פסח אוטוטו,
ושאלתי את חברי הקבוצה שלי "אופים עם נלי",
איזה מתכונים הם היו רוצים לקבל ממני לקראת החג.
הרוב המוחלט – ביקש לחמניות כשרות לפסח, קלות להכנה וטעימות.
עכשיו – אני חיה ונושמת גלוטן, בצק זו אהבה גדולה (שאני לא אתחיל לדבר על המחמצת שלי ) שלי ואני מודה שהניסיון שלי עם אפייה ללא גלוטן הוא מינימלי ביותר.
לשמחתי – כבר היה לי מתכון באמתחתי, כזה שאני ממש אוהבת ומכינה לעצמי,
אותו קיבלתי מליב עזריה, שהיא מבחינתי האורים ותומים לנושא התזונה והאכילה המאוזנת.
המתכון הזה דורש מרכיב שנקרא "פסיליום". מדובר בסיבים תזונתיים שמשמשים גם כתוסף מזון וגם בשימוש נרחב באפייה ללא גלוטן,
כי הם למעשה סופחים המון מים (ונדרש לשתות הרבה מים במידה וצורכים אותם), ומאפשרים לנו לקבל מרקם שדומה מאד לבצק –
כשבפועל אין לנו שום דבר "בצקי" בתוך המתכון הזה.
ניתן לרכוש את הפסיליום כאבקה בכל בתי הטבע ולמיטב הבנתי – מדובר במרכיב כשר לפסח.
המתכון הנ"ל הוא דל פחמימה בנוסף לכל ועתיר שומן וחלבון, אז מדובר בלחמניות מאד מזינות, אווריריות וטעימות.
הלחמניות האלה קבוע אצלי במקרר, מאז שלמדתי להכין אותן אצל ליב, ואני משלבת אותן בתזונה היומית שלי, כתחליף ללחם. אני מאד אוהבת ומודה לליב על שהסכימה לשתף את המתכון עם הקהילה שלי.
הערה לגבי הטעמים וגיוונים –
הפסיליום נותן טעם מאד ספציפי (אני אישית אוהבת אותו), וניתן "לטשטש" אותו באמצעות החלפת קמח השקדים לאגוז אחר, יותר דומיננטי בטעם –
כמו פקאן או אגוז לוז (פשוט טוחנים לבד במעבד מזון בפולסים, עד שמקבלים מרקם שדומה לאבקת/קמח שקדים).
ניתן להוסיף כמובן תבלינים כאוות נפשכם – כמו כורכום, פפריקה ותבלינים מיובשים אחרים כמו בזיליקום, זעתר ועוד שיהיו דומיננטיים בטעם.
וכמובן – הכנתי לכם סרטון הדרכה קצר ביוטיוב שלי:
כמויות – מספיק ל 6 לחמניות:
150 גרם קמח/אבקת שקדים (או כל אגוז אחר טחון דק)
25 גרם אבקת פסיליום
6 גרם אבקת אפייה
4 גרם מלח
20 גרם סומסום/קצח/גרעיני חמניה
120 גרם חלבון (חלבון מ 3 ביצים גודל L)
180 גרם מים חמים/ררותחים
הכנה:
מחממים תנור ל 170 מעלות טורבו, מכינים תבנית שקעים
שוקלים את כל היבשים ביחד, מערבבים,
מוסיפים חלבון ומים חמים, מערבבים עד קבלת עיסה שנראית דומה לבצק.
הפסיליום סופח את המים החמים וגורם לכל התערובת להפוך לאפשרות לעבודה, ראו גם בסרטון ההדרכה שהכנתי לכם.
מעבירים עם כף לתבנית השקעים (הכמות מתאימה ל 6 תבניות שקעים בקוטר 8 ס"מ, מברישים מלמעלה עם חלבון ומקשטים עם סומסום/זרעי דלעת/שקדים או כל תוספת שאוהבים.
ניתן להרטיב ידיים וליצור כדורים קטנים ולאפות גם ללא שקעים, זה עובד באותה המידה.
מכניסים לאפייה למשך 30-40 דקות
מצננים על רשת לפני ההגשה.
הנה המרקם הפנימי:
ניתן לשמור בקירור/הקפאה, ולחמם מעט בתנור לפני ההגשה. מניסיוני – הן מעולות גם מקירור.
אם יש לכם שאלות – על המתכון ובכלל בנושאי האפייה, אתם יכולים למצא אותי ב"אופים עם נלי",
שם אני עונה לשאלות על נושאים שקשורים למתכונים שהעליתי לקהל הרחב בבלוג וביוטיוב.
ואחרי שהפסח נגמר – אני מזמינה אתכם לקורס לחמי המחמצת שלי,
ללמוד איך להכין מגוון מאפים ולחמים מבוססי מחמצת נוזלית וקשה ולאפות בבית שלכם מאפים של מקצוענים,
והכל בתנאים ביתיים ועם ציוד שיש בכל בית!
חג שמח ובתאבון!
נלי