טארט תפוחים בקרמל חגיגי לראש השנה

ראש השנה בפתח, והחלטתי להוסיף לשלל המתכונים שאני מפתחת לקהילה שלי, כתוכן חינמי, גם מתכון לטארט תפוחים בקרמל.

יש בי צורך להמתיק את המציאות ולחגוג את החיים ואת הפשטות, ביחוד בתקופה זו,

ולכן הפשלתי שרוולים,

נכנסתי למטבח שלי ופיתחתי מתכון שהוא כל כך פשוט,

ויחד עם זאת כל כך טעים,

שאין לי ספק שזה יהפוך להיות אחד הטארטים החביבים עליכם והפופולריים בבלוג שלי.

היופי בטארט הזה הוא שהצלחתי להשתמש בכל הכמות המיוצרת של הבצק הפריך שפיתחתי לטובת המתכון,

ושום דבר לא "נתקע" במקפיא! על זה אני ממש מבסוטה!

וכיוון שמדובר גם בהכנת קרמל ואני נותנת גם דגשים לעבודה עם בצק פריך,

החלטתי לצלם הדרכת יוטיוב שבה אני מדגימה את ההכנה ונותנת דגשים חשובים,

הכל כדי שתוכלו להכין את הטארט בקלות ולהצליח במשימה.

ממליצה מאד לצפות ולשתף את התוכן עם אופים אחרים שיעריכו את התוכן והלמידה:

https://youtu.be/-MMeyXZ4e6g

הכמויות הרשומות מספיקות לטארט בקוטר 20

עבור הבצק הפריך:

250 גרם קמח רגיל

135 גרם חמאה (או תחליף חמאה/מרגרינה לגרסת פרווה)

50 גרם אבקת סוכר

קורט מלח

חצי כפית אבקת וניל/תמצית וניל

חצי כפית קינמון

——-

50 גרם חלב (מים לגרסת פרווה)

 

הכנה של בצק פריך:

לשים את כל המרכיבים למעט החלב עם וו גיטרה (או במעבד מזון), עד קבלת תערובת חולית.

מוסיפים חלב, לשים עד האיחוד ומרדדים בין שני ניירות אפייה/גיטרה.

רצוי לעבוד עם חומרים קרים מאד.

קורצים עיגול בקוטר 24 ס"מ, ומקררים את הבצק בין שני ניירות אפייה, עד שהוא יציב. משהו כמומ רבע שעה במקפיא.

אחרי שהבצק מתקרר מעט, מניחים את הבצק בתוך תבנית לטארט (ראו סרטון יוטיוב), יוצרים קישוטים משאריות הבצק, מחוררים את הבצק עם מזלג, ומכניסים למקרר או מקפיא עד שהתפוחים מוכנים

 

תפוחים בקרמל:

4 תפוחי גרני סמית (ירוקים) מקולפים, חתוכים לחתיכות גדולות (ראו סרטון יוטיוב) – רצוי לסחוט עליהם חצי לימון/ליים, כדי שלא ישחירו בזמן הכנת הקרמל.

115 גרם סוכר לבן

40 גרם חמאה

20 גרם שמנת מתוקה

קורט מלח

כפית מחית/תמצית וניל אמיתי

*ניתן להוסיף רבע כפית קינמון אם אוהבים

 

הכנה:

מכינים קרמל – בקלחת רחבה ממיסים על אש גבוהה בינונית חצי מהסוכר. כשהסוכר נמס מוסיפים את יתרת הסוכר, ומבשלים עד קבלת קרמל.

מוסיפים חמאה (אין צורך להוריד מהאש), מוסיפים שמנת, מערבבים ומוסיפים תפוחים.

ניתן בשלב זה גם להוסיף מלח, וניל וכו'.

מבשלים כ 10 דקות עד אש קטנה בינונית, עד שהתפוחים מתחילים להרכך. חשוב לא לבשל יתר על מידה.

 

הרכבה ואפייה של הטארט:

מסדרים את התפוחים על הקלתית בתבנית הטארט, מוסיפים מעט קרמל (אם יהיה נוזלי מדי לבצק יהיה קשה להגיע למצב שהוא אפוי לגמרי),

מסדרים שאריות של בצק שאריות לקישוט מלמעלה,

מורחים ביצה על הבצק ומפזרים שקדים פרוסים דק אם רוצים.

אופים בתנור שחומם מראש ל 160 – 170 מעלות טוברו,

עד שהטארט מזהיב עמוקות מלמעלה.

זה יכול לקחת כ 40 – 50 דקות,

זמן האפייה הארוך הוא כדי שהבצק בתחתית יאפה.

ניתן בהחלט להוסיף זמן אפייה נוסף, בתנאי שהחום נשאר לא גבוה מ 170 מעלות (כדי לא להמשיך לבשל את הקרמל ולהפוך אותו למר).

הנה הטארט לפני האפייה:

מצננים לפני הגשה ואוכלים בהנאה לשנה טובה ומתוקה!!!

 

ובנימה אישית זו –

אאחל לבני משפחותיכם ולכם – שנה שמחה, טובה, מלאה במאפים טעימים ועשייה שמטיבה וכיפית לכם!

נלי

 

נ.ב.1 – יש לי סדנת ראש השנה דיגיטלית חדשה!! והפעם אני מציעה לכם להירשם ולשלם עליה – כמה שאתם מוצאים לנכון!

הנה הקישור עם כל הפרטים ולהרשמה:

https://nelly.co.il/?post_type=landingpage&p=4327&preview=true

נ.ב. 2 – אם אהבתם את התוכן והמתכון, ואם אתם רוצים לתמוך בעשייה ובעסק שלי,

יש באפשרותכם לתרום, כל סכום שתבחרו, כדי להביע הערכה ותודה ולתרום להמשך הפעילות שלי – אני מאד אשמח!!

הנה קישור לתרומה:

https://meshulam.co.il/s/7760f988-f4f0-93bf-1b6a-bdd2fd6662b5

שלכם,

נלי

 

 

× לשאלות בנוגע לקורסים או סדנאות