ClickCease

בחושה סולת, תפוזים וקוקוס

אפייה היא התרפיה שלי, זה לא סוד ובטח אתם יכולים להבין אותי גם.

בימים טרופים אלה של (שוב) מתקפת טילים על הדרום והפעם גם על המרכז,

מצאתי את עצמי עם שני ילדים משועממים בבית, ועם חשק עז לאפות.

מזמן כבר יש לי רצון לפתח את המתכון שלי לעוגת סולת תפוזים הקלאסית שכל כך אהובה עלי,

כי משהו בסולת קוסם לי.

אני אוהבת להכין קוסקוס מסולת,

אני מאד אוהבת דייסת סולת,

יש בסולת משהו מנחם ואוהב.

איך שהופיעו תפוזים ראשונים השנה החלטתי לפתח גרסה משלי לעוגת סולת, קוקוס ותפוזים הידועה.

אין בה איזה מעוף יצירתי או חדש,

אבל כן רציתי שתהיה גרסה שלי שאני בניתי מ 0,

כי למען האמת, ניסיתי עוד לפני שלמדתי קונדיטוריה מספר מתכונים, ומאף אחד מהם לא נפלתי.

אז הנה – מתכון מאוזן, ועסיסי, ואני מקווה שגם אתם תאהבו!

לשמחתי הצליח לי מהפעם הראשונה אז אני חולקת אתכם את המתכון,

שתוכלו גם להכין ולהנות ממנה.

הערה בנוגע לכמויות הסוכר – תנסו את המתכון כמו שהוא בפעם הראשונה, ואתם יכולים בהחלט לשחק עם כמויות הסוכר בסירופ (פחות/יותר) לפי מה שאתם אוהבים.

הכמויות הרשומות מספיקות לתבנית אינגליש קייק גדולה או שתיים קטנות (שיהיו מעט יותר נמוכות מאחת גדולה)

370 גרם קמח סולת

70 גרם קוקוס טחון (אם לא אוהבים קוקוס אפשר להחליף לאבקת שקדים)

10 גרם אבקת אפייה

270 גרם מיץ תפוזים

גרידה משלושה תפוזים

3 ביצים גודל L

180 גרם סוכר

75 גרם שמן צמחי

הכנה:

בקערת ערבוב – טורפים ביצים וסוכר,

מוסיפים שמן ומטמיעים,

מוזגים מחצית ממיץ התפוזים עם הגרידה ומחצית מהקמח סולת והקוקוס ואבקת אפייה , מערבבים,

ומוסיפים את יתרת המיץ ויתרת היבשים (סולת, קוקוס ואבקת אפייה) ומערבבים.

מוזגים לתוך תבנית אינגליש קייק גדולה משומנת ומקומחת,

מפזרים שכבה של קוקוס,

אופים על חום של 180 מעלות טורבו למשך 30-40 דקות (בתנור שחומם מראש).

איך שהעוגה יוצאת מהתנור מוזגים עליה סירופ סוכר חם.

מצננים מעט ומוציאים מהתבנית.

 

סירופ סוכר

150 סוכר

140 מים

2-3 טיפות של תמצית פריחת תפוז (לא חובה)

מרתיחים את הסוכר עם המים, מוסיפים את תמצית פריחת התפוז ומוזגים מעל עוגה חמה.

 

ושנדע ימים של שקט ושלום במהרה,

נלי

4 מחשבות על “בחושה סולת, תפוזים וקוקוס”

כתיבת תגובה

× לשאלות בנוגע לקורסים או סדנאות