שמעו, אני בתקופה פורה במתכונים.
יש תקופות יובש, ויש תקופות שמתכונים עפים לי בראש בקצב מסחרר, עד שאני בקושי מצליחה למצא זמן להוציא אותם לפועל.
קרה שלפני חודשיים פיתחתי את המתכון הזה, מתוך רצון למתכון שהוא כולו שלי לעוגה כושית שילדים אוהבים, עם שוקולד אמיתי.
גבוהה, רכה, נימוחה, עשירה ולא מסובכת מדי.
אז פיתחתי את המתכון, שיפרתי ועשיתי ניסויים על שפני הניסיון הפרטיים שלי,
וקיבלתי תוצאה מעולה.
אממה, לא פירסמתי את המתכון.
למה?
כי עפתי לדבר הבא.
וכך יש לי מלאי של המוני מתכונים מעולים, שרק מחכים שתבקשו 🙂
לעוגה בקוטר 20:
200 גרם סוכר
100 גרם חמאה
3ביצים מופרדות +ביצה שלמה
200 גרם קמח
40 גרם אבקת קקאו
50 גרם אבקת שקדים
7 גרם אבקת אפייה
150 גרם שמנת מתוקה 38%
150 גרם שוקולד חלב
5 גרם מחית וניל
מכינים גנאש מהשמנת שוקולד והוניל
מקציפים 3 חלבונים עם 200 גרם סוכר, שמים בקערה נקיה בצד.
ממיסים חמאה
מערבבים חלמונים, ביצה שלמה, חמאה מומסת, קמח, אבקת קקאו, אבקת שקדים ואבקת אפייה.
מוסיפים גנאש ומערבבים
מקפלים פנימה מרנג
אופים על 170 מעלות כחצי שעה – עד שהקיסם יוצא יבש.
לציפוי – גנאש שוקולד:
200 גרם שמנת
200 גרם שוקולד מריר
20 גרם סוכר אינוורטי (ניתן להחליף בדבש, מעניק ברק)
לציפוי – גנאש שוקולד:
200 גרם שמנת
200 גרם שוקולד מריר
20 גרם סוכר אינוורטי (ניתן להחליף בדבש, מעניק ברק)
ממיסים את השוקולד במיקרוגל בפולסים, אין צורך להגיע להמסה מלאה.מרתיחים את השמנת עם הסוכר האינוורטי ומוזגים על השוקולד. מומלץ לערבב עם לקקן וכן עם בלנדר מוט לקבלת אמולסיה מושלמת.
מצפים את העוגה.
היי נלי
האם מדובר בשמנת חמוצה או בשמנת מתוקה
והיכן מוסיפים את הביצה השלמה
לא מופיע בתהליך ההכנה?
הי! תודה רבה על המשוב, הוספתי הכל במתכון עצמו –
הכוונה היא לשמנת מתוקה 38% והביצה נכנסת עם החלמונים.