אוזני המן זברה

לפני בערך שלוש שנים החלטתי שאני מפסיקה להתעלם מפורים,

ומאוזני המן,

ושאני מתחילה להנות מהחג הזה,

שמשום מה קיבל אצלי קונוטציה מאד לא שמחה ולא חיובית,

אולי כי דווקא נדמה לי שבחיים האלה רוב העבודה שלי ממוקדת על להוריד מסכות ותחפושות ולגלף מתוכי איזושהי מהות אותנטית,

החג הזה תמיד גרם לי לכיווץ.

וגם ה"מוכרחים להיות שמח" – לשמוח לא משנה מה, זה מבחינתי לוותר על קשת רחבה מאד של רגשות

אז אני חוגגת את פורים בדרכי שלי,

הילדים מתחפשים, ואני מדי שנה ממציאה את אוזני המן מחדש.

לפני שלוש שנים אלה היו אוזני המן במילוי קרמל

לפני שנתיים זה היה אוזני המן באונטי

לפני שנה הייתי שקועה בדרדוך קורונאי, בדיוק היינו מבודדים בבית בגלל שמיקה הבת שלי ויורי בן זוגי חלו שניהם בקורונה, ולי לא ממש היה רצון להמציא שום דבר חדש,

אז הגיתי את האוזן המן הכי פשוטה ביקום כולו – אוזן המן תמר וחמאת בוטנים,

והשנה אני דווקא במצב רוח מאד יצירתי – אז אוזני ההמן שלי שהתחפשו לזברה!

הפעם ויתרתי על מליות מפונפנות ומורכבות, והלכתי על הקלאסיקה – נוטלה.

באמת שאין כמו נוטלה לאוזני המן –

זמן האפייה הקצר, הריכוז המאד משמעותי של הנוטלה בתוך יחידת עוגיה אחת – יוצרת שילוב מושלם של מרקם וטעם נהדרים, נו, נוטלה, בכל זאת.

אבל הבצק הוא הצגה!

מדובר באותו הבצק בדיוק,

שאני מכינה פעמיים –

פעם אחת צובעת בצבע לבן (אבקת צבע מאכל לבנה שנקראת טיטניום דיאוקסיד וניתן להשיג בחנויות מתמחות. ממליצה להשתמש באבקה)

פעם שנייה אני צובעת את הבצק בקקאו כהה (השתמשתי בקקאו של ולרונה) ועם צבע מאכל שחור (לא חובה, אם יש לכם קקאו כהה זה יתן אפקט דומה מאד)

הילדים שלי התלהבו ברמות אדירות! וכולם כבר בבית הספר רוצים לטעום את אוזני המן הזברה שלהם,

אז הכנתי לכם סרטון ריל קצר באינסטגרם שלי, בו אני מראה איך אני יוצרת את הבצק ואת דפוס הזברה הכל כך מגניב הזה!

והנה המתכון לפניכם:

לשכבת הבצק הלבנה:

250 קמח
30 אבקת שקדים
5 גרם צבע מאכל לבן באבקה
120 חמאה קרה בקוביות
קורט מלח
40 אבקת סוכר
40 גרם חלב שקדים (או מים)

לשכבת הבצק השחורה/קקאו:

225 קמח
25 קקאו  (ולרונה או כל קקאו כהה מאד אחר)

30 גרם אבקת שקדים

120 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

קורט מלח

40 גרם אבקת סוכר

50 גרם חלב שקדים (או מים) ובהם מערבבים כ 5 גרם צבע מאכל שחור מסיס מים (לא חובה)

שיטת ההכנה לשני הבצקים היא זהה:

  1. במיקסר עם וו גיטרה (או במעבד מזון) נעבד ביחד את כל המרכיבים למעט החלב שקדים/מים – עד קבלת תערובת חולית/פירורית ושאין כלל גושי חמאה. מצד שני צריך להיזהר מעיבוד יתר כדי שהבצק לא יתחיל להתחבר יתר על מידה כשהחמאה מתחממת. ההמלצה היא לעבוד עם חומרי גלם קרים מאד.
  2. כשהתערובת הופכת לחולית, מוסיפים את החלב שקדים/מים ולשים עד שהבצק מתאחד. הוא לא יהיה לגמרי אחיד, אבל יתאחד ברידוד
  3. נחלק כל צבע לשניים – וכל אחד נרדד בין שני ניירות אפייה (או דפי גיטרה כמו בסרטון שלי), וכך יווצרו שתי יריעות של בצק לבן ושתיים של שחור
  4. נשים אותן אחת על השנייה, ונחתוך רצועות בעובי של פחות מסנטימטר
  5. נקח 3-4 רצועות כאלו שנוצרו של ס"מ, נסובב 90 מעלות (כך שנוכל לראות רצועות שחור לבן פונות אלינו) ונרדד שוב בין ניירות אפייה,
  6. נקרוץ עיגולים בקוטר 7-8 ס"מ
  7. נזלף נוטלה או כל מלית אחרת שאתם אוהבים, נסגור לאוזן המן ונקפיא. מאד מאד מאד חשוב להקפיא אוזני המן (כל אוזן המן מבצק פריך) כדי שהן תשמורנה על הצורה שלהן בעת האפייה. הקפאה לכל הפחות לחצי שעה (ואפשר כמובן יותר)
  8. נחמם תנור ל 160 טורבו, ונאפה (ישר מהקפאה!) למשך 20 דקות

 

בתאבון וחג שמח!

ולא לשכוח לתייג אותי בסטורי ולעלות את התמונות שלכם בקבוצה שלי בפייסבוק "אופים עם נלי"

× לשאלות בנוגע לקורסים או סדנאות