לכל סדנה שלי אני מכינה כיבוד כיד המלך, יש משהו בתוך חווית הסדנה שאני רוצה להעביר – של שפע, של בית, של נתינה וכיף. אני מרגישה שאני מארחת בביתי קבוצה לארוחת ערב עם ערך מוסף וכל פעם אני מגוונת ומכינה דברים חדשים לחברים החדשים (והחוזרים) שבאים. אני מכינה גם מדי פעם את המאפה בריוש ותרד ותמיד, אבל תמיד, אני מקבלת תגובות כל כך נלהבות ממנו, שהחלטתי לשתף כאן את המתכון שלי
פיתחתי את המתכון לקראת סדנת שבועות והוא כל כך מוצלח ואני כל כך גאה בו שאני רוצה שכל מי שרוצה יוכל להכין אותו ולהתענג על השילוב המוצלח בין גבינות, תרד, תיבול מדוייק ובצק בריושי חמים ומלטף
🙂 סכנת התמכרות, אל תגידו שלא אמרתי!

אגב המאפה קרוי על שם תלמידתי מזה שלוש שנים,
דנה ויינברגר,
שאוהבת את המאפה הזה וחוברת אליו בכל נימה 🙂
דנה – הוא שלך!
בצק שמרים:
500 גרם קמח לחם
150 גרם ביצים
150 גרם חלב
10 גרם שמרים יבשים
5 גרם משפר לאפייה
130 גרם חמאה קרה
15 גרם מלח
500 גרם קמח לחם
150 גרם ביצים
150 גרם חלב
10 גרם שמרים יבשים
5 גרם משפר לאפייה
130 גרם חמאה קרה
15 גרם מלח
הכנה: ממיסים שמרים בתוך חלב, מומלץ להשהות כמה דקות, מוסיפים ביצים, קמח, משפר אפייה ולשים עד האיחוד עם וו גיטרה. מוסיפים חמאה קרה בשלוש פעמים ובסוף מלח. כשהבצק יפה ואלסטי מוציאים ומתפיחים לילה במקרר. תהליך הלישה לוקח כ 20 דקות ואני מאד ממליצה לעבוד בחדר קר וממוזג וכן עם חומרי גלם קרים (שעמדו כמה שעות במקרר). גם חמאה לשמור כל הזמן במקרר (יענו – להכניס שליש לבצק ובינתיים את שאר החמאה לשמור במקרר).
מלית:
חבילת תרד/מנגולד חתוך (ניתן להחליף בפטריות, בטטה, כרישה,בצל מקורמל – כיד הדמיון הטובה עליכם)
בצל קצוץ דק
שום (אופציונלי)
200 גרם גבינת פטה (מומלץ כבשים 20% של גד)
200 גרם גבינת שמנת (30% – למשל פילדלפיה, נפוליאון וכד')
40 גרם קורנפלור
מלח פלפל
מוסקט
שמן זית לטיגון
חבילת תרד/מנגולד חתוך (ניתן להחליף בפטריות, בטטה, כרישה,בצל מקורמל – כיד הדמיון הטובה עליכם)
בצל קצוץ דק
שום (אופציונלי)
200 גרם גבינת פטה (מומלץ כבשים 20% של גד)
200 גרם גבינת שמנת (30% – למשל פילדלפיה, נפוליאון וכד')
40 גרם קורנפלור
מלח פלפל
מוסקט
שמן זית לטיגון
מקרמלים בצל בשמן זית
מוסיפים תרד ומאדים עד ההתרככות, מורידים מהאש, מסננים היטב כדי להגיר את כל הנוזלים!
מערבבים עגבינות ושמנת, מוסיפים תבלינים ומצננים מעט לפני הגלגול בתוך הבצק.
מוסיפים תרד ומאדים עד ההתרככות, מורידים מהאש, מסננים היטב כדי להגיר את כל הנוזלים!
מערבבים עגבינות ושמנת, מוסיפים תבלינים ומצננים מעט לפני הגלגול בתוך הבצק.
פותחים את הבצק ליריעה, מורחים את המילוי, מגלגלים וחותכים לשושנים.
מסדרים בתבנית (מספיק לשני רינגים בקוטר 20).מתפיחים את הבצק עד הכפלת נפח
מברישים בביצה, מפזרים סומסום
אופים על 170 טורבו למשך כחצי שעה עד ההשחמה. בתאבון!!
מברישים בביצה, מפזרים סומסום
אופים על 170 טורבו למשך כחצי שעה עד ההשחמה. בתאבון!!
אם בא לכם ללמוד עוד תכנים ומתכונים מיוחדים לשבועות – מוזמנים לקרוא ולהירשם לסדנת השבועות שלי!
אני זמינה לכל שאלה מקצועית בקבוצה שלי "אופים עם נלי" בפייסבוק
פשוט מושלם
תודה