אז בואו נתחיל מהסוף –
למה ללמד פיננסייר, למה זה טוב?
קודם כל – אני רוצה ללמד אתכם להכין חמאה חומה (חמאה מקורמלת),
דבר שני פיננסייר זה יופי של שימוש לחלבונים שהתלכלכו או סתם עומדים במקרר ואתם לא יודעים מה לעשות אותם.
סיבה שלישית היא שאפשר לעשות איתו פטיפורים, מאפים, בסיסים לעוגות מוס, אינסרטים ועוד.
סיבה רביעית היא שאפשר להקפיא את המאסה לפני האפייה וזה הופך אותה לנוחה מאד לתפעול.
ואחרון חביב – זה ממש ממש טעים (אני מטורפת על פיננסייר עוד מהימים שהיה לי מול העבודה ארקפה, וכל פעם קונה לעצמי מארז של פיננסיירים קטנים יחד עם הקפה)
ועכשיו להתחלה –
מדובר במאפה חמאתי וטעים בטירוף שאני ממש ממש אוהבת!
הפעם החלטתי להכין אותו בגרסת המאפינס, עם פטל שיש עכשיו בעונה וקצת שוקולד מריר.
אפשר בהחלט למזוג אותו לתבניות של פטיפורים ולאפות, ויש לכם יופי של עוגייה/פטיפור טעים טעים!
מתאים לכ 5 קאפקייקס:
120 גרם סוכר
40 גרם קמח (ניתן להחליף לקורנפלור או קמח תפוחי אדמה לגרסה ללא גלוטן)
60 גרם אבקת שקדים
100 גרם חלבון
100 גרם חמאה חומה (להכנת 100 גרם חמאה חומה נדרשים כ 130 גרם חמאה רגילה, לא מלוחה).
5 גרם מחית וניל/תמצית וניל אמיתי (לא חובה)
100 גרם פטל קפוא/טרי
1. נכין חמאה חומה –
נמיס בסיר 120-130 גרם חמאה.
נמשיך לבשל אותה על אש קטנה/בינונית עד אשר נראה שהיא מקבלת גוון זהוב על גבול החום (מוצקי החלב שלה מתקרמלים) ויש לה ריח אגוזי.
נצנן אותה ונסנן לכלי נקי דרך מסננת הכי דקה שיש לכם (נניח מסננת של תה או נפת משי).
2. במיקסר עם וו גיטרה נערבב את כל החומרים למעט הפטל והחמאה.
3. נוסיף את החמאה בהדרגה ונערבב עד האיחוד.
4. נוסיף את הפטל ונערבב ידנית (הפטל מאד עדין ואני מעדיפה לערבב אותו ידנית ובעדינות כדי לא לצבוע יותר מדי את התערובת בוורוד)
5. נמזוג לתוך כלי קאפקייקס ונאפה בתנור שחומם מראש ל 170 מעלות כחצי שעה, עד שמתקבל צבע זהבהב יפה.
**ניתן להקפיא את המאסה של הפיננסייר לפני האפייה, ולאפות ישירות מהמקפיא
היי, אפשר להקפיא לאחר האפיה?
הי!
האם לא צריך אבקת אפיה או משהו דומה?
ושאלה שניה, אם עושים פיננסיירים קטנים, כמה זמן אפיה נדרש?
אין צורך באבקת אפייה
ולמוצר קטן – סדר גודל של 15-20 דקות, צריך להסתכל על הצבע, הוא אמור להיות זהוב יפה
היי
האם ניתן להפוך לפרווה?
מה ניתן לשים במקום החמאה?
מניחה שכן, מרגרינה וכדומה..