, נוציא את הבצק האפוי, נוריד חום תנור ל 140-150 מעלות, טורבו גם כן,

נפרוס כל נקניק לפרוסות הכי דקות שאתם יכולים (רצוי עם סכין מסור ללחם), נעביר לתבנית עם נייר אפייה, כשהעוגיות פזורות עליו, לייבוש של עוד 10-20 דקות.

אני עשיתי את זה בשתי נגלות, פשוט כי אין מספיק מקום על מגש אחד לכל העוגיות. הן צריכות להיות מונחות כך שהן לא אחת על השנייה כדי שיתייבשו לגמרי.

אתם יודעים שהעוגיות מוכנות כשהן מתקררות ויבשות לגמרי. אם עדיין מרגיש שהן לא התקשו עד הסוף – ניתן להכניס עוד קצת לתנור.

אגב יש אנשים שאוהבים אותם רכות מעט במרכז, אני מעדיפה את שלי בגרסת קרקר מתוק עם אגוזים.

מאחסנים בקופסה סגורה

 

בתאבון! וספרו אם אתם מכינים ב"אופים עם נלי"

× לשאלות בנוגע לקורסים או סדנאות