אוזני המן הכי פשוטים ומהירים שיש!

השנה (2021) פורים תפס אותי לא במיטבי.

ככלל זה לא אחד החגים האהובים עלי,

אבל השנה קיבלנו בשורה שלמיקה, הבת שלי, יצאה תוצאה חיובית בבדיקות קורונה, ואנחנו נכנסנו לבידוד משפחתי.

בניגוד להמלצות של הרוב – החלטנו שאנחנו לא מתבודדים אחד מהשני,

אלא מקבלים באהבה את האבחון והמצב החדש,

ומתמודדים איתו כמשפחה.

בינתיים – כולם מרגישים מעולה, ואנחנו מנצלים את הזמן כדי להנות מזמן איכות משפחתי, וסה"כ המצברוח התרומם,

אבל כל חשק שהיה לי להכין אוזני המן עם איזה ערך מוסף, משהו יצירתי,

נגוז ברגע שקיבלנו את האבחון.

בכ"ז שנה שלמה אנחנו בתודעה שהוירוס הזה הוא הדבר הכי נורא שקרה לנו, זה לא פשוט לקבל את הבשורה שהילדונת שלי – נדבקה.

ועדיין, עם האבחנה הזו – הכל ממש בסדר, ואין לה או לנו תסמינים.

ובאופן הכי טבעי, הילדים ביקשו אוזני המן, כי להם החג ממשיך כסדרו, גם אם הם לא יוצאים מהבית ומתחפשים,

הם מצאו את הדרך לארגן מסיבת פורים משפחתית, עם הפעלות, חטיפים וכמובן – אוזני המן שהכנו.

 

אז הפעם הלכתי על גרסה שלוקחת בערך 10 דקות להכין, החל מרגע השקילות 🙂

מאד לא אופייני לי, אבל אלה אוזני המן פשוטים פשוטים כי אני לא משקיעה בכלל בהכנת מלית.

לקחתי את הקינוח האהוב עלי בימים אלו – תמרי "בונבון" קפואים שאני קונה ב"משק ימיני", עם חמאת בוטנים טבעית לא ממותקת, והכנסתי אותם – כמו שהם (רק חציתי לחצאים), לתוך האוזן המן ואפיתי יחד.

זהו.

הכי פשוט שיש.

הדבר היחיד שצריך להכין – זה את הבצק,

לקרוץ עיגולים, לשים את המחית בוטנים (או כל אגוז אחר שתרצו, ואפילו טחינה גולמית), להניח חצי תמר בונבון ולסגור את האוזן.

כן מאד חשוב – להקפיא את האוזן לפחות חצי שעה לפני האפייה, כדי שזו תשמור על הצורה שלה בזמן האפייה, ולאפות ישר מהקפאה.

זה הדגש היחיד!

נכון פשוט וקל?

עשיתי הדרכה בסטורי שלי, שכבר ירדה, אבל הבטחתי לחברים בקבוצה שלי "אופים עם נלי" את המתכון, והנה הוא:

בצק פריך – מספיק לכ 12 יחידות בקוטר 9 ס"מ.

250 גרם קמח לבן פשוט

130 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

50 גרם אבקת סוכר

קורט מלח

2 גרם אבקת אפייה (בערך רבע כפית)

45 גרם שמנת 38% (ניתן להחליף לחלב רגיל, חלמון, או קרם קוקוס – אבל ככל שיהיו פחות אחוזי שומן בתוך הנוזל הזה, כך הבצק יצא פחות פריך. מוזמנים לקרא את הפוסט הלימודי שלי בנושא בצק פריך כדי להבין את הגורמים שמשפיעים על פריכות הבצק)

מתכון למלית:

6-7 תמרים לחים מסוג "בונבון" (או כל תמר אחר שהוא עסיסי ולח),

חמאת אגוזי בוטנים (שזה אומר שמדובר במוצר טהור ללא תוספות וללא סוכרים – רק האגוז עצמו טחון דק.) – ניתן במקום חמאת אגוזים להשתמש בטחינה גולמית, יוצא משגע!

הכנה:

מערבבים במיקסר עם וו גיטרה/מעבד מזון – את כל החומרים למעט השמנת, עד קבלת מרקם חולי.

בשלב זה נוסיף את השמנת ונערבב עד ההטמעה ויצירת בצק (עיבוד קצר).

נרדד בין שני ניירות אפייה לעובי של 2-3 מ"מ,

נקרוץ עיגולים בקוטר 9-10 ס"מ ונניח בפנים כפית של מחית אגוזים וחצי תמר בונבון

נסגור את האוזניים, נקפיא ללפחות חצי שעה,

נאפה ישר מהקפאה בתנור שחומם מראש ל 160 מעלות טורבו.

משך אפייה כ 25 דקות.

 

בתאבון וחג שמח!!

 

 

× לשאלות בנוגע לקורסים או סדנאות