"שו-נאט" – כריות בצק רבוך לחנוכה

נתחיל מההתחלה – מה זה שו-נאט?

זה למעשה שילוב של בצק רבוך CHOUX עם הסיומת האמריקאית הנפוצה למוצרים מטוגנים (דו-נאט, קרו-נאט וכו').

אני לא ממציאה שום גלגל 🙂 כולנו מכירים את הצ'ורוס,

אבל מה שאני דמיינתי לעצמי כשהשו-נאט נולדו לי בראש, זה כריות קטנטנות, דמויות פחזניות ומטוגנות.

אני מודה שבעלי מנסה כבר שנים לשכנע אותי להכין לו כזה,

והשנה זה ממש קרה ואני מודה שהתוצאה עולה על כל דמיון!

כריות קטנטנות ורכות של בצק, מטוגן, חמים, טעים, תענוג טהור!

אני כבר אומרת לכם – זה נטרף בשניות, אז כדאי לכם להכין לאירוח מנה כפולה ממה שכתוב במתכון.

 

עוד סיבה שבגללה אני אוהבת את המתכון הזה, זה הנוחות התפעולית שלו –

ניתן להכין את הרביכה מראש, להקפיא, ולהפשיר לפני הטיגון ולטגן.

 

בגרסה המקורית בראש שלי ראיתי אותן ממולאות בקרם מסקרפונה עם סירופ דובדבני אמרנה,

אבל אני מודה שהתלמידות בקורס הקונדיטוריה שלי (קורס פטיסרי בולונז'רי) שתמיד טועמות את המתכונים החדשים שלי, אהבו כל כך את הגרסה נטולת המילוי, שהחלטתי לבנות הדרכה ומתכון רק על הבצק ואתם מוזמנים למלא אותן במה שתרצו,

מבטיחה לכם – הכל יצא מוצלח!

והנה הקישור להדרכה המלאה בערוץ היוטיוב שלי (מוזמנים להרשם לערוץ ולקבל עדכונים על הדרכות שבועיות!):

בצק רבוך:

260 גרם חלב

4 גרם מלח

110 גרם חמאה

40 גרם סוכר

140 גרם קמח

כ 200 גרם ביצים (כ 4 ביצים)

הכנה:

מרתיחים חלב, מלח, סוכר וחמאה, עד שהחמאה נמסה והתערובת רותחת. מורידים מהאש.

מוסיפים קמח ומערבבים היטב.

מחזירים לבישול לדקה נוספת תוך כדי ערבוב.

מעבירים למיקסר עם וו גיטרה, מערבבים כחצי דקה ומתחילים להוסיף ביצים בהדרגה.

מפסיקים כשמגיעים למרקם אלסטי (ראו הדרכה למעלה).

מעבירים לשק זילוף עם צנתר חלק קוטר 1.2 ס"מ.

בינתיים מחממים שמן בסיר (טיגון עמוק), לטמפרטורה של 170 מעלות,

ומזלפים תוך כדי חיתוך הבצק את הבצק הרבוך.

מטגנים עד ההזהבה/השמחה, מעבירים לנייר סופג וחוזרים כך על כל הבצק.

 

חנוכה שמח!

נלי

× לשאלות בנוגע לקורסים או סדנאות