"הי נלי,
אנחנו מוציאים גליון חגיגי לכבוד חגיגות 80 שנה לפתח תקווה.
תרצי להכין עוגה חגיגית ליומולדת העיר שתפורסם בעיתון?"
נו, מה נראה לכם שעניתי?
ברור שכן
בשבילי זו הזדמנות לצאת טיפה מהתכנים השגרתיים (בכ"ז, להדריך זה להצמד לתוכן שפיתחתי ולא לזוז ממנו לרוב), ולנסות משהו חדש.
אז מצד אחד רציתי לתת מתכון שיהיה קל ולא מורכב, ומצד שני לתת אפקט של "וואו" בפרזנטציה.
אז החלטתי לנסות לראשונה צביעת שוקולד לבן מטומפרר ולעשות גדר בהשראת השף קונדיטור הדגול פרנק האסנוט.
רציתי מראה של פרדס, כי אחד מסמלי העיר הוא הפרדסים שפעם גדלו בה (אני למעשה גרה בשכונה שנבנתה על אדמת פרדסים), אז הגדר היא סוג של דשא, העוגה כתומה ויש עליה כדורי מוס שציפיתי בגלסאז' כתום עז והם יושבים על דיסקיות של שוקולד מטומפרר.
כבר אומרת לכם – היו לי מלא טעויות בביצוע הגדר ובכלל בעבודה עם השוקולד, טעויות שאני בהחלט לומדת מהן, ולכן אני לא מעבירה בפוסט הזה ידע על איך לצבוע שוקולד ולעשות את הגדר. אני מקווה שבקרוב אני אגיע לשיטה מנצחת אותה אשתף באהבה רבה 🙂
העוגה הזו עשוייה משני רכיבים בלבד –
מוס שוקולד חלב תפוזי וביסקוויט שוקולד בשתי שכבות. פשוט וטוב.
כמובן שיש אלמנט של ריסוס לציפוי העוגה עליו אני מסבירה בסוף המתכון.
לאחר ההקפאה ניתן לרסס בתערובת של שוקולד לבן וחמאת קקאו (ביחס של 1:1) וצבע מאכל לשוקולד. יש לרסס כשהתערובת בטמפרטורה של 40 – 45 מעלות על עוגה קפואה לחלוטין.
עוגה מהממת! איך שומרים? בהקפאה או מקרר? ואם הקפאה כמה זמן לפני ההגשה להוציא? הריסוס שכתבת קקאו..הכוונה לחמאת קקאו נכון?
בהקפאה, ואז להפשיר מספר שעות לפני ההגשה. כמה שעות לפני. הריסוס הוא חמאת קקאו, אני אתקן 🙂