טארט קדאיף עם קרם קוקוס ותאנים


זה אמנם נדיר, אבל לפעמים קורה שאני יוצאת מגבולות הגזרה שלי והוגה קינוח שהוא גם פרווה וגם וקל. 
זה ממש לא מאפיין אותי כי לרוב הקינוחים שלי ברמת מורכבות בינונית ומעלה, והם תמיד חלביים.
אז נחמד לאתגר את עצמי ולהגיע לתוצאה שאני אוהבת!
אה, ועוד משהו, הוא טבעוני! 
הקינוח הזה הוא סדר גודל של 10 דקות הכנה, יש בו רק הערכות אחת שחשוב לקחת בחשבון –
את קרם הקוקוס יש לשים במקרר וביום ההכנה לפתוח את הצד שהיה כלפי מטה, לשפוך את הנוזלים ולהשתמש בקרם בלב. הקירור מפריד בין השומן למים וכך נוצרת תערובת שנוחה להקצפה וזילוף.
את התאנים ניתן להחליף בכל פרי שבא לכם, ויש לי הרגשה שבקרוב כשיתחילו תותים – הקינוח הזה יככב אצלכם 🙂
על הצילום המטורף – ספי סמדר מסטודיו אימג'ארט

 


תחתיות קדאיף – קוטר 8 ס"מ – מספיק ל 12 יחידות
150 קדאיף קפוא/יבש
75 גרם שמן קוקוס (או חמאה מומסת)
75 גרם מייפל

הכנה:
אם שמן הקוקוס מגובש (מתחת ל 24 מעלות הוא מתגבש), לחמם בעדינות במיקרו עד ההמסה.
לערב את כל החומרים בעדינות בקערת ערבוב
לאפות ב 12 רינגים או קעריות אישיות, 180 מעלות טורבו, למשך 10 דקות

קרם קוקוס:
פחית קרם קוקוס לפחות 18% שומן (חשוב!)
20 גרם אבקת סוכר
15 גרם אינסטנט פודינג
5 גרם מחית וניל אמיתי – לא חובה

יום לפני ההכנה – מקררים את פחית הקרם במקרר
ביום ההכנה פותחים את הפחית בצד שהפחית עמדה עליו (השומן קל יותר ולכן עולה למעלה), ושופכים את הנוזלים.
שמים את הקרם בקערת מיקסר (בערך 200 גרם קרם)
מוסיפים אבקת סוכר, אינסטנט ווניל (אם החלטתם להוסיף)
מקציפים עד קבלת קצפת יציבה
מעבירים לשק זילוף עם צנטר חלק קוטר 1 ס"מ.
שומרים בקירור עד ההרכבה.

הרכבה – מומלץ בסמוך להגשה, הקדאיף נוטה להרטב.
מזלפים את הקרם על תחתיות הקדאיף,
חותכים תאנים ומברישים במירור/נפאז' (לא חובה, מוסיף ברק)
מניחים על הקצפת ומקשטים עם פיסטוקים/רימונים/עלי נענע.

שנה טובה, מבורכת, שמחה ומלאת כל טוב!!!!

× לשאלות בנוגע לקורסים או סדנאות