עוגיות אוריאו במילוי קרם וניל וקרם תות

אני מודה,
הלייבים שלי מוציאים אותי מקופסת הנוחות החמודה שלי, וגורמים לי להתאתגר במתכונים שיהיו קלים לביצוע אבל בלתי מתפשרים מבחינת הטעם.
אז אני פונה המון לספרי המתכונים שלי כדי לקבל רעיונות ודברים שאני לא מכינה ביום יום,
ואחד הספרים האהובים עלי ביותר, הוא ספר שנקרא Bouchon Bakery של תומס קלר הנפלא,
ספר מתכונים הראשון ביותר שרכשתי עבורי כשסיימתי את לימודי הקונדיטוריה.
זה ספר שלמדתי ממנו לא פחות ממה שלמדתי בעת לימודי הקונדיטוריה,
ואני מודה, לא הספקתי לנסות את כל המתכונים,
אז חזרתי אליו השבוע שוב לקבל השראה ורעיונות,
וראיתי את עוגיות האוריאו שקסמו לי מהרגע הראשון!

אז החלטתי להפשיל שרוולים, וכמובן שאני לא באמת יכולה לעשות מתכון בדיוק כמו שהוא בספר ואני כבר מספיק מנוסה כדי לשנות כמויות על ההתחלה כדי שהמתכון יצא לטעמי,
כך שהמתכון הנ"ל נסמך קלות על מתכונו של קלר, 
והחלטתי לקחת את עניין האוריאו ולשדרג את המילוי בשני גאנשים – 
גנאש שוקולד לבן עם וניל, וגנאש שוקולד תות (של ולרונה)
חוצמזה קיבלתי אתמול בדיוק פנינים לבנים של ולרונה, שמתי אותם בתוך העוגיה, ומה אני אגיד לכם?
היכונו להיות מופתעים לטובה 🙂

להדרכה בוידיאו עם הכנת האוריאו:


בצק שוקולד לעוגיה:
260 קמח רגיל
90 גרם קקאו
225 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
6 גרם מלח
190גרם סוכר

מקרימים במיקסר עם וו גיטרה חמאה וסוכר
מוסיפים קקאו, קמח,ומלח,
מערבבים עד  האיחוד.
מרדדים בין שני ניירות אפייה/גיטרה.
מצננים מעט במקפיא (רבע שעה לערך) וקורצים עיגולים בקוטר הרצוי (אני קרצתי בקוטר 5).
מסדרים על נייר אפייה/משטח סיליקון מחורר לבצק פריך.
אופים על 170 טורבו כרבע שעה. מצננים היטב לפני המילוי.

מלית וניל/תות:
100 גרם שמנת מתוקה
20 גרם חמאה
120 גרם שוקולד לבן איכותי (לגרסת התות – שוקולד תות של ולרונה/קליבו)
לגרסת הוניל ניתן להוסיף מעט גרגרי וניל/מחית וניל

*אם רוצים שני מילויים שונים פשוט מכינים פעמיים את אותו המתכון, כל פעם משנים את השוקולד. ניתן גם לשנות לשוקולד חלב או מריר.

ממיסים שוקולד וחמאה
מרתיחים גנאש ומוזגים על השוקולד, מבלנדרים עם בלנדר מוט.
מצננים 6 שעות לפחות לפני הזילוף והמילוי.




× לשאלות בנוגע לקורסים או סדנאות