בחושה תפוז, ריקוטה וקמח סמולינה עם קונפי דובדבני מורלו

לא מזמן גיליתי את קמח הסמולינה למטרות אפייה –
קמח דורום (סולת) שמיועד לפסטה ויוצאת ממנו פסטה מהממת, ומסתבר – שגם מאפים נהדרים.
אני מאד אוהבת את הקמח של דה צ'קו, בעיקר בגלל צבעו הצהוב ומרקמו הנעים לאחר אפייה.
המרקם שיוצא לו אחרי אפייה הוא סוג של קפיצי ומאד מעניין, ויחד עם זאת מאד רך ונעים.
החלטתי לשלב את העוגה עם ריקוטה ועם דובדבני מורלו, שהם בעצם דובדבני אמרנה הידועים אבל בצורתם הטבעית, לפני תהליך הפיכתם לאמרנה עם סירופי הסוכר ותמציות הטעם השונות שיש באמרנה.
מדובר בדובדבן חמצמץ שניתן לקנות כמחית פרי קפואה (חברת פונטייה – יבואן ריסטרטו), וממנו נכין קונפי (קונפיטורה) שנניח במרכז העוגה ונאפה ביחד עם העוגה. התוצאה – הפתעת דובדבן חמצמה בתוך עוגה מתוקה ומנחמת.
כמובן שאם אין לכם דובדבן מורלו ניתן להחליף בכיף בקסיס/פטל או כל פרי חמצמץ לטעמכם,
וכמובן לקיצור תהליכים מלא – ניתן לשים קונפיטורה מוכנה או פשוט לוותר על זה, העוגה מדהימה וטעימה גם בלי הקונפיטורה.


קונפי דובדבני מורלו:
150 גרם מחית פרי
40 גרם גלוקוזה
20 גרם סוכר
6 גרם פקטין NH
15 גרם מיץ לימון

מחממים מחית פרי וגלוקוזה, עד ההמסה של הגלוקוזה, זורים פקטין מעורבב עם סוכר תוך כדי בחישה מתמדת, ומרתיחים (גם כן תוך כדי בחישה).
מבשלים דקה נוספת תוך כדי הביעבוע, מכבים, ומוסיפים מיץ לימון.
מצננים מעט תוך כדי תנועה.
מעבירים לכלי שטוח ורחב לקירור, רצוי להצמיד ניילון/שקית לפני השטח, אבל לא חובה.
מצננים במקרר/טמפרטורת החדר עד השימוש
לפני הכנת הבלילה לעוגה ואחרי שהקונפי התקרר ונקרש ניתן לחתוך ריבועים מהקונפי שאותם נניח בתוך הבלילה

בחושה תפוז, ריקוטה וסמולינה:
200 גרם מיץ תפוזים טרי
גרידה משני תפוזים (אני שמה את הגרידה בתוך המיץ)
250 גרם ריקוטה
150 גרם סוכר
2 ביצים
80 גרם שמן צמחי
200 גרם קמח סמולינה
90 גרם קמח לבן רגיל
10 גרם קורנפלור
10 אבקת אפייה

נתחיל בהכנת תבנית אינגליש קייק – נרפד עם נייר אפייה, או לחילופין – נשמן עם חמאה ונפזר סוכר/קמח כך שתהיה שכבה דקה מאד על התבנית.
נחמם את התנור ל 170 מעלות טורבו.
במיקסר עם וו גיטרה נערבב ביצים, סוכר וריקוטה, עד קבלת מרקם אחיד.
נוסיף להם שמן, ונערבב עד קבלת תערובת אחידה.
נוסיף מחצית האבקות (קמחים + אבקת אפייה) ומחצית המיץ ונערבב עד ההטמעה,
נוסיף את המחצית שנותרה מהאבקות ואת שארית המיץ ונערבב עירבוב קצר עד שלא רואים קמח.
נמזוג חצי מהמלית, נניח את ריבועי הקונפי שהכנו מבעוד מועד ונכסה בשכבה נוספת של הבלילה.
אופים על 170 טורבו למשך כ 45 דקות.

הכמות מספיקה לתבנית אינגליש קייק אחת

תהנו!


× לשאלות בנוגע לקורסים או סדנאות