לחם חיטה מלאה עם אגוזים ותוספות – מבוסס שמרים

הרבה פעמים התוכן שאני מייצרת ומלמדת – נוצר ב"מקרה", בסוג של אינטואיציה, או סתם הקשרים אסוציאטיביים.

וזה דווקא התוכן – שמתקבל בצורה הכי אוהדת והכי מועיל לעוקבים שלי

ובכלל – ככל שאני מייצרת יותר תוכן, אני פתאום קולטת שכמות התוכן שאני יכולה ורוצה לייצר רק הולכת וגדלה,

אז זה כיף גדול!

ההדרכה ללחם הזה נולדה לפני כמה שבועות,

בכלל לא תכננתי להכין לחם מלא,

פשוט צילמתי ליוטיוב שלי הדרכה על איך לבדוק שמרים – והאם הם פעילים

ואז נשאר לי הבצק שעשיתי איתו את הבדיקה והצילומים,

ובמקום לזרוק,

פשוט הכנתי ממנו לחם מקמח שהיה הכי קרוב אלי באותו רגע – קמח חיטה מלא.

יצא מעולה, מהיר, קל וטעים,

וכך נולדה לה עוד הדרכת יוטיוב שבה אני מראה איך להכין את הלחם הזה.

התגובות – מעולות ואוהדות, ואני מעלה כאן גם את המתכון הכתוב, לנוחיותכם,

ומזכירה בהזדמנות זו – שגם אפשר ללמוד ממני את הנושא הלחמים בצורה מורחבת ומעמיקה בקורס לחמי ומאפי המחמצת שלי 

כמויות:

לפוליש/בצק מקדים – אותו נכין כשעה לפני הכנת הבצק של הלחם:

30 גרם קמח (אפשר לבן פשוט), 30 גרם מים פושרים, 2 גרם שמרים יבשים – נערבב את הכל ביחד, נכסה ונשהה בטמפרטורת החדר כשעה עד שתופיע תסיסה ועלייה משמעותית בנפח.

**ניתן בהחלט להמיר את הפוליש במחמצת, במידה ואתם עובדים עם מחמצת נוזלית, וכמובן – תהליך העבודה יתארך.

לבצק של הלחם:

60 גרם פוליש שהכנו שעה לפני

440 גרם קמח חיטה מלא (אפשר להחליף גם לכוסמין מלא)

11 גרם מלח

340 גרם מים

תוספות (אפוציונלי) – אגוזים, צימוקים, אוכמניות, כל מה שאתם אוהבים, במשקל של כ 40 גרם

נערבב את כל החומרים, ידנית, עד שנוצר בצק. הוא לא חייב להיות אחיד ויפה, למעשה הוא יהיה די דביק ולא אחיד בשלב הזה.

נשהה בטמפרטורת החדר, מכוסה, כחצי שעה – שעה,

נעשה קיפול כפי שמודגם בסרטון, נכסה וניתן לבצק עוד שעה לפחות לתפוח.

לאחר מכן נוסיף תוספות במידה ורוצים, נקפל ונתן לבצק עוד מנוחה לפני העיצוב.

אחרי שהבצק תפח – נעצב, נניח בסלסלה ובינתיים נחמם תנור ל 250 מעלות ללא מאוורר.

אני ממליצה לאפות בסיר שחומם מראש, כ 30-40 דקות (ראו בסרטון כיצד),

או על משטח אפייה בתוספת אדים.

לפני האפייה – מומלץ לחרוץ עם תער.

 

מצננים כשעה על רשת, כדי לאפשר ללחם לסיים אפייה ולהתקרר לפני החיתוך.

 

בתאבון, לבריאות וספרו לי ב "אופים עם נלי" – איך יוצא!

נלי

× לשאלות בנוגע לקורסים או סדנאות