בחושה שקדים, רוזמרין ומשמשים

עונת המשמשים הקצרה תמיד תופסת אותי לא מוכנה.
רגע אחד הם כאן, ורגע אחרי – המשמשים אוזלים.
השנה החלטתי לתפוס אותם כל עוד הם פה לביקור קצרצר ולהמציא בחושה חדשה.
משום מה בראש יש לי חיבור חזק בין שקדים ומשמשים, והחלטתי לשדך לדואט הזה רוזמרין.
למה? אין לי מושג.
בחירת הטעמים שלי בעוגות שלי היא על גבול המיסטית.
פתאום עולה בי החשק להכין דבר מה, שילוב טעמים ומרקמים מסוים,
זאת מבלי שניסיתי אותו בעבר, אבל באינטואיציה, במקום מאד מאד עמוק אני יודעת שזה השילוב הנכון.
אני לרוב לא טועה, ורק נדרשת לעתים לתקן ולעדן את המתכון, כך שיצירת מתכונים חדשים עבורי היא דבר יחסית קל,
שזה משמח כי זו הפרנסה שלי 🙂
מאד מעניין אותי לשלב עשבי תבלין בתוך הקינוחים שלי,
הן בגלל הצד הפודי שלי – יש בי תשוקה ואהבה גדולה לתחום הקולינריה ובילוי טוב מבחינתי מתחיל ונגמר במסעדה מעולה,
והן בגלל הצד האזרי (אני ילידת אזרביג'אן) ואני זוכרת את סבתי, גדולת הממדים ובעלת הלב הענק, מתבלת הכל באינסוף עשבי תבלין.
זה חלק ניכר מחיי (מבטיחה עוגה עם כוסברה אהובתי!) ואני לא יכולה להתכחש לא למקורות שלי ולא לחיך שלי שמשתוקק לטעמים בעלי רבדים עמוקים ומעניינים.

יחד עם כל ההקדמה הרומנטית הזו, אם תרצו לוותר על הרוזמרין – אתם יותר ממוזמנים.

ועוד משהו חשוב – יש אנשים עם דעה שלילית לגבי מרציפן, שבסופו של דבר הוא סה"כ תערובת של שקדים וסוכר ויש לו טעם שקדי עמוק. אני מטורפת עליו ולא מוותרת עליו בקינוחים ולרוב מצליחה לגרום לשונאי מרציפן לאהוב את הקינוח שמורכב ממרציפן. אם אתם נמנים על אלו, אז תמירו את המרציפן בשקדים וסוכר (100 גרם אבקת שקדים, 100 גרם סוכר), אבל אני ממליצה לכם בכל זאת לנסות כי המרקם המרציפני נותן תוצאה טובה יותר לטעמי.

2 ביצים
100 גרם חמאה רכה (לא מומסת!)
200 גרם מרציפן
85 גרם סוכר דמררה (ניתן גם עם סוכר רגיל)
290 גרם קמח
8 גרם אבקת אפייה
180 גרם חלב שהושרה עם גבעול של רוזמרין למשך מספר שעות
100 גרם יוגורט
כף סוכר דמררה לפיזור
גבעול רוזמרין לקישוט
שקדים פרוסים לקישוט

משמשים –
3 משמשים חתוכים לקוביות
5-6 משמשים חצויים ללא גלעין

במיקסר עם וו גיטרה מעבדים חמאה, סוכר ומרציפן עד קבלת תערובת חלקה לחלוטין. מוסיפים ביצים ומערבבים היטב.
מוסיפים חלב (מוציאים החוצה את גבול הרוזמרין) ומחצית מהקמח עם אבקת האפייה, מערבבים,
מוסיפים יוגורט ואת המחצית השניה של הקמח עם אבקת האפייה, מערבבים (לא לעבד יותר מדי!)
מחממים תנור ל 180 מעלות,
משמנים תבנית עם חמאה ומקמחים אותה/מצפים בסוכר (אני ממליצה לעבוד עם נייר אפייה, זה הכי נוח),
מוזגים מחצית מהבלילה, מסדרים את המשמשים החתוכים לקוביות, מוזגים את החצי השני של הבלילה ומסדרים מעל משמשים כשהם פונים עם החתך למעלה. בין לבין מניחים גבעולי רוזמרין ושקדים פרוסים.
מפזרים כף של סוכר דמררה מעל ומכניסים לתנור כשהוא חם ל 40 דקות (סה"כ). אחרי 25 דקות בתנור (כשהעוגה משחימה) ניתן להוריד טמפרטורה. יש לבדוק עם קיסם שהעוגה מוכנה.

× לשאלות בנוגע לקורסים או סדנאות