For the English verion – scroll down
נתחיל מההתחלה – מה זה שו-נאט?
זה למעשה שילוב של בצק רבוך CHOUX עם הסיומת האמריקאית הנפוצה למוצרים מטוגנים (דו-נאט, קרו-נאט וכו').
אני לא ממציאה שום גלגל 🙂 כולנו מכירים את הצ'ורוס,
אבל מה שאני דמיינתי לעצמי כשהשו-נאט נולדו לי בראש, זה כריות קטנטנות, דמויות פחזניות ומטוגנות.
אני מודה שבעלי מנסה כבר שנים לשכנע אותי להכין לו כזה,
והשנה זה ממש קרה ואני מודה שהתוצאה עולה על כל דמיון!
כריות קטנטנות ורכות של בצק, מטוגן, חמים, טעים, תענוג טהור!
אני כבר אומרת לכם – זה נטרף בשניות, אז כדאי לכם להכין לאירוח מנה כפולה ממה שכתוב במתכון.
עוד סיבה שבגללה אני אוהבת את המתכון הזה, זה הנוחות התפעולית שלו –
ניתן להכין את הבצק מראש, להקפיא, ולהפשיר לפני הטיגון ולטגן.
בגרסה המקורית בראש שלי ראיתי אותן ממולאות בקרם מסקרפונה עם סירופ דובדבני אמרנה,
אבל אני מודה שהתלמידות בקורס הקונדיטוריה שלי (קורס פטיסרי בולונז'רי) שתמיד טועמות את המתכונים החדשים שלי, אהבו כל כך את הגרסה נטולת המילוי, שהחלטתי לבנות הדרכה ומתכון רק על הבצק ואתם מוזמנים למלא אותן במה שתרצו,
מבטיחה לכם – הכל יצא מוצלח!
והנה הקישור להדרכה המלאה בערוץ היוטיוב שלי (מוזמנים להרשם לערוץ ולקבל עדכונים על הדרכות שבועיות!):
בצק רבוך:
260 גרם חלב
4 גרם מלח
110 גרם חמאה
40 גרם סוכר
140 גרם קמח
כ 200 גרם ביצים (כ 4 ביצים)
הכנה:
מרתיחים חלב, מלח, סוכר וחמאה, עד שהחמאה נמסה והתערובת רותחת. מורידים מהאש.
מוסיפים קמח ומערבבים היטב.
מחזירים לבישול לדקה נוספת תוך כדי ערבוב.
מעבירים למיקסר עם וו גיטרה, מערבבים כחצי דקה ומתחילים להוסיף ביצים בהדרגה.
מפסיקים כשמגיעים למרקם אלסטי (ראו הדרכה למעלה).
מעבירים לשק זילוף עם צנתר חלק קוטר 1.2 ס"מ.
בינתיים מחממים שמן בסיר (טיגון עמוק), לטמפרטורה של 170 מעלות,
ומזלפים תוך כדי חיתוך הבצק את הבצק הרבוך.
מטגנים עד ההזהבה/השמחה, מעבירים לנייר סופג וחוזרים כך על כל הבצק.
והכי טעים – זה אחרי שהם מתקררים טיפה, לטבול אותם בתערובת של סוכר עם קינמון.. אמאלה, זהירות, זה ממכר!
שיהיה חג שמח! ולא לשכוח לתייג אותי בסטורי כשאתם מכינים ולספר לי בקבוצה שלי בפייסבוק!
אני מאד אוהבת לראות את המתכונים שלי מככבים בבית שלכם
אם זה החלום שלכם להפוך לקונדיטורים ואופים מקצועיים בבית שלכם – מוזמנים לקרוא על תוכנית הליווי האישית והיחודית שלי ללימודי קונדיטוריה:
https://nelly.co.il/lp/patisserie-boulangerie-course/
So what are "Choux Nuts"?!
They are the most dangerous little fried choux dough nuggets.
They are so delicious and so easy to make, I just love making them for my family, adding extra cinnamon sugar at the end of the process:
For the dough:
260g Milk
4g salt
110g butter – sliced into small pieces
40g sugar
140g white flour
about 200g eggs (about 4 eggs) – you may use less to reach the right dough consistency
1.5-2L oil – for frying
Optional coatings – 100g sugar mixed with two spoons of cinnamon OR powdered sugar.
Preparation
heat the milk, sugar, salt, and butter in a medium-size cooking pot.
You will need to dissolve the butter and make sure the milk is boiling before turning off the heat.
Once boiled, remove it from the stove and pour in the flour, stirring constantly, until it absorbs all the fluids and is not sticky at all.
I recommend placing the pot back on the stove and cooking the dough for another minute or so on medium heat.
Once the dough is ready, transfer it into the mixer boule using the flat beater, and start mixing the hot dough,
After about one minute, start adding the eggs – one at a time, making sure the egg is well corporated in the dough before continuing to the next one.
Stop adding eggs once the dough becomes elastic, soft, and sticks to your fingers.
Prepare a piping bag with a smooth piping tip and transfer the choux dough to the piping bag.
I recommend cooling the dough at this point (minimum 2 hours, and up to 48 hours. You can also freeze this dough for a longer period, very convenient).
If you don't have the time to cool it before frying, it's also OK!
Heat about 2 L of oil in a very wide and low pan.
When the oil reaches 330 f – pipe the small nuggets of dough directly into the hot oil, using scissors to cut the dough.
Once they are golden (about 2 minutes, color shouldn't be too deep or dark) – remove them from the oil and place them on a paper towel.
After completely cooling, you can coat them with powdered sugar OR – plain sugar and cinnamon mix!
If you have any questions, please feel free to DM me to my IG or even better – ask me any baking-related question in my FB Group I have created for my English speaking audience – Baking with Nelly
Happy Hanukah!
Nelly
חנוכה שמח!
נלי