רוגעלך נוטלה בהכנה עצמית

אני אוהבת פחמימות.
אני חיה פחמימות.
אבל אחת הפחמימות האהובות עלי ביותר זה רוגעלך.
משהו בגודל הקטן יחסית, גורם לזה להיות ממתק אישי ומפוצץ אהבה.
מאפה שמרים אישי, יש את זה ביותר מושלם?

מזמן אני זוממת לפתח מתכון לרוגעלך, אבל איכשהו זה נדחה ונדחה, והפעם צצה לה הזדמנות להביא רוגעלך לארוחת בוקר משפחות בכיתה של הבכורה שלי.
נראה לכם שאני אקנה רוגעלך מוכן?
לא ולא! זו בדיוק ההזדמנות שלי לפתח מתכון 🙂
אני באופן אישית לא כל כך מאמינה בטרנד ה"בריא", מבחינתי לכל אדם ההגדרה של "בריא" היא שונה ואינדיווידואלית, אבל אני מאמינה מאד שכל דבר שנכין בעצמנו, עם מודעות והמון אהבה, בהכרח יהיה טעים יותר ומועיל/פחות מזיק לנו מאשר משהו שנקנה שהוכן בפס יצור המוני.
במקרה הזה הלכתי על נוטלה בהכנה עצמית, כי ככה יש לי שליטה על כמויות הסוכר, קקאו ואגוזים,  אבל למי שרוצה לקצר תהליכים, גם נוטלה וגם ממרח השחר ילכו סבבה, אבל אני ממליצה להצטייד בחומרי הגלם וללכת עם המתכון הזה עד הסוף, אין כמו להכין נוטלה מחמאת אגוזי לוז אמיתית.

את הבצק נכין יום מראש (לפחות 8 שעות מראש) – הוא דורש צינון רציני כיוון שמדובר בבצק מועשר (ביצים, חמאה וכו').

הנה לכם תמונה למוטיבציה :

בצק שמרים:
500 גרם קמח לחם
10 גרם שמרים יבשים
80 גרם סוכר
100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
120 גרם ביצים (2 ביצים)
100 גרם שמנת חמוצה
55 גרם מים קרים
5 גרם מלח

שמים בקערה את המים, ביצים ושמרים. מערבבים עם וו לישה כדקה להתמוססות השמרים.
מוסיפים מלמעלה את שאר החומרים, למעט המלח.
לשים כ 3 דקות עם וו לישה
מוסיפים מלח וממשיכים ללוש עד שמתקבל בצק אחיד שנפרד מהדפנות. הוא יהיה דביק מעט.

משמנים קלות קערה להתפחה ומשמנים את הידיים באותה ההזדמנות.
מוציאים את הבצק לקערה.
מניחים בצורת כדור אחיד
מכסים עם ניילון נצמד, מתפיחים כשעה בחוץ ואז מכניסים למקרר ללילה.

ממרח נוטלה:
150 גרם שוקולד חלב
70 גרם חמאת אגוזי לוז (ניתן להשיג בחנויות מתמחות – מדובר במחית של 100% אגוזי לוז טחונים)
30 גרם קקאו
35 גרם סוכר אינוורטי (ניתן להחליף בדבש)

ממיסים את השוקולד במיקרו או בן מרי
מוסיפים חמאת אגוזי לוז ואת שאר המרכיבים, מערבבים היטב, מצננים לטמפרטורת החדר, כך שהמרקם יהיה נוח למריחה ועבודה.
במידה והממרח התקרר והתגבש יתר על מידה, ניתן לחמם במיקרו בפולסים קצרים.

סירופ לזיגוג:
130 גרם סוכר
100 גרם מים
קורט קינמון (לא חובה)
כפית מחית וניל (לא חובה)

מרתיחים הכל מבלי לערבב, עד ההמסה של הסוכר

הכנת הרוגעלך:
מחלקים את הבצק לשני חלקים, כדי להקל על העבודה
מקמחים מעט את משטח העבודה והמערוך
מרדדים את הבצק למלבן, בעובי 3-4 מ"מ
מורחים נוטלה ומקפלים לחצי
מרדדים שוב כדי לקבל שוב בצק בעובי של פחות מחצי ס"מ.
חותכים מלבנים ארוכים עם בסיס ברוחב של כל 4 ס"מ
חותכים כל מלבן למשולש ארוך ומגלגלים מהבסיס כלפי השפיץ
מתפיחים כשעה.
אופים על 170 טורבו למשך 15 דקות לערך, עד שהם זהובים ויפים.
מוציאים מהתנור ומזגגים מיד בסירופ סוכר שהכנו מראש.

ניתן לשמור בקופסה סגורה כ 3 ימים, מומלץ לרענן בתנור לכמה דקות לפני הגשה במידה ולא אוכלים ביום האפייה.

 

15 מחשבות על “רוגעלך נוטלה בהכנה עצמית”

סגור לתגובות.

× לשאלות בנוגע לקורסים או סדנאות