פטיפור פיסטוק ועוגיות גרנולה ואגוזים

לפני קצת יותר מחצי שנה עליתי על משקל וחשכו עיני.

פתאום קלטתי שאני סוחבת 20 קילו מיותרים עלי,

שלא נעימים לי, שלא מחמיאים לי,

שמכבידים עלי ומקשים עלי (אני רצה למרחקים ארוכים),

והחלטתי לעשות מעשה ולהתחיל ללכת בדרך.

אחרי כמה קילוגרמים שהשלתי בזכות ספורט וצמצום מתוקים

(נסו להיות קונדיטורים שלא אוכלים מתוק),

פגשתי את ליב עזריה והבנתי שהגעתי למקום הנכון.

בקצרה אספר פה (ואני ממליצה בחום לחפש אותה בפייסבוק ולהבין את גודל הבשורה שהיא מביאה) –

שלמדתי מליב אהבה עצמית מהי.

למדתי כמה חשוב זה לשים את עצמי בראש סדר עדיפויות,

למדתי לתכנן ולקחת בחשבון קודם כל את מה שנכון לי לאכול,

מה שאני צריכה לקנות עבור עצמי,

ורק אחרי זה – לדאוג לשאר העולם.

למדתי להקשיב לשובע והרעב שלי,

ובעיקר למדתי – שביקורת עצמית לא תועיל לי אף פעם, ושרק התבוננות לא שיפוטית –

היא היא שתוביל אותי לצמיחה וגדילה.

אז הכל טוב ויפה,

אני אוכלת טוב ובריא, מתוך מחשבה עם עצמי,

אבל זה לא אומר שאני מתנזרת מהכל, ממש לא!

אני כן טועמת דברים שאני מכינה,

ואני אוכלת כמעט מדי יום – משהו מתוק ומזין.

ככל שהעמקתי בתוכנית של ליב ובתהליך של חזרה לעצמי, הבנתי שאני חשופה באופן טבעי לחומרי גלם מדהימים,

מתוקף היותי קונדיטורית,

ושזה רק עניין של רצון וזמן –

להכנס למטבח ולהתחיל לבנות את הקינוחים החדשים שלי – כך שיהיו נטולי מוצרי חלב, ללא גלוטן, ואפילו עם אפשרות להיות טבעוניים.

 

אני אמנם אוכלת הכל,

אבל אני כן רוצה שמה שאני אוכלת יהיה מזין ומלא ערך לגוף שלי,

ועל בסיס זה בניתי שני קינוחים למה שליב קוראת לו "משבר שש" –

אותו הרגע ביום שבו אנחנו רוצים משהו מתוק וקטן,

קינוח אחד על טהרת הפיסטוק – שהוא טבעוני,

והשני הוא עוגיות גרנולה ואגוזים שהכנתי בגרסה לא טבעונית, אבל אני מסבירה כיצד לטבען.

מוכנים?

יאללה, למטבח

*אגב, בפוסט הזה אני חורגת ממנהגי ונותנת כמויות שהן גם בכפות, ולא רק בגרמים, כך שיוכל להתאים לכל אדם שירצה להכין את הקינוח, גם אם אין ברשותו משקל מטבח.

 

פטיפור (קינוח ביס) פיסטוק לימוני

מצרכים:

100 גרם מחית פיסטוק טהור (4 כפות)

40 גרם חמאת קקאו (2.5 כפות)

50 גרם אבקת שקדים (2 כפות גדושות)

60 גרם מייפל אורגני טהור

גרידה מחצי לימון

 

לציפוי (לא חובה):

100 גרם חמאת קקאו (6 כפות)

50 גרם מחית פיסטוק טהור (2 כפות)

אופציונלי – 10 גרם דבש (או מייפל לגרסה הטבעונית) – 2 כפיות

הכנת הפטיפור:

  1. ממיסים במיקרו חמאת קקאו
  2. מערבבים את חמאת הקקאו הנמסה עם חמאת פיסטוק
  3. מוסיפים אבקת שקדים, גרידת לימון ומייפל
  4. מערבבים ומעבירים לשק זילוף
  5. מזלפים בתוך תבנית סיליקון קטנה
  6. מקפיאים

הכנת הציפוי:

  1. ממיסים חמאת קקאו
  2. מערבבים עם מחית פיסטוק ודבש/מייפל
  3. מוזגים מעל פטיפורים קפואים
  4. לקישוט ניתן לפזר פיסטוקים שבורים

אחסון:

ניתן לאחסן במקרר בקופסה סגורה למשך מספר שבועות.

 

 

 

עוגיות גרנולה:

30 גרם פשתן טחון טרי (2 כפות)

60 גרם שיבולת שועל עבה ללא גלוטן (4 כפות)

25 גרם צנוברים (כף וחצי)

50 גרם פקאן שבור (4 כפות)

50 גרם שבבי שקדים (4 כפות)

25 גרם גרעיני חמניה (3 כפות)

15 גרם שומשום (1 כף)

25 גרם חמוציות ללא סוכר (כף)

25 גרם דובדבנים ללא סוכר (כף)

80 גרם דבש (2.5 כפות) – או לגרסה הטבעונית – ניתן להחליף למייפל אורגני

10 גרם מחית וניל – כפית

20 גרם חמאה מזוקקת/גהי/סמנה – לגרסה הטבעונית תשתמש+ו בשמן קוקוס (כף וחצי)

 

הכנה:

  1. שוקלים את כל החומרים היבשים בקערה
  2. ממיסים את החמאה המזוקקת/שמן קוקוס בעדינות במיקרו
  3. מערבבים עם הדבש ומחית הוניל
  4. מערבבים עם היבשים
  5. מסדרים על מגש עם נייר אפייה באמצעות רינג/מיקד כדי לקבל עוגיות בגודל אחיד, ניתן גם להניח עם כף.
  6. אופים בתנור שחומם מראש ל 160 טורבו במשך 20-25 דקות
  7. מצננים ומעבירים לקופסה סגורה
  8. שומרים בטמפרטורת החדר למשך מספר שבועות.

 

 

× לשאלות בנוגע לקורסים או סדנאות