עוגת מוס שוקולד תפוז

"הי נלי,
אנחנו מוציאים גליון חגיגי לכבוד חגיגות 80 שנה לפתח תקווה.
תרצי להכין עוגה חגיגית ליומולדת העיר שתפורסם בעיתון?"

נו, מה נראה לכם שעניתי?
ברור שכן
בשבילי זו הזדמנות לצאת טיפה מהתכנים השגרתיים (בכ"ז, להדריך זה להצמד לתוכן שפיתחתי ולא לזוז ממנו לרוב), ולנסות משהו חדש.
אז מצד אחד רציתי לתת מתכון שיהיה קל ולא מורכב, ומצד שני לתת אפקט של "וואו" בפרזנטציה.
אז החלטתי לנסות לראשונה צביעת שוקולד לבן מטומפרר ולעשות גדר בהשראת השף קונדיטור הדגול פרנק האסנוט.
רציתי מראה של פרדס, כי אחד מסמלי העיר הוא הפרדסים שפעם גדלו בה (אני למעשה גרה בשכונה שנבנתה על אדמת פרדסים), אז הגדר היא סוג של דשא, העוגה כתומה ויש עליה כדורי מוס שציפיתי בגלסאז' כתום עז והם יושבים על דיסקיות של שוקולד מטומפרר.
כבר אומרת לכם – היו לי מלא טעויות בביצוע הגדר ובכלל בעבודה עם השוקולד, טעויות שאני בהחלט לומדת מהן, ולכן אני לא מעבירה בפוסט הזה ידע על איך לצבוע שוקולד ולעשות את הגדר. אני מקווה שבקרוב אני אגיע לשיטה מנצחת אותה אשתף באהבה רבה 🙂

העוגה הזו עשוייה משני רכיבים בלבד –
מוס שוקולד חלב תפוזי וביסקוויט שוקולד בשתי שכבות. פשוט וטוב.
כמובן שיש אלמנט של ריסוס לציפוי העוגה עליו אני מסבירה בסוף המתכון.

מתכון לעוגת מוס תפוז שוקולד – מתאים לתבנית קוטר 22, גובה 6
עוגת ביסקוויט שוקולד רכה:
40 גרם ביצים
33 גרם סוכר
18 גרם אבקת שקדים
13 גרם קמח
15 גרם אבקת קקאו
43 גרם שמן קנולה
60 גרם חלבונים
20 גרם סוכר
1.       מקציפים חלבונים וסוכר לקצף יציב מאד, שומרים בצד
2.       מקציפים ביצים וסוכר, מוסיפים שמן ומערבבים (לא מקציפים)
3.       מקפלים בפעמיים חלבונים ואבקות לתוך התערובת של קציפת ביצים ושמן
4.       מעבירים לשני טבעות אפייה בקוטר 16 ס"מ ואופים כ 10 דקות על חום של 170 מעלות, טורבו
מוס שוקולד תפוז:
גרידה משני תפוזים
125 גרם חלב
400 גרם שוקולד חלב
500 גרם שמנת מתוקה להקצפה
מרתיחים חלב עם גרידת תפוז, מכסים עם ניילון נצמד את הסיר ומשהים לכ 15 דקות.
לאחר רבע שעה ממיסים שוקולד חלב במיקרוגל (בפולסים של חצי דקה וערבובים ביניהם)
מרתיחים שוב את החלב, מסננים ומוזגים מעל השוקולד המומס
מערבבים היטב
מקציפים שמנת מתוקה הקצפה רכה (80% הקצפה) ומוסיפים לתערובת השוקולד והחלב. חשוב להוסיף את השמנת לתערובת חמה (45 – 55 מעלות).
הרכבה של העוגה:
לוקחים טבעת אפייה (או תבנית סיליקון), מניילנים צד אחד ומניחים את התבנית על הצד עם הניילון
מוזגים שכבה של מוס
מניחים מעל שכבה אחת של ביסקוויט שוקולד
מוזגים עוד שכבה של מוס, ומעליה עוד שכב של ביסקוויט שוקולד שמשמש כבסיס.
מקפיאים היטב

לאחר ההקפאה ניתן לרסס בתערובת של שוקולד לבן וחמאת קקאו (ביחס של 1:1) וצבע מאכל לשוקולד. יש לרסס כשהתערובת בטמפרטורה של 40 – 45 מעלות על עוגה קפואה לחלוטין.

2 מחשבות על “עוגת מוס שוקולד תפוז”

  1. עוגה מהממת! איך שומרים? בהקפאה או מקרר? ואם הקפאה כמה זמן לפני ההגשה להוציא? הריסוס שכתבת קקאו..הכוונה לחמאת קקאו נכון?

סגור לתגובות.

× לשאלות בנוגע לקורסים או סדנאות