קיש ירקות שורש

את המתכון הזה יצרתי בראשי בזמן שביקרתי את הירקן החביב עלי,

ספי ימיני, ממשק ימיני,

ואצלו קלטתי כל כך הרבה ירקות שורש, בצבעים שונים ומשונים,

שהחלטתי לקחת כל צבע זמין, ולעשות ממנו קיש.

הרעיון לגלגל את הירקות כפרחים הוא כמובן לא המצאה שלי,

וראיתי בעבר תמונות עם רעיונות דומים ברחבי הרשת,

אבל כל כך קסם לי לשלב רוקפור עם ירקות השורש ולעשות אינטרפטציה משלי לקיש,

שמיד ניגשתי לעבודה והתוצאה באמת הייתה מרשימה,

גם מבחינת המראה וגם מבחינת הטעם,

קיש מושלם לשבועות, או סתם לסופ"ש לאירוח.

מתחילים בטיפול בירקות:

כל ירק שורש יתאים – בטטה כתומה, סגולה, גזרים בכל הצבעים, קישואים וכמובן סלק.

לקיש אחד בהחלט יספיקו 4-5 יחידות של ירק, אחד מכל סוג ועוד ישארו לכם שאריות.

מקלפים, שוטפים ועם הקולפן חותכים לאורך רצועות דקות,

מניחים בתוך מסננת ומאדים מספר דקות/חולטים 2-3 דקות במים רותחים

אם משתמשים בסלק – כדאי להניח בנפרד משאר הירקות כדי שלא יפריש צבע, כל עוד הירקות לא בתוך הקיש.

בצק פריך מלוח:

225 גרם קמח

115 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות

6 גרם מלח

50 גרם ביצה

חופן עלי טימין (אופציונלי)

הכנה:

במיקסר עם וו גיטרה (או מעבד מזון)– מעבדים ביחד את כל היבשים, כולל החמאה, עד קבלת תערובת פירורית/חולית. מוסיפים ביצה ולשים עד האיחוד של הבצק.

מרדדים בין שני ניירות אפייה, מסמנים שוליים ותחתית, מקפיאים לאחר כשעה – מסדרים קלתית ואופים על חום 170 טורבו, כעשרים דקות

 

רוטב רויאל רוקפור:

120 גרם שמנת מתוקה

60 גרם ביצים (ביצה אחת גודל L)

שן שום כתושה

15 גרם קמח

25 גרם גבינת רוקפור (אני השתמשתי בדנאבול שנמכרת בשופרסל) – ניתן להכין גם ללא גבינה

מלח פלפל

הכנה:

מעבדים את כל המרכיבים יחד עם בלנדר מוט, מוזגים על הקלתית ומסדרים את הירקות. ניתן להוסיף קוביות קשקבל.

אופים על 160-170 מעלות (טורבו) עד התייצבות המלית (כחצי שעה)

בתאבון!

*הכמויות במתכון מספיקות לקיש בקוטר 20 ס"מ.

2 מחשבות על “קיש ירקות שורש”

סגור לתגובות.

× לשאלות בנוגע לקורסים או סדנאות