לחם מחמצת כוסמין, אספרסו ואגוזי לוז

עבורי יצירת מוצר חדש הוא התרגשות מדהימה,
בין אם זה קינוח חדש, סדנה חדשה, או לחם חדש,
אני מתרגשת כמו ילדה קטנה שעומדת לפתוח מתנה גדולה,
סקרנית לגבי התוצר הסופי, המרקם, הארומה, והנראות.
זה לא קורה כל יום שאני מפתחת קינוח חדש, כי בכל זאת קינוח חדש זה די ביג דיל – הרבה מרקמים, הרבה מתכונים,
אבל לחם חדש – מסתבר שזה כל כך פשוט שאני מוצאת את עצמי ממציאה לחם חדש בערך פעם בשבוע.
זה מגרש משחקים מאד כיפי עבורי,
כי זה עוד מקום להתנסות בשילובי טעמים ומרקמים, רק שהמשחק נעשה על בצק ובאמצעות מחמצת.

הפעם החלטתי לשחק בשילוב של קפה ואגוזי לוז,
רעיון שקיבלתי מאחד הבלוגים (שלצערי לא זוכרת איזה בדיוק) והחלטתי לנסות בגרסת המחמצת שלי.
מה אני אגיד לכם? התמכרתי.
מה יכול להיות יותר טוב מאגוזי לוז בתוך לחם, ולחם בניחוח קפה?
כמות הקפה שבחרתי לשים במתכון היא יחסית קטנה ותתן ארומה מאד עדינה של קפה,
ניתן לשים יותר (ולהוריד כמות מים), אבל הלחם יקבל טעם יותר חמצמץ, אז לשיקולכם.
אני אוהבת מאד את הגרסה שאני מביאה לכם פה.

אם אתם עדיין לא מגדלים מחמצת – כדאי להתחיל מהפוסט שכתבתי בנושא מחמצת.

 



550 גרם מחמצת לבנה
560 גרם קמח כוסמין מלא
80 גרם אספרסו בטמפרטורת החדר (2 קפסולות של נספרסו, כדאי לשקול את האספרסו)
240 גרם מים
20 גרם מלח

80 גרם אגוזי לוז קלויים קצוצים גס

מערבבים את כל המרכיבים למעט אגוזי הלוז,
מבצעים 3-4 קיפולים (קיפול אחד כל חצי שעה), מוסיפים אגוזי לוז קלויים וקצוצים,
מחלקים לשתי כיכרות,
מעצבים לכדורים ומתפיחים כשעה בטמפרטורת החדר (או מספר שעות במקרר, למשך למשך הלילה),
אופים בתנור שחומם לחום של 250 מעלות סטטי, עם אדים, למשך 30 – 35 דקות. אם הלחם מתחיל להשרף כדאי להזיזו מעט.
נצנן על רשת לפני שפורסים.

בתאבון! 

מחשבה 1 על “לחם מחמצת כוסמין, אספרסו ואגוזי לוז”

סגור לתגובות.

× לשאלות בנוגע לקורסים או סדנאות