ClickCease

עוגה בחושה מדלן פקאן

בטיול שלי לפריז קניתי תבניות לעגיות מדלן,
עוגיות פריזאיות מקסימות,
שמעולם לא הכנתי והחלטתי להכין כעת.

העניין הוא שהן בבסיסן קצת משעממות,
זו עוגיה לבנה פשוטה,
ואני, אני מאד מכבדת את הפשוט,
אבל אני תמיד מחפשת את האקסטרה,
את העניין,
את התיבול המעניין,
את השמחה בפה ותחושת ההפתעה,
אז החלטתי להכין את המדלנים בגרסת פקאן.
הכל טוב ויפה,
אבל הכנתי כמות בלילה מאד גדולה,
והחלטתי להכין עוגה בחושה קטנה,
בתבניות החדשות והמדהימות שקניתי לפריז
לשיעורי בחושות בקורס פטיסרי מאסטר (ההמשך של קורס פטיסרי).
הן עלו לי הון קטן ורק חיכיתי להזדמנות לחנוך אותן 🙂

בכל מקרה,
טעמתי את העוגיה – לא נפלתי.
טעמתי מהעוגה ו -וואו!
קיבלתי עליה תשבוחות אינסוף,
וכך נולדה לה עוגת מדלן פקאנים

אני עוד לא נתקלתי בעוגת מדלן,
אז יתכן ועליתי פה על משהו 🙂

אז חולקת איתכם את המתכון הזה,
אל תצפו בבקשה לבחושה רגילה ומתפרקת במרקם,
יש לה מרקם מאד מיוחד בפנים,
מעט דחוס,
עשיר בטעמים,
לא מתוק מדי,
ופשוט טעים.

העוגה דורשת פרלינה פקאן (ניתן גם לוז),
שאותו ניתן לרכוש של חברת ולרונה,
וניתן כמובן גם להכין בבית (http://bakingwithnelly.blogspot.com/2018/07/blog-post_25.html).
במידה ואתם מכינים לבד פרלינה, יש צורך להוסיף עוד 30 גרם סוכר למתכון.

168 גרם קמח
120 גרם פרלינה פקאן/לוז
6 גרם אבקת אפייה
3 גרם מלח
263 גרם ביצים
90 גרם סוכר
30 גרם סוכר חום
165 גרם חמאה רכה
30 גרם דבש
גרידת תפוז – אופציונלי – מאד משדרג
פקאנים קצוצים (או לוז קצוץ במידה והכנתם גרסת לוז) + פקאנים שלמים להניח מעל העוגה

הכמות מתאימה לתבנית אינגליש קייק סטנדרטית

הכנה:
מקציפים ביצים עם סוכר לבן למשך 4 דקות תוך כדי חימום של המיקסר עם מבער, להמסת הסוכר.
בינתיים מנפים את הקמח עם אבקת אפייה ומלח.
בסיר קטן ממיסים חמאה, דבש וסוכר חום. כשהכל נמס מוסיפים פרלינה וטוחנים עם בלנדר מוט.

כשקציפת הביצים תפוחה ויפה מוסיפים אליה בפעמיים את תערובת הקמחים,
לאחר מכן מערבבים את החמאה עם הסוכרים ולבסוף מוסיפים את הפרלינה פקאן.
ניתן להוסיף גם אגוזי פקאן קלויים וקצוצים,
שדרוג מעניין נוסף הוא גרידת תפוז.

את הבלילה מאחסנים בכלי אטום לאוויר למשך 12 שעות לפני אפייה.

ביום של האפייה מחממים תנור ל 170 מעלות טורבו,
משמנים ומקמחים את התבנית,
מוזגים לתוכה את הבלילה ואופים עד קבלת קיסם יבש.
זמן האפייה משתנה ויכול להגיע גם ל 40 דקות.

תהנו מהעוגה, ולא פחות מההכנה!
נלי

מחשבה 1 על “עוגה בחושה מדלן פקאן”

  1. היי נלי,
    המתכון נראה מדהים והעוגה עוד יותר.
    הכי התלהבתי מגרידת התפוז שמוסיפה את הארומה ואת הטעם הכמעט לא מורגש. זה פשוט מושלם! (התלהבתי דרך הלייב שהעלית ויכולתי להריח את זה עד אליי)
    רציתי לששאול – אם אין לי ברנר, באיזו צורה אני יכולה לחמם את הביצים? האם לחמם אותם על בין מארי לפני ההקצפה זה גם מתאים?

    תודה רבה ☺

    הגב

כתיבת תגובה

× לשאלות בנוגע לקורסים או סדנאות