לחמניות רכות

השנה קיבלתי אתגר –
הגדולה שלי עלתה לכיתה א' ואני החלטתי להכין לה לחם/לחמניה שהיא תאהב לאכול.
זה לא משימה כל כך פשוטה,
כי בדרך רצחתי בערך חמישה מתכונים
עד שפיתחתי את המתכון הזה – מתכון מושלם באמת.
לחמניות רכות, נימחות, עוברות הקפאה מעולה והכי חשוב – עוברות את מבחן המיקה!
מבחן קשוח לכל הדעות 🙂

בבצק מופיע מושג שנקרא "בצק ישן", הוא לקוח מתוך תרבות אפיית לחם מסורתית,

הכוונה היא לחלק קטן מהבצק שאתם מפרישים החל מהפעם הראשונה שאתם מכינים את הבצק,
לטובת הבצק הבא.
את ה 80 גרם בערך שתקחו מהבצק שהכנתם לראשונה, תשימו בשקית ניילון ותקפיאו.
יום לפני ההכנה של הנגלה הבאה שלכם, תפשירו את הבצק הישן במקרר ופשוט שימו אותו במיקסר עם שאר החומרים.
מכיוון שמדובר בבצק מפותח, הוא יתרום לטעם וכן לפיתוח אוכלוסיית השמרים בבצק ויגרום לתוצאה יותר תפוחה וטעימה.

על עקרון דומה עובדת המחמצת, אבל כאן מדובר במתכון פשוט, של בצק ישיר ואין שום הכרח להשתמש בבצק ישן ויצא לכם בצק מצויין גם בלעדיו!

הערה חשובה –

המתכון מתאים גם לחלות!

מצרכים:

500 גרם קמח לבן רגיל/קמח לחם (המרה לקמח מלא כמו חיטה מלאה או כוסמין מלא – תדרוש הוספה של נוזלים)
10 גרם מלח
60 גרם סוכר
250 גרם מים (הערה – הורדתי מעט את כמות המים המקורית שהייתה 280 גרם כדי להקל את העבודה עם הבצק)
10 גרם שמרים יבשים (הערה – העליתי מעט את כמות השמרים כדי לקבל תוצאה רכה ואוורירית יותר)
30 גרם שמן זית
*80 גרם בצק ישן (בפעם הראשונה מכינים ללא, אבל מומלץ לאחר שהבצק תפח להפריש 80 גרם לפעם הבאה).
הכנה:
לשים את כל המרכיבים ביחד עד קבלת בצק מעט דביק (כרבע שעה לישה עם וו לישה)
מעבירים לקערה משומנת קלות ומתפיחים כשעה
מחלקים לכדורים של 50 – 60 גרם ומכדררים (או עושים לחמניות מאורכות) – כמובן שהמשקל הוא בגדר המלצה בלבד. ניתן לעשות כדורים של 100 גרם באותה המידה ואף יותר.
מתפיחים עוד כחצי שעה עד שעה מכוסה בניילון/מגבת לחה – עד שהבצק תפוח ויפה.
מורחים בביצה/חלבון (לא חובה, תורם לברק).
אופים על 170 מעלות טורבו עד הזהבה עמוקה.
אני מצננת את הלחמניות וחוצה אותם באמצע ולאחר מכן מקפיאה, כך יש לי מדי בוקר לחמניה שנכנסת להפשרה קצרצרה במיקרו ואפשר להכין סנדוויץ מהיר.
בתאבון
אם אתם אוהבים לחמים ואפייה,

מחשבה 1 על “לחמניות רכות”

סגור לתגובות.

× לשאלות בנוגע לקורסים או סדנאות