עוגת יומולדת שוקולדית עסיסית שילדים אוהבים

אני חוגגת 40 היום,

ואם אני מסתכלת אחורה על ההתפתחות שלי, במסע החיים המופלא הזה,

אני רואה שעם הזמן – היכולת שלי להעריך דווקא את הדברים הפשוטים, הבסיסיים, המשותפים לכולנו – הולכת ועולה.

אם בתחילת דרכי כקונדיטורית, אי שם לפני 9 שנים, רק רציתי להכין את המסובך,

המורכב, המרשים,

התייחסתי לכל קינוח כאל הצגה שדורשת ימים שלמים של הכנה, יצירות של אומנות ממש,

כיום אני מוצאת את עצמי בשל ומגובש, שלא צריך להרשים אף אחד,

במקום שבו אני הרבה יותר נהנית מלפתח מתכון שיגיע לכמה שיותר אנשים וישמח אתכם,

כמה שיותר פשוט ויחד עם זאת – מכבד את מי שמכין אותו, ולא מתפשר על איכות וטעם.

וכך סוף סוף בניתי את המתכון שלי לעוגת שוקולד לימי הולדת.

אני מכינה אותה כבר יותר מחצי שנה, עושה עליה ניסויים וניסיונות, וכל פעם דוחה את הפרסום שלה, כי תמיד יש דברים שבאים קודם,

אבל לפני שבועיים מיקה הכינה אותה (היא כבר בת 10 ומכינה את העוגה הזו לבד), ואמרה שאני חייבת לשתף את העוגה הזו עם כולם,

ושבוע שעבר יהל הבן שלי הכין אותה (הוא בן 8 ואנחנו מכינים ביחד), והחלטתי לקשט אותה, ולצלם אותה ולהקדיש אותה – לי ולכם, ביום ההולדת שלי

היא כל כך עסיסית, ורכה וטעימה,

ופשוטה להכנה.

אז כן – יש מיליון מתכונים לעוגות כאלו ברשת,

אבל זו עוגה שעשיתי עליה מקצה שיפורים מאד ארוך כדי להגיע לתוצאה הזו דווקא.

כזו שאני אישית אוהבת מאד,

כזו שהילדים שלי ממש אוהבים – לאכול ולהכין.

ואני יודעת שכבר יש לא מעט אנשים – שמחפשים מתכון שהוא דווקא שלי, כי הם התחברו לגישה ולטעם, וזה סיפוק שאין כמותו לדעת – שאני שותפה ליצירה שמכניסה שמחה לחיים שלכם!

 

אגב בתכנון שלי (בלי נדר) לפתח לה גם גרסת פרווה, וגם לצלם לכם הדרכה על איך מקשטים עם סוכריות בצורה צפופה כמו שקישטתי,

אבל בינתיים קבלו אותה – כמו שהיא 🙂 פשוטה, טעימה,

קלאסיקה על זמנית – עוגת שוקולד בחושה – שמושלמת לימי הולדת, מתנה ממני – אליכם!

לחצו כאן כדי לקרא פרטים על קורס לחמי מחמצת למתחילים שנפתח אוטוטו

הכמויות מתאימות מתאים לעוגה עגולה בקוטר 20 ס"מ, גובה 7 – או שתי עוגות אינגליש קייק אורך 30 ס"מ.

גם הכנתי את את העוגה בגרסת הקאפקייקס אבל תהרגו אותי – לא זוכרת כמה יחידות יצא 🙂 אעדכן אתכם בהמשך

כמויות:

4 ביצים שלמות גודל לארג (משקל כולל כ 240 גרם ביצים) + 300 סוכר
100 גרם שמן צמחי (קנולה למשל)
250 גרם קמח לבן רגיל, הכי פשוט שיש.
50 גרם אבקת קקאו איכותי (המלצה – להשתמש בקקאו של ולרונה או קקאו ברי. אל תתפשרו על איכות הקקאו, כי זה מרכיב מרכזי) – כדאי לנפות את הקקאו כדי להימנע מגושים.
11 גרם אבקת אפייה
250 גרם שמנת 38% + 75 גרם רוויון (אם אין רוויון – זה לא חובה, תמירו בחלב רגיל, אני פשוט אוהבת לשלב אותו בעוגות בחושות)

הכנה

נחמם תנור ל 170 מעלות ללא טורבו (חום עליון תחתון) ונכין את התבניות שבהם אנחנו אופים.

1. יש להקציף לקצף ביצים וסוכר (משהו כמו 5-10 דקות הקצפה) – ראו הערה מטה לגבי הקצפה
2. נוסיף בהדרגה ותוך כדי ערבוב איטי – את השמן לתוך הביצים
3. נחליף לוו גיטרה (FLAT BATTER) ומוסיפים חצי מהשמנת וחלב + חצי מהקמח, קקאו ואבקת אפייה, מערבבים
4. מוסיפים את החצי השני של הנוזלים ואת החצי השני של הקמחים, מערבבים
5. מעבירים לתבנית או כוסות קאפקייק ואופים בתנור שחומם מראש עד קבלת קיסם יבש – קאפקייקס – יקח משהו כמו חצי שעה לאפות, עוגה עגולה גדולה – לכיוון השעה.

 

מתכון לגנאש שוקולד מריר לציפוי:

70 גרם שמנת 38%

100 גרם שוקולד מריר בסביבות 60% מוצקי קקאו.

הכנה – נמיס 30 שניות במיקרו, נערבב עם לקקן ונחזיר לעוד 30 שניות.

רצוי לעבד עם בלנדר מוט כדי ליצור אמולסיה, ולמרוח על עוגה שהתקרר

 

הערות וטיפים:

  1. אפשר בהחלט להכין את המתכון ללא הקצפת ביצים – מיקה מכינה כך, לבד, ויוצא נהדר, טיפה פחות אוורירי ועדיין מצויין. היא בוחשת את כל המרכיבים לפי סדר ההכנה הרשום עם מטרפה ויכולה להיות עצמאית בהכנת העוגה בלי לתפעל את המיקסר שצריך להוציא ולהחזיר.
  2. גרסת פרווה – עוד לא עשיתי אותה, אבל עקרונית אפשר להחליף שמנת ורוויון בחלב קוקוס של AROY D (חלב קוקוס טבעי ללא תוספים, 17 אחוז שומן). מבטיחה לנסות בקרוב ולעדכן אתכם בתוצאות.
  3. אפשר להקפיא את העוגה אחרי ההכנה, ולהפשיר בטמפרטורת החדר
  4. היא נשמרת טרייה ולחה בטמפרטורת החדר, בקופסה סגורה למשך 4-5 ימים.
  5. ניתן לאפות גם בטורבו, למעשה זה יקצר את משך האפייה.

לא לשכוח לתייג אותי בסטורי ולשתף בקבוצה שלי בפייסבוק

יומולדת שמח לי ולכל מי שחוגג את החיים!

נלי

 

לחצו כאן כדי לקרא פרטים על קורס לחמי מחמצת למתחילים שנפתח אוטוטו

 

× לשאלות בנוגע לקורסים או סדנאות