טארט לימון

אני אוהבת חמוץ מושבעת,
לימונים, פירות הדר, תותים, הכל הולך אצלי.
הגרסה שאני מביאה לכם של טארט הלימון היא גרסה מאד מאד קלה להכנה, יחסית למקור (שהוא גם לא באמת מסובך), והיא גם עם פחות שומן.

 

לסרטון ההדרכה:

בצק פריך:

265 גרם קמח
125 גרם חמאה
60 גרם אבקת סוכר
30 גרם אבקת שקדים
5 גרם מחית וניל/אבקת וניל/גרגירים ממקל וניל
50 גרם ביצים

מערבבים את כל החומרים למעט הביצים עם וו גיטרה או מעבד מזון, עד אשר שאין שאריות וגושים של חמאה הנראים לעין והתערובת פירורית.
מוסיפים ביצים ומערבבים עד האיחוד של החומרים. יש להמעיט בלישה/עיבוד כדי לא לפתח גלוטן.
מרדדים את הבצק, מקררים, ומעבירים לרינג
אופים על 160 מעלות למשך 10 דקות.
ניתן להוציא מהתנור בשלב זה, למרוח את הקלתית בביצה טרופה ולהחזיר לאפייה של עוד 10 דקות כדי לקבל בצק יותר אטום, זהוב וקריספי.

קרם לימון:
 
200 גרם חלב מרוכז ממותק
40 גרם חלמונים (2 חלמונים ביצה L)
55 גרם מיץ לימון/ליים
מעט זסט מקליפת הלימון – לא חובה, אם רוצים לקבל ניחוח לימוני חזק יותר, מעבר לטעם

 

מערבלים בקערה חלב מרוכז וחלמונים, מוסיפים מיץ לימון וזסט, מערבבים עם בלנדר מוט עד האיחוד ומעבירים לשק זילוף. ממלאים קלתית אפויה ומכניסים לתנור ל 5 דקות אפיה על 150 טורבו. במידה ומכינים טארט גדול (הכוונה לטארט גדול מקוטר 8 ס"מ) יש להוסיף מספר דקות עד ההתייצבות של המלית. יש לייצב את הטארט לפני ההגשה במקרר, לפחות שעה.
 
לאחר הצינון מקשטים בנשיקות, תותים, נענע ופירות יער

 

× לשאלות בנוגע לקורסים או סדנאות