עוגיות שוקולד צ'יפס – וניל ושוקולד

כמה כיף זה להכין משהו ושהוא יצא לך בדיוק כמו שרצית,
בדיוק כמו שדמיינת וזכרת את אותה העוגייה המופלאה.
אני מודה,
שנים לא הכנתי את העוגיות האלה, מסיבה מאד פשוטה,
שנים רבות הדרתי רגלי מכל המאפים ה"פשוטים" (כביכול) והקדשתי את כל כולי ללימודי טכניקות פטיסרי מתקדמות,
הבנות עמוקות של תהליכים כימיים בתהליך האפייה,
הבנת מרקמים,
שילובי טעמים,
אז לא פלא שעוגיות שהן דבר שהוא יחסית קל, כולה בצק פריך, נדחקו להן לצד.
אבל זה לא נכון,
כי יש בצק פריך, ויש בצק פריך,
ויש עוגיה ויש עוגיה מעולה,
כזו שאני רואה את הילדים שלי מתענגים על כל ביס שלה,
ואני יודעת שאלה הם טעמי הילדות שלהם,
ושיום אחד הם יוכלו לשחזר את המתכונים שלי (איזה כיף שאנחנו חיים בעידן הכי מתועד שיש ושקיים הבלוג הזה),
ולחזור לכמה רגעים לגיל 7,
לריח מתוק שנישא באוויר,
לריח של אהבה של אמא,
ולשחזר את ההצלחה הזו,
ההצלחה שלי

אז קבלו מתכון חדש לעוגיות "קוקיס" הכי נימוחות שיש, ובמיוחד בשבילכם – פיתחתי שתי גרסאות של מתכון –
אחת וניל והשנייה שוקולד.

הן מושלמות לקוקילידה והילדים שלי מאוהבים בהן והכי אוהבים – להכין אותן!!

הנה סרטון שהכנו ביחד עם הילדים שלי ובו אנחנו מסבירים איך להכין את העוגיות:

גרסת ווניל

180 גרם חמאה
100 גרם סוכר
180 גרם קמח
5 גרם אבקת אפייה
1 גרם מלח
5 גרם מחית וניל
100 גרם שבבי שוקולד/שוקולד מריר קצוץ

גרסת שוקולד

180 גרם חמאה
110 גרם סוכר
155 גרם קמח
25 גרם קקאו
1 גרם מלח
5 גרם אבקת אפייה
100 גרם שבבי שוקולד לבן

עבור שני המתכונים שיטת ההכנה זהה:
מתחילים בהקרמת חמאה וסוכר עם וו גיטרה
מוסיפים אבקות ומערבבים עד ההטמעה (עיבוד קצר)
מוסיפים שוקולדים ותוספות ומערבבים קלות
מחלקים לכדורים של 30 גרם לערך (פינגפונג לערך). חשוב להשאיר מספיק מרווח בין העוגיות כי הן מתפשטות מאד.
אופים על 160 טורבו 20 דקות

תהנו!

אני זמינה לכל שאלה ב"אופים עם נלי" – הקבוצה שלי בפייסבוק

× לשאלות בנוגע לקורסים או סדנאות