טוב, אז קצת קלאסיקה 🙂
הטארט הזה מאד פשוט, והוא באמת הקלאסיקה של הפטיסרי הפריזאי – בצק פריך עשוי כהלכה, מונח בצורה מדוייקת בתוך רינג אפייה (אני מדגימה הכל בסרטון), ובתוכו קרם פטיסייר עשיר ועליו מונחים ברכות פירות עונה מכוסים במירור מבריק. תאווה לחיך ולעיניים!
בצק פריך:
530 גרם קמח
125 גרם אבקת סוכר
250 גרם חמאה חתוכה לקוביות, קרה
60 גרם אבקת שקדים (ניתן להחליף בכל אגוז אחר)
קורט מלח
95 גרם ביצים
5 גרם מחית וניל
מעבדים את כל החומרים היבשים במיקסר או מעבד מזון, עד שהחמאה מפוררת ואין גושים שלה. מוסיפים ביצה ווניל, מערבבים עד קבלת בצק.
מחלקים ל 2 או 3 כדורים
מרדדים בין שני ניירות אפייה
מקררים כרבע שעה במקפיא
מניחים את הבצק ברינג
אופים על 170 מעלות כרבע שעה, עד קבלת גוון זהוב.
ניתן להבריש עם ביצה מעל ולהחזיר לאפייה נוספת, לקבלת גוון זהוב ואטום.
מצננים.
פטיסייר:
250 גרם חלב
10 גרם מחית וניל
48 גרם חלמון
25 גרם קורנפלור
50 גרם סוכר
100 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
מערבבים בקערה קטנה חלמונים, קורנפלור, סוכר ושתי כפות מה 250 גרם חלב
במקביל בקלחת נפרדת מרתיחים וניל וחלב
עם הרתיחה מבצעים השוואת טמפרטורה – מוזגים חצי מהחלב על החלמונים, מערבבים היטב, ומחזירים את החלמונים לבישול בקלחת החלב על אש בינונית גבוהה, תוך כדי טריפה מתמדת. מבשלים עד שהתערבת מסמיכה ומבעבעת מעט. מסננים דרך מסננת לקערה נקייה, מצננים מעל אמבט קרח ותוך כדי ערבוב ועד שמגיעים ל 35 מעלות.
מוסיפים חמאה באמצעות מטרפה. מעבירים לשק זילוף ומזלפים בטארט.
מסדרים מעל פירות טריים ואוכלים עם העינייים 🙂
היכן הסרטון?
הסרטון לא זמין לצערי