גאלט גבינה עם פירות לשבועות

את המתכון הזה פיתחתי לפני שנתיים לקראת שבועות,
מתוך מחשבה שבא לי להכין משהו פשוט, שלא דורש תבניות, הכי פרי סטייל ולא מתחייב.
הולך עם כל פרי אפשרי,
מלית לא מתוקה מדי, פרי חמצמץ (כמו משמש, שזיף, נקטרינה או פירות יער) וכל היופי הזה מחובק ע"י בצק פריך נהדר.
לא תכינו?
בטח שכן!

הנה הלייב שעשיתי עם המתכון:

הנה תמונה לגרסה המשמשית:

לבצק:
250 גרם קמח
120 גרם חמאה קרה
80 גרם אבקת סוכר
קורט מלח
50 גרם ביצים
5 גרם מחית וניל
הכנה:
מעבדים במעבד מזון קמח, חמאה קרה, אבקת סוכר ומעט מלח
מוסיפים ביצים ומחית וניל ומעבדים עד קבלת בצק
מרדדים עיגול בין שני ניירות, קורצים עיגול/ים בקוטר 26 ומקררים כחצי שעה במקפיא.

מלית:
100 גרם גבינת טוב טעם
100 גרם גבינת שמנת
25 גרם קורנפלור
40 גרם אבקת סוכר
100 גרם שוקולד לבן מומס
גרידה מלימון/תפוז
מערבבים את כל המרכיבים למעט השוקולד
מוסיפים שוקולד בהשוואת מרקמים (לא חובה, אבל כדאי לקבלת תערובת אחידה), ממלאים בשק זילוף
חותכים משמשים (או כל פרי אחר) לפלחים דקים (בערך 6 משמשים לעוגה)
מוציאים את הבצק מהמקפיא
מזלפים מהמכז החוצה ומשאירים שוליים של כשני ס"מ
מסדרים פלחים של משמש/כל פרי אחר בצורה צפופה מאד (הפרי מתכווץ מאד בעת אפייה, כככל שיהיה צפוף יותר, כן יטב.
מקפלים את שולי הבצק על המלית והמשמשים, מברישים במעט ביצה ואופים בתנור שחומם מראש ל 175 מעלות, עד הזהבה
מקשטים עם אבקת סוכר בסיום האפייה. ניתן למרוח מירור במקום אבקת סוכר – על הפירות.

בתאבון ושבועות שמח!

× לשאלות בנוגע לקורסים או סדנאות