כחלק מהמגמה שאני חווה של החזרה לפשטות,
החלטתי להקדיש את התקופה הקרובה לעיסוק בהכי פשוט וביתי שיש – עוגיות.
למה?
כי זו פעילות כיפית עם הילדים,
כי אני מעדיפה שהם יאכלו דברים שהכנתי בבית ואני יודעת בדיוק מה הם מכילים (ולא אינסוף תוספים ומשמרים ששמים במוצרים שמוכרים בסופר), וגם זה כזה כיף שיש עוגיות בבית!
תמיד כיף לחלק אותן, ולחלוק אותן עם המשפחה, השכנים וחברים אהובים.
פשטות מנצחת!
אי לכך ובהתאם לזאת – החלטתי להקדיש את התקופה הקרובה לפיתוח של מתכוני עוגיות,
על פי בקשות שאספתי מחברי הקבוצה שלי בפייסבוק – "אופים עם נלי"
ולאט לאט אתם תקבלו מתכונים לעוגיות ביתיות, מעולות, פשוטות להכנה ומדויקות.
המתכון הראשון שהחלטתי לפרסם הוא לעוגיות מזולפות.
לרוב נהוג לעשות אותן וניליות,
אבל החלטתי לשלב בהן דווקא לימון, שאני כל כך אוהבת!
אתם כמובן מוזמנים לשחק עם התבלינים כאוות נפשכם – אפשר לשלב גרידת תפוז, או קינמון, וניל, או כל תבלין שאתם אוהבים.
מצרכים – מספיק ל כ 25 עוגיות מזולפות:
260 גרם קמח (רגיל)
40 גרם קורנפלור
6 גרם אבקת אפייה
100 גרם אבקת סוכר
260 גרם חמאה רכה
גרידה מלימון אחד/וניל
קורט מלח
60 גרם ביצה (ביצה שלמה בגודל L)
ציוד – צנתר כוכב, שק זילוף
הכנת בצק עוגיות:
מקרימים את החמאה ואבקת הסוכר באמצעות וו גיטרה – כדאי להקפיד על שלב זה ולהאריך אותו למספר דקות כדי לרכך היטב את החמאה. זה יקל על הזילוף.
מוסיפים ביצה, מערבבים היטב, אפשר אפילו ממש להקציף ביחד.
מוסיפים קמח, קורנפלור, אבקת אפייה, מלח וגרידת לימון – עד האיחוד של הבצק.
מעבירים לשק זילוף ומזלפים על נייר אפייה/משטח סיליקון.
מומלץ – להקפיא למשך כחצי שעה ומעלה, ולאפות ישר מהמקפיא, זה יסייע לשמור על הצורה של הזילוף.
אופים על 160 טורבו (בתנור שחומם מראש) – למשך כ 20 דקות. רצוי לאפות תבנית אחת כל פעם לשם אחידות האפייה.
אם יש לכם שאלות – מוזמנים לעלות פוסט עם שאלה ב"אופים עם נלי" בפייסבוק ואענה בשמחה!
בתאבון!
נלי