וופל בלגי

פילחתי מאמא שלי מחבת קטנה להכנת ופלים.

היא אלופה בלקנות ציוד למטבח (שהיא לאו דווקא צריכה), ואני הכי אוהבת בעולם לקחת ממנה אותו. זה ההסכם ביננו 🙂 תודה אמא!

כמובן שהמחשבה להכין ופל בלגי הלהיבה עוד יותר את מיקה,

וכשמיקה מבקשת, מיקה מקבלת  🙂

הקטנה (הגדולה למעשה, היא תכף בת 9) שלי יודעת שהדרך הכי טובה לבלות איתי זה לאפות ביחד,

שם אני נותנת לה את תפקיד המובילה,

היא שוקלת, רושמת, בודקת, בוחשת ומכינה את הרוב לבד,

אני רק מלמעלה מכווינה,

בדיוק כמו עם התלמידים שלי, אבל בואו נודה על האמת – היא מקבלת יחס VIP.

זה ההסכם שלנו.

אז ככה יצא שאחה"ץ אחד נכנסנו יחד למטבח,

הכתבתי לה מתכון ויצא מעולה, מהניסיון הראשון, תענוג גדול (לרוב זה לא קורה מניסיון ראשון, פה פיית הוופל הבלגי הייתה בטובתי)

אז כמו כל דבר טוב שקורה לי,

אני דואגת לחלוק איתכם את השפע,

אז קבלו את המתכון, באהבה ממיקה וממני,

ואל תשכחו לספר לי בקבוצה שלי בפייסבוק "אופים עם נלי" איך יצא לכם.

זה אחלה גיוון לפנקייק ולארוחות בוקר/ערב, במיוחד בימי קיץ אלו!

מתכון שמספיק ל 6 יחידות:

3 גרם שמרים יבשים

125 גרם חלב

50 גרם סוכר

125 גרם קמח פשוט

כפית מחית וניל/תמצית וניל

60 גרם ביצה (ביצה 1 בגודל L)

110 גרם חמאה מומסת

 

מערבבים שמרים עם חלב, ביצה, סוכר ותמצית/מחית וניל.

מוסיפים קמח, מערבבים, ולבסוף מטמיעים את החמאה המומסת.

מכסים, ומשהים בין שעה לשעתיים בטמפרטורת החדר, מטגנים על מחבת מיוחדת לופל בלגי.

(לא ניסיתי אבל בטוחה שאפשר גם להשאיר במקרר ולתת לשמרים לפעול לאט ולתפוח, ובבוקר להוציא לטמפרטורת החדר, לתת לבלילה לעמוד קצת ואז לטגן)

 

בתאבון!! וקיץ נעים שיהיה לנו!

 

לפרטים על קורס לחמי מחמצת הדיגיטלי

× לשאלות בנוגע לקורסים או סדנאות