קינוח כוס – מוס דבש ותפוח מקורמל

תזמון זה הכל בחיים –

פתאום אחרי שנגמר ראש השנה,

הגדולה שלי, מיקה (10) באה עם הצעה להכין קינוח כוס לראש השנה.

היא מטורפת על תפוחים בקרמל,

וכבר דיברנו על זה שנכין ביחד מוס דבש או מוס וניל ביחד,

(על מי אני עובדת? היא עושה את הכל – אני בסה"כ שוטפת הכלים שלה)

אז היא החליטה שהיא רוצה לעשות מוס דבש והיה לה ממש ממש ממש חשוב שאני אפרסם את המתכון.

יצא לנו טעים מאד, וקינוח קל כמו זה – באמת שילדים יכולים להכין לבד (או את הרוב לבד… עם השגחה והכוונה שלנו),

ומה טוב מילד שמרוצה מעצמו ומרגיש שהוא תורם ומצליח?

אין על זה! באמת שאין על זה, זה כל כך חשוב לי לטפח את זה ולאפשר ליצירתיות הזו להתבטא.

שאלתי אתכם בקבוצה שלי אם תרצו לקבל את המתכון כבר עכשיו, לקראת כיפור וסוכות, ואמרתם שכן,

אז יאללה – קבלו באהבה,

ממני וממיקה, מתכון לקינוח כוס קליל, טעים ומרשים.

הכמות כאן תספיק ל 6 כוסות קינוח בנפח של כ 30-40 מיליליטר:

 

מתחילים עם הכנת התפוחים (הם צריכים להספיק להתקרר עד ההרכבה):

3 תפוחי גרני סמית (הירוקים) – קלופים, חתוכים לקוביות קטנות

40 גרם סוכר לבן

חצי כפית קינמון

חצי ליים סחוט (או רבע לימון סחוט)

מערבבים את כל החומרים בתוך סיר ומבשלים על אש בינונית נמוכה, עד קבלת תפוחים רכים, ומקורמלים מעט.

צריך לעשות את זה בהשגחה ומדי פעם לערבב כי יש לזה נטייה להשרף (אל תשאלו איך אני יודעת, סתם שמעתי על מישהו שפעם נשרף לו, בחיים לא קרה לי ;))

אחרי שהמיצים מצטמצמים, והתפוחים מוכנים, מסירים מהאש ומניחים בצד להתקרר

 

למוס:

2 גרם אבקת ג'לטין + 12 גרם חלב קר (יש להכין לפחות חצי שעה מראש – כדי שהג'לטין יספח את הנוזלים ויהיה מוכן)

50 גרם שמנת 38% שתשמש להרתחה/חימום

40 גרם דבש איכותי (אני השתמשתי בדבש אבוקדו של "נהוגות" שהוא באמת מושלם – זו לגמרי המלצה מכל הלב וללא טעמים פרסומיים או מסחריים)

170 גרם שמנת 38 אחוז שנקציף

 

הכנה:

כחצי שעה לפני הכנת המוס נכין את הג'לטין,

אחרי שהג'לטין ספח את כל הנוזלים ונהיה יציב וספוגי,

נקציף את ה 170 גרם שמנת לקצף יציב-רך (מרקם יוגורט),

נחמם 50 גרם שמנת עד כמעט רתיחה,

נוריד מהאש, נוסיף את הג'לטין, נערבב להמסה,

לאחר מכן נוסיף את הדבש ונערבב עד שהוא מוטמע,

ונשלב עם השמנת המוקצפת.

נמזוג מיד לכוסיות הקינוח, ונקפיא לשעה עד ההתייצבות (כדי שהתפוחים לא ישקעו פנימה)

 

אחרי שהמוס התייצב במקפיא,

נקשט עם תפוחים מקורמלים (שימו לב שהם פושרים ולא חמים בשלב הזה!) שהכנו מראש,

ומגישים.

 

אשמח לתיוגים בסטורי כשאתם מכינים ולשמוע – מה דעתכם על הקינוח הזה?

לכל שאלה – אני זמינה בקבוצה שלי

שתהיה לנו שנה נפלאה!

נלי

 

למידע על כל קורסים והסדנאות שלי:

מוצרים

 

× לשאלות בנוגע לקורסים או סדנאות