לפני חודשיים חזרה חברתי ותלמידתי, איילת, מצרפת, והביאה לי מתנה פולי טונקה שאין להשיגם בארץ.
יום למחרת החלטתי לנסות לשדך את התבלין החדש שלי לתפוחים ושוקולד דולסה (שוקולד לבן מקורמל),
את האמת לא טעיתי, שילוב באמת מדהים.
הקטע בטונקה הוא שאו שאוהבים אותו או שלא
הוא מזכיר קצת בניחוח שלו את הרוזטה, וקצת וניל וכיוון שמאד קשה להשיג אותו בארץ, אתם בהחלט יכולים לוותר עליו ולהוסיף וניל לגנאש, מה שיתן לכם תוצאה נפלאה.
אבל אם במקרה שמתם ידיכם על פולי טונקה בעת טיול באירופה, הנה לכם מתכון מעולה, באחריות.
המילוי הוא של מקרונים, ואני מזכירה לכם שיש כאן מתכון מלא בבלוג להכנת המקרונים עצמם.
מוכנים לעבודה?
מרמלדת תפוח:
125 גרם מחית תפוח (תפוח ירוק סמית מקולף ומגורר על פומפיה הכי דקה – ניתן גם לקנות מחית של פונטייה)
75 גרם סוכר
קורט קינמון
3 גרם פקטין
חצי כפית מיץ לימון
מערבבים את כל החומרים ומבשלים עם לקקן עד ההסמכה, לא מומלץ לעבור את ה 102 מעלות. מוסיפים מיץ לימון ומערבבים. מצננים תוך כדי ערבוב ומעבירים לשק זילוף
גנאש דולסה טונקה/וניל:
120 גרם שוקולד דולסה (שוקולד לבן מקורמל)
100 גרם שמנת מתוקה 38%
רבע פול טונקה מגורר – למי שלא מצליח להשיג, ניתן להשמיט, ניתן גם להמיר בקינמון
5 גרם מחית וניל
ממיסים את השוקולד 80% המסה במיקרו או בן מרי
מרתיחים שמנת עם תבלינים
מוזגים את השמנת על השוקולד,
מעבדים בבלנדר מוט
מעבירים לשק זילוף ומצננים 6 שעות לפחות לפני המילוי של המקרונים.
מילוי:
מזלפים טבעת חיצונית עם הגנאש
בחור באמצע ממלאים מרמלדת תפוח
סוגרים את המקרון
מקפיאים עד הההגשה
מוציאים כשעה לפני ההגשה למקרר
חג שמח ושנה נפלאה לכם ולבני ביתכם!
שנה טובה ומתוקה לך כמו כל העוגות היפות שאת מכינה ומשתפת אותנו כל הכבוד!!!
לא מובן מאליו את נהדרת ייש כח!
תודה רבה יהודית! שנה טובה ומתוקה!